I en mycket pratig och förvirrad debattartikel i DN skriver EU-parlamentarikern Lena Ek (c) om fyra steg som hon vill se i EU:s 2020-strategi.
Kan man inte säga något kortfattat skall man inte säga det alls, och det känns som hon ägnar sig åt störande upprepning av hela stycken. (Hörde jag ljudet av en sten som krossar ett glashus nu?)
Fast det är en metadiskussion. Debattartikeln kunde varit hälften så lång.
De fyra stegen som förespråkas är ökad uppföljning och kontroll av strategin och ansvaret skall läggas på EU-juntan, dvs kommissionen, konsekvenser vid fusk med mål eller lögner om statistik, fullbordad inre marknad inom bl a energi, dvs dubblade elpriser i Sverige, och att förmå ministerrådet att öppet diskutera hur målen efterlevs.
Hela debattartikeln i ett stycke.
Slutsatsen som Lena Ek populistiskt drar av ovanstående fyra åtgärder är
“Men genom dessa fyra viktiga reformer klargörs ansvarsfördelningen och tydliga steg tas för att skapa ett EU med medborgaren i centrum”
Öh, va? På vilket sätt placerar en enda av ovanstående åtgärder medborgaren i centrum? Istället handlar det om mer överstatlighet, mer kontroll och mer centralisering av makt över medlemsstater och med det medborgarna.
Är Lena Ek normalbegåvad eller försöker hon avsiktligt lura någon att det hela handlar om medborgarnas bästa? EU handlar om en sak, nämligen fler karriärvägar för normalbegåvade politiker att utöva godtycklig makt över medborgarna. Ville man sätta medborgaren i centrum skulle man lägga ner EU.
Det är dock bra att hon skriver “tydliga steg tas för att skapa ett EU med medborgaren i centrum”. Därmed medger hon att medborgaren inte är i centrum idag, och inte heller kommer vara det 2020, utan då skall det börja tas steg mot detta enligt henne. Annars hade hon skrivit “tydliga åtgärder för att bibehålla att medborgaren fortsätter vara i centrum för EU”.
3 kommentarer
Hahaha, jag hyser hatkärlek till dig!
Det finns ett antal fraser som dyker upp om och om igen som håller på att slitas ut: "ökad frihet" = godtycklig förändring (som ofta medför fördyrning som folk uppfattar som oskälig). "ökat inflytande" = man får fylla i en utvärdering. "Värna om rättigheter" = begränsning av någons friheter (utan att någon fått mer rättigheter). Arbete = tjäna pengar (effektivitet, funktion eller kvalitet är ingenting som ingår i det nya arbetsbegreppet. Allt som ger pengar kallas arbete, inget som inte ger pengar kallas arbete. Ju mer pengar man får desto hårdare har man per definition arbetat).
Du kommer säkert på fler
Härligt när du avslöjar maktens floskler.
Om jag nu bara kunde få loss ett tillräckligt stort kapital att köpa Fortum för inför den gemensamma elmarknaden är vad jag tänker när jag läser detta.