5.4K
Fredag. Dags för fredagsmys. Lägger denna här.
Trevligt fredagsmys på er.
Författaren Lars Wilderäng driver bloggen Cornucopia? sedan 2008 och har publicerat technothrillers, sciencefictionromaner eller thrillers. I juni 2024 kom hans trettonde roman ut, Krigarhjärta.
27 kommentarer
Fantastiskt trevligt!
Fredagsmys finns tex numera även i Norge. Även där inkl nya svenska nationalrätten tacos.
Här blev det fondue.
Ha en härlig fredag alla!
Tacos åt man väl runt 90-talet, 80-talet pizza, 00-talet sushi, 10-talet nåt exotiskt asiatiskt/libanesiskt, 20-talet pratar folk om michelin-restaurangen de besökt i sociala medier.
Framtiden blir kanske att man lär sig laga mat själv och städa sitt hem själv. Vi får se 😉
Det ligger något i det du säger. Sant! Du är med i tiden.
Sedan har jag många arbetskollegor och folk jag känner som kör dom där fredagstacos. Och det är fullt av det scenariot i sociala och mediala sammanhang. Själv kör jag dock oerhört sällan på fredagstacos.
@Mjau Det tror jag också😉
Oligarken: ”Kanske borde städa huset själv”.
Nu är inte oligarken här och kan försvara sig. Men jag läste nedan om hur ovisst och tufft livet kan bli
“– Kommer jag att få ha en städare eller en chaufför? (…) Vi förstår inte hur vi ska överleva, säger han.”
https://omni.se/oligark-om-sanktionslivet-far-vi-ha-stadare-eller-chauffor/a/0GxJL2
Då får väl jag försvara honom. Jag menar, hur är det tänkt att han ska kunna överleva på 2 500 pund i månaden?
https://www.dn.se/varlden/oligarken-kanske-borde-stada-huset-sjalv/
Ser att vi pratar om olika oligarker, men de har det nog lika knapert oavsett.
Ute? Fubbigt. Där jag bor är det ett par minusgrader idag och yrsnö.
Grillade en Svensk fläskfilé medans jag summera veckan med en Japansk Whisky. Ha en bra helg !
Åhh en pinne skulle man kanske ta, gräsänkling som man är.
Jag hade förutfattade meningar om japansk whisky. Men jag får erkänna att dom kan.
Useful Charts, som ofta kartlägger familjeträd av regenter och historiska personer, har gjort en kartläggning qav Natos organisation. Intressant och lite avkopplande som omväxling.
https://youtu.be/yylsDFuvIJc
Väl bekomme!
Själva tog vi helg med en ugnsbakad gryta av strimlad lövbiff och strimlad purjo i en örtkryddad gräddsås med svamp och parmesan. Turkiska vetegryn (bulgur) till. För blåsigt att grilla.
Ändå inget sevärt på teve.
Såg din moules-gryta på tvitt. Säg, var det före eller efter? Såg lite snålt ut på bild, men om du redan var mätt … moule-fritt-på-tvitt-mätt alltså 🙂
Kan vara bra idé att träna emellanåt.
Tack för all info och underhållning. Önskar bara roligare teman.
Myskväll och helg tillbringas under nätterna på arbetet. Vatten, kallt sådant med tillhörande matlåda är inte så illa i dessa tider.
Lite sen på bollen – men i em klar med boken Redovisningsavdelning Marviken. Spännande vecka med denna avklarad. Drönarhjärta nästa!
Du har det bästa framför dig.
Haft matlåda med mig en gång till jobbet under dessa 20 år jag arbetat heltid. Inget fel med det såklart, men man ser ju vad folk har med sig.
Energikostnaden och räntan har gått ned för mig senaste året. Men den såg man ju komma. Trevligt fredagsmys på den 🙂
Kategori- Trams- hahaha
Glad fredag på er.
Ser ut att vara så fantastiskt, men jag har så svårt att njuta av vår svenska trygga vardag när jag ser och läser om hur man har det i Ukraina.
Hjälper ju inte de i Ukraina att du tycker synd om dig själv. Man kan då skänka pengar till olika organisationer såsom Röda korset etc. Eller kan man säkert åka dit och hjälpa till. Att ha dåligt samvete och tycka synd om sig själv hjälper nog inte…
мир.
Mys på, det är du värd Lars W. Själv smet jag med ungarna till stugan i snöstormen för att njuta av den vinter som är kvar.
Provade med vänner en ny maträtt som fredagsmys, nämligen beercan burger. Jag har inte hört talas om det innan men det fungerar så att man tar en lagom mängd köttfärs, trycker ner en ölburk i den så det blir en försänkning, tar bort ölburken igen, fixar till sin nyskapade köttmugg så att det går att lägga saker i den, stoppar i nåt gott (vi tog tre sorters ost), virar bacon runt den fyllda köttmuggen och placerar den på grillen under lock. Det blev smaskens.
Här har ni den ultimata beercan burger.
Grabbarna ser ut som de från zz-top.
Kolla in deras andra recept.
https://youtu.be/Hq2kmbI_1EA
En annan nivå 🙂 Tack för videon, den är sparad till nästa gång
Om man som jag är självförsörjande på nötkött får man lätt en hel del framdelar som bringa och bog över.
Just bog är en lite bortglömd juvel av styckdetaljer.
Den är bättre än högrev för att göra hamburgare.
Men framför allt tillagad low and slow på en webergrill.
120-150 grader på upp till 10-12 timmar.
Pulled beef av bog till tackos är minst sagt ett lyft från den där vanliga spiskumminsmakande nötfärs tacosen.
Low and slow är verkligen något att träna på till sommaren.
Nu blev jag hungrig… Inte dumt att vara självförsörjande på nötkött. Själva har vi bara en katt..