Mina thrillers Midvintermörker och Midsommargryning, om en fiktiv1. konflikt mellan Sverige och Ryssland över Gotland, fortsätter tydligen att sälja. Trots att Midsommargryning nu funnits på marknaden i ett halvår ligger den kvar hyfsat väl på en del listplaceringar.
Nedan följer en genomgång av några mer eller mindre krystade listplaceringar.
Midsommargryning
#1 Adlibris, äventyr alla format (samma för kategorin krigsskildringar)
#6 Adlibris, inbundna thrillers
#20 Bokus svenska inbundna deckare
#34 Adlibris, inbundna deckare
#45 CDON Deckare & thrillers E-bok
#46 Elib Deckare & Spänning MP3-bok, hela Sverige
#69 Elib Deckare & Spänning E-bok, hela Sverige
Midvintermörker
#2 Adlibris, äventyr alla format (samma för kategorin krigsskildringar)
#8 Bokia Deckare, alla kategorier
#17 Adlibris, inbundna thrillers
#18 Adlibris, pocket thrillers
#47 CDON Deckare & thrillers E-bok
#50 Elib Deckare & Spänning MP3-bok, hela Sverige
#106 Elib Deckare & Spänning E-bok, hela Sverige
Man kan konstatera att böckerna säljer bättre i fysiska upplagor än som E-böcker, då listplaceringarna för fysiska böcker, rent av inbunden Midvintermörker, är bättre än för E-böckerna. Målgruppen föredrar alltså inte E-bok, däremot är böckerna populärare som nedladdningsbara ljudböcker än som E-böcker. Rätt intressant beteende av målgruppen alltså.
Notera att länkarna till Adlibris går till den gamla sajten, som fortfarande visas för företag och organisationer. Den nya sajten lämnar en del att önska och t ex så ändras inte topplistorna även om man selekterar på inbundet, vilket innebär att alla topplistor domineras av pocketböcker. Övrig listning vid selektion hos Adlibris verkar basera sig på slumpen (eller internt databas-ID hos Adlibris) och har inget med försäljningsvolymer att göra. Försäljningssiffrorna verkar basera sig på lite olika tidsintervallpå gamla och nya sajten. Kort sagt är det bara möjligt att få fram mina böcker i topplistor på Adlibris nya sajt under kategorin äventyr eller krigsskildringar. På nya sajten ligger Midvintermörker på pocket på första plats i kategorin äventyr eller krigsskildringar och Midsommargryning som inbunden på fjärde. Att filtrera på inbundet förändrar ingenting i topplistan, och i den övriga listningen dyker inte ens Midsommargryning upp på den nya sajten trots att den är fyra i topplistsan. Adlibris har säkert tänkt när de skapade den nya sajten, men på vad är jag osäker.
Tyvärr kan man inte som privatperson handla böcker på den gamla Adlibris-sajten, men ett tips för er som i allmänhet letar böcker är att gå över till den gamla sajten, som helt enkelt är bättre på att komma med förslag på böcker att köpa. Sedan får ni leta reda på dem i den nya sajten om ni vill beställa.
1. Tyvärr måste jag understryka fiktion här. Det har kommit till min kännedom att det finns folk som tror att jag tror att böckerna är verklighet. Jag viftar min stora cluebat i luften här och påtalar att detta är fiktion och inget annat. Bara för att en del själva inte kan skilja på fiktion och verklighet så betyder det inte att vi författare har samma problem.
7 kommentarer
Vad roligt. Det är du väl värd.
Låt oss hoppas att Leif G.W. Persson inte kommenterar dina böcker. Här är en av hans tidigare kommentarer om Camilla Läckbergs författarskap:
”– En del deckarförfattare, som Läckberg, håller samma litterära kvalitet som en novell i ”Min Häst”. Klart det finns duktiga författare som sitter på kammaren och får magsår när de skriver bra och inte kan försörja sig på det, säger han till tidningen.”
NJIHAA!
”- Om man sen dessutom skriver som Nicke Lilltroll pratar, har jag inte så mycket till övers för det, säger Leif GW.”
Ojojoj, Läckberg får väl lappa sitt ego med en ny Lamborghini. För att förstå hänvisningen till Nicke Lilltroll så måste man fyllt moppe när de sände Televinken på TV.
Dessutom, sluta låtsas som om den omedelbart förestående ryska invasionen är fiktion. Vi vet att du, som den prepper du är, redan lärt jutefåren att bräka på ryska.
–Da, da, baääh! Zapad, zapad.
Jag har inte läst dina böcker; jag läser inte böcker överhuvudtaget. Varför läsa böcker när man ägna sig åt kulturell raffinering genom att titta på sci-fi i 360p-upplösning på swefilmer.com?
Spock signing out.
Nej, med tanke på den bildningsnivå du visar i alla dina kommentarer, så visste vi redan att du inte läser. Något alls.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Efter att ha läst midsommargryning så har jag en fundering. Kan man verkligen höra en Excailburgranat när den färdas mot målet? Går inte den granaten i en ovanligt hög bana, typ 10000 meter, känns konstigt att man skulle kunna höra det som soldat på marken. Och att man skulle kasta iväg hundratalet sådana granater mot ett och samma fartyg verkar osannoligt också, med tanke på kostnaden på runt flera hundratusen kronor stycket. Eller har jag fel?
I övrigt var den första boken bättre än den andra, men båda är tillräckligt underhållande för att tipsa flertalet personer på jobbet att köpa dina böcker och läsa din blogg.
Vanliga artillerigranater hör man när de passerar över den egna positionen. Iaf när man står inom någon kilometer från målet. Självupplevt både med 105mm och 155mm artilleri. Huruvida man hör dessa eller inte med en Excaliburgranat låter jag vara osagt, i brist på annat låter jag det höras, speciellt i de fall där man befinner sig väldigt nära målet, som tidigt i boken.
Vad gäller kostnadseffektivitet – absolut. När målen i bägge fall där Excalibur (och fiktiva Excalibur-2) används i Midsommargryning, så har målen robotiserat närskyddsluftvärn, som är kapabel att slå ut även granater. Alternativtkostnaden istället för att uppnå målmättnad handlar om miljarder, t ex X antal nedskjutna JAS-plan vid SEADs eller direkta anfall mot målen, för att inte tala om vad som hade hänt i det senare fallet om man inte försökt nedkämpa målet. Ett mål som även det kostar miljarder.
Faktum är att med några hundra miljoner för en enda stridsvagn kan man ödsla rätt många Excaliburgranater även mot sådana mål och ändå vara kostnadseffektiv. Även avancerad ammunition är billig i förhållande till vad målet kostar.
… och skjukvårdskostnaderna och sjukpension för en enda invalidiserad egen soldat är så höga att man även i Irak eller Afghanistan kan motivera Excaliburgranater för att slå ut enskilda insurgenter.