435
En nyhetschock slår mot landet och folks världsbild. Det visar sig att jordgubbar märkta som svenska jordgubbar är … svenska (Schibsted/SvD).
Efter ett år av felmärkta varor så visar det sig alltså att det faktiskt finns mat som är vad den påstår sig vara. Kanske årets största nyhet? Vad kommer härnäst? Oxfilé som är innerfilé från en kossa (nöt)?
2 kommentarer
När det gäller oxfilé så handlar det helt enkelt om okunskap. Dragdjur som dragdjur liksom.
Annars så är det väl helt korrekt att kalla något för svenskt om det är odlat/skördat eller förpackat i Sverige? Dom danska jordgubbarna från ICA är ju från Afrika.
Jag är förvånad att folk inte klarar av att skilja hästkött från en oxfile. Detta påvisar enbart hur otroligt dåliga kunskaper Svenssons har när de växelverkar mellan den förmarinerade T-benssteken och råttköttet on da pizza på Fredagen. Svensk matkultur har verkligen nått sin bottennivå – alla ska glassa vid grilldags men ingen vet egentligen vad de äter. Sverige anno 2013.