SEB:s psykologiska boprisindikator publicerades idag. Index är nu ännu mer negativt då allt fler tror på fallande bopriser och allt färre på stigande. Allra mest negativa är man i Stockholm. Indikatorn avser december och har inget prognosvärde utan följer i praktiken bostadspriserna samma månad. Tror folk på fallande priser faller priserna, tror folk på stigande priser stiger priserna.
SEB Boprisindikator december 2017. |
43% av svenskarna tror nu att bostadspriserna kommer falla, endast 30% tror att de stiger, vilket ger ett index på 30-43=-13. Indexet kan dock inte förutsäga bopriserna och är rätt värdelöst annat än som bekräftelse på hur viktig psykologin är.
Allra mest negativa är man i Stocholm där index ligger på -30. SEB redovisar inte underliggande värden för de olika delarna av landet, men de kan t ex vara att 50% tror på fallande priser och 20% på stigande.
Index och därmed psykologin är nu negativ i hela landet, undantaget Skåne som har ett index på +2, strax över nollan. Det omfattande raset i psykologin har oavsett skett i alla regioner, även om Skåne biter sig kvar med en svagt positiv övervikt.
Än så länge var dock svenskarna grinigare 2011 än vad de är nu. Det mesta (Boolis prisdata via Husmasken) pekar på att vi får en upprekyl i bostadspriserna i januari och min killgissade tjurfälla slår eventuellt alltså till. Eller så gick inte priserna ner mer än så här – fast kanske handlar upprekylen mest om att desperata högbelånade bostadsköpare vill hinna köpa innan de nya skuldkvotkraven slår till första mars.
77 kommentarer
Man vet ju aldrig. Jag har varit med om nedgångar på aktiemarknaden och de är nyckfulla och full av psykologi. Tiden är en faktor. Kommer ihåg när jag klev ur börsen i rätt tid innan den föll. Efter några månader vilket då kändes långt trodde jag att det mesta av nedgången var gjord. Investerade en del igen. I efterhand var jag inte ens nära utan närmare 1,5 år senare och många% nåddes botten.
Sant, lätt att kliva ur börsen, svårare att "kliva ur" stigande räntor. Kanske börjar köpare positionera sig för en högre ränta.
Fallande kniven…
Internationellt ser det ut som om den underliggande inflationen börjar byggas upp av stigande råvaror och högre oljepris, följer vinsterna med upp i bolagen bör inte börsen nödvändigtvis gå ner om räntorna stiger med måtta och den goda internationella konjunkturen håller i sig, den svaga svenska kronan lär även gynna många svenska multinationella bolag.
När det gäller fastigheter kan räntor bli ett större samtalsämne än amorteringskrav om ett halvår.
Den här nedgången är ju lite lurig i det att, utöver det stora bostadsbeståndet och möjligen skuldkvotkraven, det inte direkt finns någon orsak till att priserna går ner annat än psykologi.
Missförstå mig rätt, bostadsbeståndet och skuldkvotkravet är viktiga faktorer, men jag tror få skulle ifrågasätta att det är blandningen extremt låga ränta (speciellt med ränteavdraget), hyggliga löneökningar under noll-inflation och bankernas/hushållens stora riskvilja till utlåning/belåning som har lätt till den här situationen.
Bostadsbeståndet påverkar ju inte det direkt. Skuldkvotskravet påverkar såklart viljan att köpa men det gjorde amorteringskravet också, utan någon större påverkan.
Jag tror vi har facit på om det här är en stor nergång eller om den stannat av i slutet på Februari eller Mars. December och Januari är luriga månader, speciellt som vi bara har sätt en tredjedel till en fjärdedel av avsluten för Januari hittills, om vi går på historisk data.
Så det är på sin plats att vara osexigt försiktig med prognoser.
Kan stämma. Men glöm inte att utrymmet för stigande priser är tämligen begränsat. Vi är redan världens mest skuldsatta hushåll i princip och med stor sannolikhet har staten (höjda skatter) enorma kostnadsutmaningar för samhället att lösa under lång tid framöver. Räntorna kan inte bli lägre, i princip och vi har inte haft en rejäl lågkonjunktur sedan början på 90-talet. Min killgissning är sjunkande priser under mycket lång tid framöver. De här guldgrävardagarna är ett minne blott och nu ska minst två generationer lära sig att bopriser faktiskt kan falla, inte enkom stiga…
Nä, stigande priser är att glömma om inget riktigt riktigt riktigt konstigt händer.
Jag skulle säga att vi har följande möjliga scenarion med min gissning på hur stor chans de har att inträffa:
28% chans, vi får se en fortsatt nedgång och vi träffar tjurfällan under Q2, under Q3 fortsätter priserna neråt pga. att Riksbanken höjer räntan eller liknande.
24% chans, psykologin är bruten och vi får se en fortsatt nedgång fram tills Q2, då regering, riksbank och finansinspektionen gör vad de kan för att stoppa fallet. Detta har dock ingen effekt, och fallet fortsätter efter ett litet stop.
24% chans, byggbolagen panikar och det blir ett race om vem som kan göra minst förlust på en fallande marknad. Q2-Q3 så kastar de kreditsvagare in handduken vilket temporärt stoppar fallet men pga. att Riksbanken höjer räntan eller liknande så tar det fart igen.
12% chans, vi får en dödsspiral, där priserna bara sjunker, vilket leder till tvångsamortering från bankerna och så vidare.
8% chans, vi får se en fortsatt nedgång men den planar ut under Q2, för att ha ett Japan scenario i något år därefter, pga att riksbanken, regeringen eller finansinspektionen spelade fantastiskt.
4% chans, någon konstig engångshändelse händer som trycker upp priserna under Q1-Q2.
Oavsett så tror jag att vi över tid kommer att se en återgång till det historiska kpi:et, dvs priserna skall ner 80%-90% från Augusti-toppen. Den överväldigande risken/chansen är att det kommer att gå snabbt tyvärr.
Ingen orsak till prifall,Tony?? Det går att producera bostäder i stockholms kranskomuner för under 25000 per kvadratmeter boa men priserna (pris + skuld i föreningen) ligger på mer än det dubbla. Hur skulle det kunna finnas ett starkare skäl för nedgång?
Snarare är väl februari och mars relativt ointressanta om de är förväntat gröna. Något är ju riktigt, riktigt galet om vi inte har gröna siffror där. Skulle snarare säga att det blir spännande att se om marknaden tvärdör i vår eller inte. Tycker det lutar mot det.
@David Larsson:
Ja, och det har att gått att producera dessa bostäder de senaste 3 åren, men fallet har inte kommit. Jag ifrågasätter inte att bostäder i Sverige idag är överprissatta (ffs, jag säger ju att jag i längden tror på ett fall på 80-90% från dagens nivåer). MEN, jag ser inte var det fallet har kommit från nu, annat än av psykologiska orsaker, därav är prognostisering av prisfallet SVÅRT. Kommer det fortsätta? Stanna? Vem vet liksom…
@Linus Joensson:
Exakt, fortsätter nedgången under dessa månader så är det väldigt sannolikt att fallet kommer fortsätta även under hela 2018.
Haha, så 100% sannolikhet för nedgång, priserna ska ner 80-00%, och det ska gå ganska snabbt. Cornucopia, här har du mött din överman i svartsynthet.
@Blue Horseshoe
Nu tycker jag att du tolkar mig väl negativt.
Det är 96% chans för nedgång och med 80% till 90% på lång sikt. Lite måtta får det vara. 😛
Ändå en intressant tvärsäker prognos minsann! Jag tror också på nedgång, men så säker är jag inte utan det skulle ju kunna vända upp igen.
Eller är du beredd att ge mig 20 ggr pengarna om priserna i höst är högre än vad de är nu?
@Joakim Persson
Jag skulle vilja påstå att jag har gett ett antal scenarion och skattat dem därefter. Med det sagt så är jag beredd att sätta ett par hundra på spel (man ska ju inte satsa pengar man inte är beredd att förlora liksom).
Vad är du beredd att sätta emot och vad är dina scenarion?
För det är lätt att sitta som en fegis och kritisera andra, svårare att sticka ut hakan.
Japp, jag tycker ju det är roligt och uppfriskande att se siffersatta scenarier!
Jag har tyvärr ingen som helst aning om vart bostadspriserna eller för den delen aktiekurserna är på väg de kommande 1, 3 eller 12 månaderna. Jag tycker personligen att bostadspriserna i Stockholm och Göteborg är för höga, medan de är någorlunda OK i Malmöområdet men ingen uppenbar rea.
Min egen personliga gissning är att priserna är cirka 10% lägre i Stockholm till sommaren än vad de är idag (fallande efterfrågan efter amorteringskravets ikraftträdande). Men jag tror inte det är mer än cirka 60% sannolikhet för detta. Med 30% sannolikhet är priserna samma som idag (+/- 2% kan vi väl sätta som intervall), och med 10% sannolikhet är priserna högre.
Jag tror faktiskt inte heller på -90%, det vill säga att en bostadsrätt i centrala Stockholm skulle kosta cirka 10 000 kr/kvm någonsin i framtiden (!). Vi kan väl siffersätta lite odds på det också om du är sugen. Du får 20 ggr pengarna om det händer innan januari 2023?
Gott att se ett svar!
Det verkar vara konservativa men rimliga siffror i mitt huvud. Bör väl nämnas att när jag skriver snabbt så pratar jag om 3-5 år (snabbt med bakgrund till hur lång tid bubblan byggts då). 10% ner från nu till sommaren är fullt rimligt, jag skulle ge dig rätt om priserna i början på Q3 är -5% till -15%.
80% till 90% är vad priserna bör vandra mot givet att priset på bostäder följer kpi (83% ned vill jag minnas att jag någon gång räknade ut i relation till augusti-toppen, den låg då strax under 100kkr/kvm så intervalet 20kkr/kvm kontra 10kkr/kvm är mitt riktinterval, med en viss viktning mot toppen av det intervallet), detta är såklart inflationsjusterat.
Där är såklart ett grundantagande att priset på bostäder i längden följer kpi, är det fel så har jag fel, men det verkar vara en relation som är mer eller mindre kausal, i varje fall historiskt.
Ditt scenario, Tony, vilar på att centralbanksaktörer inte klarar att tygla räntorna. Att vi helt enkelt hamnar i ett scenario av kreditförluster, osäkerhet och rädsla – vilket gör att räntorna drar upp dramatiskt. Eller?
@Unknown
Korrekt, något i still med att inflationen fortsatt är +2% alternativt att externa kreditgivare höjer räntan, primärt FED, vilket i sin tur pushar upp vår ränta genom direkta och indirekta mekanismer.
Därefter så sker det du skriver, externa kreditgivare kommer vilja ha högre ränta pga. kreditförluster, osäkerhet och rädsla på den svenska bolånemarknaden.
Sker inte det så har jag i all väsentlighet fel. Eller, jag kan väl få rätt av någon annan magisk orsak, men då har jag rätt av helt fel anledning.
Alltid kul att se.
Jag är inte säker på att vi når exakt KPI, av anledningen att vi haft stigande reallöner (särskilt sedan 90-talet), så skulle priserna falla ner mot KPI så skulle vi plötsligt lägga mindre av vår inkomst på boendet än någonsin. Det tror jag inte riktigt på.
Men att vi däremot skulle kunna få bostadspriserna att falla ner mot utvecklingen av reala inkomster, det tror jag är mer rimligt även om det kan ta lång, lång tid. Man kan ju alltid hoppas.
Ok. Det där scenariot trodde jag på redan -11/12. Sålde huset så fort jag kunde och var nöjd med det. I förrgår lade den som köpte vårt hus ut det till försäljning till 35% högre pris…;)
Men jag tror fortfarande att vi kommer att få rätt. Det är så där det kommer att utspela sig.
@Joakim Persson:
Kanske inte, hur lågt vi går återstår att se, men det känns som om du och jag är överens om att någon form av korrigering är att vänta, sen om den kommer under våren eller 2023 eller vad det nu blir och hur djup den är, det får vi se 😉
@Unknown
Jo, vem kunde ha förutsett att kpi skulle bita sig fast vid nollan på det sätt den har gjort liksom, eller att riksbanken sänkte räntan till minus. Så, jag tror du (och Cornucopia) hade lite otur med prognostiseringen där. Ni hade som fel av rätt orsaker eller vad man nu skulle kalla det. Men jag tror att ni, och därmed jag praktiskt nog, kommer att få rätt.
Jag vill också va med å spela hälsar min 3-åring. Priserna ska ner 120%. 223% sannolikhet.
Det hade faktiskt varit kul med en liten privat spelbörs, där man kan spela mot andra kommentatorer på diverse olika utfall. Men det är jag nog ensam om att tycka, de flesta ogillar betting verkar det som.
Man har ju gjort diverse sådana försök med marknader i politik osv som olika bettingsiter och andra aktörer pysslar med. Eftersom påståenden på den här bloggen ofta är lite vildare så hade det varit roligt att kunna spela på dem!
Nackdelen med lättillgänglig betting är att den oftast är riggad emot dig. Betting utan utsugande mellanhand är mer intressant.
Mitt bud: Valueguard HOX 230 eller högre september 2018 (publiceras i oktober). Nuvarande nivå 221. Mitt bud motsvarar en uppgång med minst 4 % från nuvarande nivå.
Exakt, det är därför jag vill ha en betting-med-domedagsprofeter-utan-mellanhand.
Fast vi har ju den där enkäten från början av året som kanske räcker.
Här i Spanien är priserna minsann helt annorlunda kontra Sverige.
En cana (liten öl) kostar 1 euro på krog.
Gubbarna på kvarterskrogen hälsar att priserna i Sverige kommer att gå samma väg och att bottennoteringen nås nästa jul med priser på 1 euro/kvadratmeter. Kom ihåg var ni läste det först.
För att få skriva något här där du påstår si eller så, så måste du sätta sannolikhet och ta emot spel på det. Det vore kul. Behöver ju inte bara vara framtida händelser heller… alla som säger ”som alla redan vet” och har fel, borde få böta när de blivit överbevisade.
Oooo dagscharten för kommentatorkvalitet visar på nytt årshögsta. Baserat på ett inlägg.
100% sannolikhet att svenska folket är i behov av en svart börshandel utan mellanhänder gällande bostadsprisernas kommande utveckling.
Ja, nu har vi ju ett tidigare blogginlägg där vi lärt oss vad olika sannolikheter ungefär betyder i procent, så då kan man lika gärna gå på procenten direkt!
Akta procenthalten annars Stefan, vi som sitter i Sverige är inte alls avundsjuka eftersom vädret här är så bra så här års.
Finns absolut inget att vara avundsjuk på.
Allt är bäst i Sverige, speciellt träffsäkerheten gällande framtiden.
Ja, klart som korvspad som vanligt.
Stefan har ju såklart flytt landet permanent med Hansves Far å Fly AB.
Har inte Hansves ekonomiska förening gått i konkurs vid det här laget?
Priser ned mot KPI eller reallöneutvecklingen har ju sitt historiska prejudikat i form av Herengracht-inedex. Den stora frågan är när vi ska börja mäta.. 2011, 1990, 1973, 1925 eller 1884. Det blir så vitt jag har förstått det hela ganska så olika resultat…
Jag har fött ett monster…
Saknar Toni V i kommentarsfältet. Behövs en sanningssägare som motvikt till detta.
Går det att räkna hur många bostäder det finns på något sätt? Finns det verkligen en bostadsbrist? Det argumentet skulle behöva en granskning.
Ja finns ju tältläger med rumäner… Skulle säga att i princip ingen med ordnad ekonomi står utanför arbetsmarknaden pga att man inte kan få bostad inom pendlingsavstånd. Sen att många vill flytta till något man anser bättre på ena eller andra sättet är inte riktigt samma som brist.
SCB har ju också så klart statistik, tyvärr tror jag inte det säger så mycket om den upplevda bristen, som mest handlar om att man bor fel.
http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/boende-byggande-och-bebyggelse/bostadsbyggande-och-ombyggnad/bostadsbestand/pong/tabell-och-diagram/antal-lagenheter-efter-hustyp/
Nej det är omöjligt att reda ut vad som innebär att bostadsbrist föreligger. Man kan säga att det alltid är bostadsbrist, även när alla har "nånstans att bo". De flesta föredrar ju att bo i en större, lyxigare eller elegantare lägenhet. Det finns alltid en preferens till att bo bättre, aldrig tvärtom.
Man får anpassa svaret till hur man lägger ribban för vad en bostad är. En slags definition är tak över huvet, en dörr att stänga om sig och en säkerhet i att få bo kvar i närtid. Ett rum i en delad villa eller lägenhet när man vet att man inte blir utkastad nästa månad är då ändå en bostad. Även om den boende hellre skulle ha ett förstahandskontrakt, och upplever bostadsbrist.
Det går drygt två invånare per permanentbostad i Sverige och det räcker till drygt 40 kvm boyta per invånare. Så nej, det finns ingen generell brist. Däremot olika tillgänglighet till beståndet
När man genomreglerar något så blir det alltid brist, socialistpolitiker försöker alltid avhjälpa denna brist med mer regleringar. Ingen har någonsin lyckats!
Det är brist på toppmoderna centralt belägna nybyggen med billig hyra. Som många vill bo i.
Och märkligt nog är det lika stor om inte större brist på byggbolag som vill bygga hus och gå back på det. Märkligt sa Bill, märkligt sa Bull.
Eller också är det brist på konkurrens som gör att det byggs med svindyra hyror respektive priser.
Nåt fel är det, Sundbyberg bostadsbolag har haft mellan 1-8 st lediga lägenheter i december, av ca 8000 ägda. Den vakansgrader är mycket låg och känns knappast som man har någon större konkurrens om hyresgästerna.
Alla vill ha de gamla hyresreglerade bostäderna, som det aldrig kommer bli fler av, det är riktigt.
Men jag tycker det är lite intressant att även nybyggena går åt snabbt som bara den.
För Stockholm tog jag en titt på bostadsförmedlingen och filtrerade på "nyproduktion". Då får jag fram 120 lägenheter. Samtliga verkar kräva 10+ års kötid, så uppenbarligen är efterfrågan fortsatt stark (nåja, det är bara de tre längsta kötiderna som visas på sidan, men det säger väl ändå nånting).
Kanske att vissa av de dyraste ettorna borde hitta nån mättnad på HR-marknaden, men definitivt inte treor och fyror!
Exempel: 4:a Gröndal, 88 kvm, 17 199 kr/mån
"Längsta anmälda kötider på dessa bostäder:
1992-12-18
2002-10-23
2003-01-02"
Så länge köerna och efterfrågan är så här stor är det bara att bygga vidare, och det är inte förvånande att man ställer om från BR till HR med en så här het hyresmarknad!
Fast så här har hyresmarknaden sett ut i mer än 30 år. 17200 för 88 kvm, ta bort bostadsbidragen så kanske man tvingas bygga billigare. Det bidraget pressar bara upp priserna ännumer.
Det håller jag med om, men 17 200 kr/mån för en rätt stor fyra är inte jättefarligt.
Två heltidsarbetande kan enkelt ha råd med denna. Nej, det kanske inte är det roligaste man kan göra med pengarna, men man har ju helt klart råd. Eftersom hyresvärden kräver en bruttoinkomst på 620 000 kr/år så finns inte bostadsbidraget med i ekvationen.
Alltså borde det bara vara att trycka ut flera lägenheter även i denna prisklass. Efterfrågan finns uppenbarligen!
17200 är inte jättefarligt? Herregud, vem med alla hästar hemma betalar det? Måste vara mer ekonomiskt att bo på hotell.
Det börjar onekligen närma sig de priserna!
Men ändå, det jag fascineras över är ju att det är _stor efterfrågan_ på de lägenheterna från riktiga människor som står i Stockholms bostadskö, om man tittar på datumen när folk ställde sig i kö ovan.
Och är man två heltidsarbetare som bor i den lägenheten behöver man "bara" punga upp med 8 600 kr var. Det finns ensamstående som ligger på den boendekostnaden så det är inte särskilt orimligt.
B: Håller med! Dessutom är det inte "rätt stor". Den är 88 kvm….
Blir spännande för familjen vid lågkonjunktur eller om en person blir sjuk/arbetslös. Ensamstående med a-kassa, klarar man sig då om man bor i nyproduktion tro utan exta bidrag än akasseförsäkringen.
Det blir inget vidare nej, men det är lättare att hantera än om man har motsvarande situation i en bostadsrätt och måste ut med amorteringar också.
Asch. Det är en tillfällig dipp. Snart vänder priserna upp igen. Det finns bara en väg. Upp-upp-upp
Japp, frågan man ska fråga sig är givetvis
"Frågan är hur länge det dröjer innan priserna når upp till de tidigare toppnivåerna."
https://www.dn.se/ekonomi/chockhojning-av-bostadskostnad-med-hogre-ranta-och-amorteringskrav/?forceScript=1&variantType=large
Skönt att man redan börjar prata om det nu..
"Hans Flink har också räknat på genomsnittliga ettor, populärt bland ungdomar, i de olika städerna. I dag, med två procents amortering och med en ränta på 1,6 procent blir månadsutgiften i Stockholm, inräknat avgift till föreningen, knappt 9.000 kronor.
Med fördubblad ränta och tre procents amortering stiger utgiften till över 14.000 kronor, vilket mycket få ungdomar har råd med. Det tror Hans Flink gör att fler byggherrar kommer"
Ingen fara, alla jobbar med media och kultur, där tjänar man "fett med riksdaler".
En kollega var på visning förra helgen i Årsta (sthlm). Det var en 5a med stora renoveringsbehov med utgångspris 5,7m. Han hade hoppats på att kunna bjuda under men istället var det knökfullt på visningen och lägenheten gick för 7,5m, 1,7m upp från utropspris!
https://www.booli.se/annons/3049172
Självklart kan detta vara undantaget som bekräftar regeln, men de jag känner som ville fyndköpa nu säger att hetsen verkar tillbaka.
Intressant och högt kvm-pris för Årsta. Stämmer inte med min bild (av innerstan) där jag följer ett hundratal lgh som ligger ute just nu. Budgivning på en handfull och ngn enstaka över utgångsbud. Men det räcker oftast om 2-3 intressenter inte är pålästa om läget just nu och börjar buda. Av egen erfarenhet vet jag att det finns en tröst under budgivning – nämligen att det finns minst en till som tycker det är värt pengarna. Uteblir budgivning infinner sig en osäkerhetskänsla – i alla fall under nuvarande prisfall.
Bra fart i villamarknaden i Sthml. Acceptpris 6.7 milj, nuvarande bud 7.9 milj och då är det omfattande renoveringsbehov.
http://bostad.skandiamaklarna.se/till-salu/CMVILLA/44FQ5FIFKSUT9HAM
Faidros: förutom när det är säljarnes polare som bulvanbjuder mot dig…
Blue Horseshoe: man undrar hur utbrett detta är. Måste ju vara minst 10% av budgivningar där priset trissats upp mha bulvan.
6 budgivare på ett av husen jag kollar… men ser också flera som fått 0 bud å ett som fått ett ”dolt” bud… ett har fått 2 bud…
Vad måste renoveras på den där kåken?!
Spanade också på ett renoveringsobjekt i södra Lund som temperaturmätare. 109 kvm, stora renoveringar behövs.
Utgångspris: 3 500 000 kr
Slutpris: 4 300 000 kr
Verkar vara fortsatt drag tycker jag.
8 budgivare men de har bara lyckats pressa upp priset 10% än så länge. En bra bit till rekordet också. Tyder iaf på att det finns köpare på kö, så inte bara säljarna som haft orimliga förväntningar…
11 miljoner nu! Man får förmoda att mäklaren gick ut med ett så kallad lock-pris, alt. så sitter två bulvaner och budar utan att känna till varandra.
Jag skulle inte bli förvånad om bulvanbud mm ökar och om det inte släpper att vissa mäklare kommer "tulla" på utropspriset och att det kommer framkomma en del panik åtgärder för att lura fram högre bud från spekulanter gissar set ligger 2-4 mån bort
Om det fortsätter vara lugnt
Synd att budplikt inte finns, sjukt egentligen på en nätauktion när man visar för 10 kr är det budplikt men inte för en längdenhet
Visst är det sjukt att det tillåts,ja.
Men dom som bestämmer vill ha det så..
Förstår inte detta: "Indexet kan dock inte förutsäga bopriserna och är rätt värdelöst annat än som bekräftelse på hur viktig psykologin är."
Om psykologin inte har en påverkan på utvecklingen framåt, är den då viktig eller bara en reaktion på utvecklingen?
Förutsägelsen gäller bara samma månad. När indexet släpps en vecka innan officiella bopriser matchar det den kommande utvecklingen. Så du får en veckas prognosvärde, men du får mer än så med Husmasken.
Index kan liksom bopriserna vända upp redan nästa månad. Korrelationen dem emellan är mycket hög, enda prognosen ligger i vilken som rapporterar först.
Yes, så på vilket vis tycker du att det pekar på hur viktig psykologin är om den inte påverkar mer än så? Det är det jag inte är med på. Om resultatet om två veckor inte alls visas av psykologin på marknaden idag så tycker jag att psykologin väger rätt lätt…
Så jävla härligt att skiten vänt ned. Gissar på 20-30 % nedgång från toppen, värst för brfer. Kanske en björnfälla nu i jan-feb men sen fortsätter nedgången i mars.
Björn? Kämpa Mr P!
Gunnar! Nedgången e så jävla nice att jag saknar ord.