1.9K
Med Ratsits nya tjänst, där man lönerankas utifrån taxerad lön i förhållande till andra i Sverige, så kan vi slutligen få korrekt och enhetlig statistik på bloggens läsares löner.
Om bloggläsarna har samma lönefördelning som svenska folket, så ska resultatet bli linjärt med lika många i varje 10%-intervall. Gå in på Ratsit.se sök upp dig själv och klicka på fjärde fliken löneranking.
Svara sedan nedan med vilken rankning du har för kategorin Total, dvs i jämförelse med övriga 8 120 000 taxerande svenskar. Och var ärlig – du är anonym och det finns ingen anledning att svara annat än korrekt.
Nej, det här är inte reklam för Ratsit och ingen form av ersättning har utgått vare sig till mig eller till någon närstående.
75 kommentarer
Mycket intressant tjänst. Jag och min sambo ligger båda i 90-100 intervallet men vi har ofta inte råd med så extravagant leverne som många av våra vänner. Men det är klart, då "äger" vi ingen bankomat heller.
Instämmer.
Jag ligger på 92,7%, min fru på 90,0%.
Vi bor i radhus, kör en begagnad bil, köper inga dyra kapitalvaror, har två barn och har ett sparkapital som motsvarar ung. 10% av vårt bolån.
Tycker inte vi lever ett drömliv och har definitivt inte råd att åka till Thailand varje år (har aldrig varit där) som jag upplever många andra gör.
a) Är vi ekonomiskt fullständigt inkompetenta?
b) Vinner alla andra regelbundet på Lotto/V65 alternativt jobbar svart?
Känner mig inte som top 10%.
@BP & Uffe
Ligger lite lägre – tycker jag lever ganska gott och får pengar över. Det kanske är så att ni kanske inte har rimliga förväntningar på vad pengarna bör räcka till.
Att andra lever ett mer extravagant liv kan ju bero på att de skuldsätter sig hårt för att klara det – och gör detta för att de tror att de behöver skuldsätta sig hårt för att leva ett gott liv.
Dock kan nämnas att jag tyckte att jag levde ett gott liv redan när jag studerade (och levde på CSN-pengar) – så det verkar sitta mer i huvet än i plånboken om pengarna räcker till ett gott liv (iaf till viss mån).
Det närmsta "leva drömliv" jag kommit måste varit när jag var student. Det behövdes inga pengar för att leva loppan!
Jag tror inte man ska underskatta vikten av att hushålla med pengar, oavsett var på inkomstskalan man ligger. Om man inte bokför sina utgifter är det väldigt svårt att bilda sig en korrekt bild av vart pengarna tar vägen. Man tycker att man lever snålt för att man sparar in på flera fronter, dock missar man de stora svarta hålen som egentigen slukar pengar.
Under studietiden var det oftast samma personer som alltid var nere och nosade kring nollan på bankkontot. Bliden är nog den samma nu när alla börjat jobba och mångdubblat sina inkomster. Det är en livsstil?
Jag skrev inte att vi inte lever gott. Tvärtom så har jag mycket god nattsömn då mina lån är noll. Men jag har liknande tankar som Uffe, är det något jag missat som gör att många andra kan unna sig både det ena och andra.
@Uffe
Det är inte så konstigt att du upplever det så. Våra socialister valde inte att avproletarisera proletariatet utan att proletarisera medelklassen. Också en sorts rättvisa i en socialists ögon.
En intressant iakttagelse var när vänsteralliansen argumenterade mot jobbskatteavdraget med att det var de 50% mest välavlönade som fick XX (mycket stor del) av skattesänkningen. De ändrade väldigt fort argumentationen då det gick upp för folk att det inbegrep dagispersonal utan gymnasieutbildning. Det redovisades yrkesgrupper för varje percentil och man kom upp till 80-90% percentilen och där fanns sådant "rikemanspatrask" som gruvarbetare t.ex.
Fast jag måste ändå säga att det märkligaste är inte din upplevelse utan att detta socialistland skattar folk som inte ens försörjer sig själv. De flesta länder i Europa har relativt Sverige stora grundavdrag som gör att låginkomsttagare blir mindre utsatta. Även om det är ett grundavdrag som påverkar skatten på bruttolönen så är det ändå fulla sociala avgifter och konsumtionsskatterna är mycket höga för alla grupper. Inte bara en av de högsta momssatserna utan byråkratiska pålagor iform av avgifter som belastar företag, tullar osv.
I den låginkomsttagargrupp jag nämner ovan finns förmodligen en hel del företagare.
Ett rejält grundavdrag som sträcker sig upp till 60% av medianinkomsten(relativa fattigdomsgränsen) skulle ge många människor i de mer pressade grupperna en rejäl chans. Många skulle kunna försörja sig på enklare företag osv.
BP. Du har nog missat var pengarna tar vägen. Man man ska vara extrem så har vissa som ligger på 50% råd med både avbetald bostadsrätt och kryssningar utan lån, medan andra (som exempel af Donner) blir tvungna att snatta från jobbet för att ekonomin inte går ihop.
Det var som det stod i insändare i tidningen. En människa var på väg till butiken, trampade på en pantburk på väg in, köpte billigast bananerna men köpte sedan påse att lägga dom i.
Skulle jag ligga på 90% så skulle inte jag hinna med att göra av med pengarna. Man kanske skulle börja jobba som privatekonom åt folk. Problemet är väl bara att vissa skulle tycka att man kom med en passa pekpinnar och kränka folk för deras livsval. Människorna i lyxfällan blir ju gråtfärdiga när dom måste göra sig av med bilarna och tv:n. Gå igenom räkningarna och ifrågasätt dom, skippa bilen och släng ut barnen så tidigt som möjligt eller låt dom börja göra rätt för sig. Det gynnar alla. Ifrågasätt sedan allt ni lägger pengar på ifall ni verkligen måste lägga pengarna på det. Men man får inte glömma av att unna sig då och då. En resa till Thailand kan gå på 15000kr ink. fickpengar och boende per person. Det är 1250kr i månaden som man lägger undan.
@Sellman. Man kan inte bara skylla allt på höga skatter. Lite eget ansvar har man också för att ekonomin inte går ihop.
@Daniel
Varför över huvudtaget skriva en självklarhet.
Jag synliggör ett system med syfte att proletarisera befolkningen och göra de mest utsatta helt beroende av politikernas bidragssystem för att säkerställa röstboskap och du skriver att man har lite ansvar för att ens ekonomi går ihop.
@Sellman. Nu var det inte det som det handlade om. Man har ansvar för att ens egna ekonomi går ihop och ingen annan.
För man inte ekonomin att gå ihop trots att man tillhör dom översta 10% i samhället så kan man fundera på vad man har för utgifter då inkomsterna inte är något fel på.
Till mitt försvar som slösaktig 10%-are så måsta jag säga att vi har god koll på vår ekonomi. Ett snabbt överslag ur minnet:
Fasta kostnader i % av disponibel (sammanlagd) inkomst.
Boende 35% (inkl amortering på 60 år, med dagens ränta!)
Energi 15% (el,värme,bensin)
Kommun 7,5% (dagisavgift, soptömning)
Bil 7,5% (lån,service)
Vilket ger 35% kvar.
Snabb sökning på Ving ger ung. 40.000:- för en vecka i Thailand för 4 pers. Dvs. 8% till. (vilket vi inte! kommer att köpa)
Kvar blir 27% av vår disponibla inkomst vilket vi fullkomligen "slösar" bort. 😉 (vilket blir c:a 3000:- per person i vårt hushåll, yippi!)
@Daniel
Du kommenterade mitt inlägg och jag svarade sen talar du om för mig vad mitt inlägg handlar om.
Vad gäller mitt svar till Uffe så tror jag att många skulle bli förvånade om de fick reda på att de tillhörde de 10% mest välavlönade. Folk i allmänhet ser sig som medelklass eller övre medelklass. De tror de är i mitten eller en bit över inte i toppen.
Som jag skrev så är det förskolepersonal utan gymnasieutbildning som är strax över medianen.
Uffe har eller BP har inte skrivit att de inte får ihop ekonomin. De tycker bara att de är konstigt att de tillhör de 10% mest välavlönade när de lever sina radhusliv i skulle jag gissa lite dyrare områden.
Det skulle t.ex med största sannolikhet inte ens vara möjligt för dem att uppfostra sina barn själva om de skulle vilja det utan är tvugna att gå till jobbet båda två och lämna barnen på statligt reglerade uppfostringsinstitutioner.
Du reagera inte själv över att förmodligen ganska stora grupper i den översta percentilen av löneskalan lever ganska ordinära liv i radhus och villa områden? för det är så det är. Jag tror snarare det är så att det är du som tror att det är större skillnader än det är.
Själv tillhörde jag den nedersta percentilen (en av de 5 än så länge) förra året men det beror endast på att jag inte kunde dra av kapitalförluster för då hade jag varit under den också i statistiken men jag lever i mitt egenhändigt byggda hus och gör det jag vill på dagarna ingen idé att fortsätta livet som statsträl.
@Uffe
Ja det var väldigt med 3000 per person som ni kan slösa på mat, kläder, hygien, kommunikation, Tv licenser m.m.
Dags för Champagneflaskan 🙂
Exakt Patrick.
Jag klagar inte, har ett fantastiskt liv.
Men det är deprimerande att jag tillhör topp 10%.
Tycker att jag borde ligga i typ 60-70% intervallet med tanke
på min (ekonomiska) levnadsstandard, utbildningsnivå och jobb.
I min värld så borde topp 10% köra Porsche och har en flådig villa.
Sellman. Allt handlar bara om prioriteringar. Dom flesta vet inte hur mycket dom slösar bort, eller hur hög inkomst dom har. Dom bloggaren själv skrivit så är medianinkomsten runt 20000 i Sverige. Hur klarar vissa av att ha en hemmamamma med två barn och en deltidsarbetar och ändå få ekonomin att gå ihop, medan andra familjer jobbar båda får ändå samma summa över. Det finns ensamstående barnföräldrar med två barn och medianinkomst. Dom överlever utan problem med rätt ekonomiska prioriteringar.
Jag reagerar inte över att många i den översta percentilen lever ordinära liv. Det finns det mångmiljonärer med 8-siffriga belopp på bankkontot som gör också. Det är nämligen så att det är fritt att spendera sina egna pengar på vad man vill. Vissa vill leva ordinarieliv, andra inte.
men om båda tjänar 30000 och ovan så har man väldigt gott ställt. Man kanske inte bara är medveten om det.
För övrigt så ligger jag på runt 60, och har ändå råd med en ny bil kontant och dyra utlandssemestrar vartannat år utan att ta lån. Levnadsstandarden är inte i proportion till inkomsten som folk tror.
Vill uffe köpa en Porsche så kan han göra detta för det har han egentligen råd med. Men andra ekonomiska prioriteringar i livet gör att det inte finns utrymme för detta såsom livet är nu.
En porsche ligger på runt 10000-15000 i avbetalning per månad.
Uffe, ouch.
3000*4=12000 12000/0.27=44444 i disponibel månadsinkomst, varav 35% går till "boende", eller 15555:- SEK. Fast sedan anger du att el, sopor etc inte ingår i "boende".
Jmf med att jag betalar ca 3000:- i månaden för boende, men då ingår energi, sopor, VA, fastighetsskatt, försäkring, sotning etc. Tillkommer månatlig reparationsfond.
Era lån, X, ser ut att vara 15555*12=X*0.03+X/60 dvs X = 15555*12*60/2.8 eller nästan exakt 4 MSEK.
Där har du förklaringen till hur ni kan vara 90% + 90% och ändå "inte ha råd". Ni har lånat ståndsmässigt. Kanske har era grannar mindre lån och gjort en bättre bostadskarriär? Eller så använder de huset som bankomat.
Har inte lånat 4MSEK (fast banken gärna ville ge oss >5!)
Utan att exponera min privatekonomi för mycket så kan jag säga att vi har lån på drygt 2,5MSEK. (vilket inte är småpotatis det heller :(, men går man under det så blir man granne med SD-väljare och epatraktorer, ett "lyx"-val alltså)
Amorteringen var på 48 år så där slirade jag.
Nettoinkomsten är baserad på verkliga siffror efter VAB och sjukdom m.m. så den sjunker till runt 40.
Då blir boendekostnaden runt 30% (ok jag blåljög, sorry) men så slänger jag in 2000:-/månad i renovering så är jag uppe i 35% igen. 🙂
Jag hade ingen inkomst i Sverige förra året och ligger således på 20-30%. Nästa år kommer jag att hamna på 90-100% med största sannolikhet.
Mvh,
Snåljåpen
Är det någon som vet var man kan finna de olika percentilerna för riket? På SCB hittade jag bara väldigt grov data (hela 10%).
Kanske någon driftig script-ninja som kan rädda dagen? 🙂
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Micawbers prinicple:
"Annual income twenty pounds, annual expenditure nineteen pounds nineteen and six, result happiness. Annual income twenty pounds, annual expenditure twenty pounds nought and six, result misery."
Någon som vet vilka som ingår i statistiken? Det står "befolkningen" på Ratsit-sidan, men inkluderar det alla barn tex.? Är det kanske endast de som har lämnat in självdeklaration som ingår?
Det är väl alla över 16 år eller något sådant, vilket gör att det inte säger så mycket. Då är 90% helt plötsligt inte så bra. Går man in på merinfo.se så kan man välja åldersintervall mellan 16 och 120 år och jag antar att de har samma data som Ratsit.
Hej Introworth,
Det är korrekt att vi båda har samma leverantör men med olika mängd data.
Merinfo.se erbjuder utökad löne och skatteliga där det är enkelt att jämföra med andra i din ålder eller av samma kön. Det är även möjligt att helt anonymt och gratis selektera sökningen efter önskemål.
T ex: Man/kvinna, 25-30 år, ogift, äger fastigheter och har bolagsengagemang.
Mycket nöje med vår tjänst!
Mvh
Merinfo.se
Linjärt? Borde det inte vara en 80-20 kurva? 🙂
Nej, varför skulle det bli det? Det är ganska förväntat att 10% av befolkningen tillhör den övre decilen och 10% tillhör nästa osv. Är det ett representativt urval av befolkningen som svarar (och svaren är ärliga) så bör man kunna förvänta sig det samma fördelning på svaren.
Det är dock inte vad resultaten från denna enkät visar.
Det stöder bara att tidigare undersökningar var korrekta – mina läsare är höginkomsttagare.
@Metroid
Det visar väl att premissen (bloggläsarna har samma lönefördelning som svenska folket) som föregick tesen om linjärt är felaktig eftersom konsekvensen som borde följa av premissen inte stämmer.
intressant undersökning Cornu, men hade varit ännu mer intressant med snävare gränser, säg 2% intervall eller t.om. 1% intervall då de flesta ändå är 90+.
Diagrammen visar inte alla kategorier, över 50-60% klumpas ihop i "annat". Kanske finns någon bättre rösttjänst?
Ganska märkligt sätt att åskådliggöra det grafiskt, skall man nödvändigtvis klumpa ihop alla andra än 6 alternativ i "annat" så borde det vara de mindre vanliga alternativen (i detta fallet alla under 50%).
Sen är kanske inte ens cirkeldiagram lämpliga med denna typ av data. Jag hade nog valt att använda histogram eller liknande här.
Jag tycker det borde finnas en rösttjänst där man kan välja diagramtyp och dessutom där man kan styra ordningen på alternativen (jag har för mig att jag sett sådana brister också på cornus omröstningar, men här är ordningen iaf bevarad).
Jag arbetar bara två tre månader om året och hade räknat med att hamna långt ner. Men enligt ratsit är det bara drygt 5000000 pers som har mer i inkomst än jag.
Har en känsla av att lönerna är höga i Stockholm. 97,4 % i landet ger "bara" lite över 90% i Stockholm.
Är det verkligen sådan snedfördelning i Sverige?
Läskigt att sverige delas upp i ett A- och B-lag.
Jämför jag mig med totalen: 82%
Åldersgrupp: 92%
Men jämför jag mig med mitt postadress
Total: 65%
Åldersgrupp:82%
Visar på vilka stora klyftor det är i Sverige.
Och hur får du det till att det finns stora klyftor? Vad är Lag A, de som med 17 års utbildning tjänar dubbelt mot en kassörska med 9 års utbildning?
Svenska löner för löneslavar är så komprimerade att när man kommit till en viss nivå finns det ingen anledning att anstränga sig mer, eller försöka avancera eller fortbilda sig för att få några kronor extra kombinerat med skatteeffekter. Den nästan obefintliga lönespridningen är alltså negativ för företagen och deras konkurrenskraft mot motsvarande företag i andra länder, t.ex. Kina.
Kan säga att jag tackat nej till ett antal erbjudanden om avancemang just därför. Det finns ingen anledning att ta på sig mer ansvar eller ta en mer krävande roll om den är ungefär lika rolig som den man har fast inte ger mer klirr i kassan.
@Karl,
+1.
http://rymdiz.blogspot.se/2013/06/vad-sager-ratsit.html här är mina siffror. 8) men jo pengar är inte det som gör att jag lever som jag lever, det mesta som gör livet värt att leva är det som man ändå kan få gratis. Därför tycker jag inte mitt liv ändrats så mycket från när man var student, eller när man väl började jobba.
Världen utanför fönstret är densamma, och det kostar fortfarande inget att åka till stranden (om man har en strand i närheten)
Är jag onödigt gnällig som tycker att det är något skumt med dessa siffror? Jag kollade nämligen med två personer på samma flådiga gatuadress i innerstaden (men olika lägenheter, den ena en etta den andra en fyra), samma ålder, en man och en kvinna. Jag råkar veta båda deras inkomster och enligt Ratsit så hamnade mannen på 80,7% och kvinnan på 80,4% fastän jag vet att mannen tjänar mer än två gånger så mycket som kvinnan.
Jag undrar om inte Ratsit helt enkelt drar något statistiskt medeltal via gatuadress, ålder och kön för att avgöra inkomsten i de fall de inte har data från annat håll?
Finns ett antal felkällor.
1. Enskilda firmor släpar efter ett år här, och har inte uppdaterats än utan visar löner för 2011.
2. Om mannen är egen företagare med anställning (=eget AB) så tar han antagligen ut en rejäl del av sin lön via 3:12-reglerna som utdelning. Då syns de inte som lön, utan som inkomst av kapital. Det samma för enskilda firmor med räntefördelning.
Kan konstatera utifrån de individer jag har koll på att uppgifterna är helt korrekta, men som sagt egna företagare (likt mig) är inte siffrorna helt representativa för.
Andra felkällor kan vara:
3) Arbetar till sjös eller utomlands.
4) Arbetar mycket svart
5) Ljuger för dig om sin inkomst
6) Är egen företagare och drar av privata saker på skatten
har du kollat deras inkomsterna via ratsit eller liknande? eller har du helt enkelt fått informationen från dem direkt?
Jag kollade några i min chefshierarki. Verkade vara fullt rimliga placeringar.
Som ensamstående och relativt småsnål, har jag alltid legat något på plus varje år, trots att lönen inte varit den högsta.
Vad som förvånat mig, sedan minst början på 60-talet, är att folk med ungefär samma inkomster som jag själv, har kunnat blåsa pengar på dyra semesterresor och ständigt nya bilar.
Se bara vid något köpcentrum hur folk rullar kundvagnar överfyllda med skräpvaror, snacks och chips, till blänkande ganska nya bilar. Hade jag gjort likadant, hade jag varit black på nolltid.
Jag har alltid haft känslan att bakom något gathörn står någon och delar ut pengar, som folk sedan gör slut på snabbast möjligt. Tyvärr har jag aldrig själv lyckats hitta denne någon.
Grattis, du har en hjärna.
Va har du inte sett pengautdelarna. de finns ju överallt. Slå upp bank i telefonkatalogen så hittar du både namn och adress. Eftersom du verkar ha ett jobb så är det bara att gå och hämta. Du borde nog kunna få några hundra tusen med kort varsel.
Man ska inte underskatta stordriftsfördelarna av att vara två och få lite barnbidrag etc. Sen prioriterar ju folk annorlunda än du, kanske – snålar på andra saker och köper mer av det där du ser.
Hamnade på 97,8%, och det med en inte alls uppseendeväckande hög inkomst. Detta tyder verkligen på att något är fel med svenska löner när nästan alla trängs i ett väldigt snävt intervall på 15-40tkr/månad.
OM man hamnar på mer än 97.5 % i riket så har man en bra lön påtagligt över 40 tkr/mån, skulle tro att det är >60 tkr.
Vad är uppsendeväckande? >60 tkr?
Jag vet inte vad läsarna av denna sida ligger på men att det är något kardinalfel att inte fler tjänar mer än 60 tkr ser jag ej som något problem alls.
Jag sa inte att jag tjänar 40tkr. Däremot var de flesta ligger.
En så kompakterad lönespridning som vi har i Sverige tillsammans med skatteeffekterna motverkar framåtanda och personlig utveckling och är dåligt för företagen.
Lite skrämmande att så många utgår ifrån att livskvalitet" skalar linjärt med inkomst. Läs på lite om vad som faktiskt gör människor lyckliga.
@Sulan
Har inte sett ett enda inlägg som hävdar det du påstår.
Sverige
Total: 97,3
Kön: 95,8
Åldersgrupp: 99,8
Ålder och kön: 99,7
Kommun (Stockholm)
Total: 94,2
Kön: 91,4
Åldersgrupp: 99,4
Ålder och kön: 99,0
Uppenbarligen har vi högre löner i Stockholm.
Bonus: Postort
Total: 98,9
Kön: 98,3
Åldersgrupp: 100,0
Ålder och kön: 100,0
Därmed lätt att lista ut att jag inte bor centralt.
Klarade mig precis över 90% men känner mig inte som att jag tillhör de 10% med högst inkomster.
Jag tycker jag tjänar helt OK. Men inte att jag är specieltt hög avlönad egentligen. Lönerna i Sverige måste vara MYCKET sammanpressade eller vad det beror på.
@Thomas
Det är en kombination av liten lönespridning och ett skattesystem där inkomster över gränsen för statlig skatt betalar större delen i skatt.
Det intressanta är egentligen att titta på det som politiska statistiker kallar för arbetskraftskostnad, det jag kallar den egentliga lönen innan politiker och fackpampar dolt och bestämt vad dina pengar skall användas till. En industriarbetare har i storleksordningen 50 000 i månaden, egentligen eller var det tom 60´. Då är allt med tjänstepensioner, avtalsförsäkringar, arbetsgivaravgifter osv. Sverige har en av Europas högsta "arbetskraftskostnader". Har för mig att det är Norge och Belgien som ligger högre om jag inte minns fel. Har vi högst löner däremot, knappast.
Jo så det det ju såklart. Om man som jag dessutom ligger över max taket för intjäning till statlig pension så fyller företaget i med 30% !! av överskjutande lön i tjänstepension. På beloppet upp till taket är det väl "bara" 4.5% eller nått i den stilen.
Så företagets kostnad för mig med pensioner, försäkringar, sociala avgifter etc är ju oerhört mycket större än vad jag ser.
Jag kan inte acceptera den där sidans beräkning. Jag är enligt den bland de 10% bäst betalda i sverige – på en lön runt 30k / månad före skatt? Visserligen om kaptialvinster inte räknas med (jag har inga sån men andra personer har) så blir det annat, men ändå, det känns som nåt är fel där.
@Terly
Ledsen att behöva göra dig besviken men det stämmer nog. Lite beroende på vilka siffror du tittat. Har du tittat på totalt eller lokalt.
Jag tittade på en för mig känd person med inkomster strax under 30 000/mån. Denne hade bättre lön än 92,1% lokalt.
Det är ju många som inte tar ut pengar som lön, det går ju flytta runt mellan koncern bolag, låta frugan o barn ta ut lön, utöva transfer pricing utomlans, periodisera, stoppa in i skogskonto eller annat kul, som inte vanliga löneslavar kan göra.
Det verkar konstigt, jag hamnar inte bland de 10% bäst betalda med en lön på 35.5tkr/månad före skatt. Räknar de måhända med inkomst av kapital? Enligt sidan så bygger uppgifterna på inkomst av tjänst vid senast godkända taxering (bör alltså vara förra årets inkomst om man fått årets deklaration godkänd).
Kan inte stämma Terly. Jag hade en inkomst av tjänst på 40500 kr/mån under 2012 och ligger på 92,7% i riket.
Hamnade på 12% med 26k i lön, utan en enda skuld. Måste byta ort.
Hmm om 12% av befolkningen behöver byta ort så blir det mycket flyttande, men det lär ju få fart på bostadsmarknaden…
Nolltaxerar man så tjänar man ca 15% mer än befolkningen (Norrköping). Är inte det lite märkligt?
Kanske är så att 15% inte ens bryr sig om att deklarera?
@Björn
De som inte bryr sig om att deklarera kommer antingen inte vara med i "folkmängden", ha 0 i inkomst eller sköntaxeras till en högre inkomst.
Att man som nolltaxerare hamnar över 15% av befolkningen betyder antingen att man med över inkluderar de som har samma inkomst (dvs att 15% nolltaxerar) eller att det faktiskt finns 15% i norrköping som har negativ inkomst.
98%… för 5 år sedan låg jag på ca 30%… och jag kan svära på att jag var lyckligare då… med pengar kommer oftast huvudvärk, ansvar och andra problem. Det jobbigaste är att det är så svårt att "gå tillbaka" till hur man var förr, ens prioriteringar samt intressen blir helt annorlunda.
Rätt skönt att vara pokerspelare trots allt (även om swingsen kan tära på psyket ibland).
Vinst: ~ 1 950 000 kr
Skatt: 0%
"Arbetstid": ~14 timmar / Vecka (minus semester).
Hur länge har du hållt på? Jag vet rätt många som under 5 års tid levde som dig, men av nån anledning så gick det åt skogen för i princip alla.
Om man lirkar till sig stålar som ligger utanför den ordinarie ekonomin (utan att för den skull göra sig skyldig till någon form av oegentlighet)
så hamnar man snett på skalan….men jag har lovat att börja jobba igen
i höst…ligger förmodligen bland trashankarna på 0-5% enligt officiell statistik just nu, har inte ens kollat…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
http://statsskuld.se/jamfor-lon erbjuder möjlighet att jämföra sin lön med andra inom samma yrke. Datat kommer direkt från scb så det är aktuellt.