Äntligen är det officiellt. Nya moderaternas tidigare chefsideolog, och hjärnan bakom de nya socialmoderaterna, Per Schlingman, kommer ut ur det blå omklädningsskåpet och erkänner att han är socialdemokrat och hyser en stor beundran för Mona Sahlin och att det är häftigt att betala skatt. (Schibsted/SvD)
Schlingman skriver hos SvD Brännpunkt:
“[J]ag har kommit fram till slutsatsen att Mona Sahlin var en föregångare när hon gjorde sitt uppmärksammade uttalande om att det är häftigt att betala skatt.”
Han tar till och med ordet solidaritet i sin mun:
“Att vara solidarisk och bidra är rätt”
Därmed är det officiellt bekräftat att min analys av möjliga valresultat i riksdagsvalet 2014 var korrekt. Publicerar om tidigare infografik nedan.
Tillägg: Bloggrannen Johan Westerholm (s) på bloggen Mitt i steget konstaterar att “[m]oderater och socialdemokrater har nu mer gemensamt än någonsin” och att valet 2014 står utan vinnare och förlorare, då det är samma parti oavsett vilket parti som bildar regering hösten 2014. En läsvärd analys. Egen reflektion är att det börjar kännas lite som ett val i kommunistiska Sovjetunionen med ett enda alternativ? Fast jag gissar att vi inte kommer få 98% valdeltagande…
28 kommentarer
Om man ska utgå från tidningsupplagan så är Per Schlingmann krönikör i SvD med ett inslag ca en gång i veckan, varav det refererade kom igår.
Helt klart är det bara kosmetiska skillnader mellan S och M. Både Freddan i M och svetsar’n i S och även Mona Sahlin har deltagit i Bilderbergmötenas gruppdynamiska indoktrineringsprogram. Håkan Juholt gjorde det inte.
En pikant detalj om f.d. Herrn Spinndoktor Per Schlingmann är att han länge var tysk medborgare när han jobbade för M. Innan den senaste grundlagsändringen som Sjuklövern trumfade igenom hösten 2010, krävdes det för att få bli svenskt statsråd svenskt medborgarskap i minst 10 år. Därför kunde inte Per Schlingmann bli statsråd 2006, eftersom han inte hade varit svensk medborgare tillräckligt länge.
Som ett led i nedmonteringen av nationalstaten Sverige och inordningen under EU är numera är tioårskravet borttaget.
Privat är ju som bekant per definition bättre, så med det kravet borttaget så kan vi ju outsourca hela riksdagen till 349 callcentermedarbetare i Calcutta.
Hahahahah!
Du har ju fortfarande kravet att man skall vara svensk medborgare, det är kravet på 10år för statsråd som är slopat. Sen att outsourca riksdagen kräver ju lite mer ändringar (de välj ju), men regeringen finns väl inget hinder att lägga ut på externa aktörer – vi har ju som bekant redan en finansminister som inte sitter i riksdagen (även en statsministerkandidat saknar riksdagsplats ifall jag inte missminner mig).
Jag vet inte riktigt om jag är road eller o-road av det faktum att du åtminstone lite grann verkar tro att det förslaget var på allvar.
Är det fortfarande krav på svenska medborgare kan vi väl iofs dela ut 349 svenska pass lite så där på en höft, det försvinner ju ändå tiotusentals per år har jag hört så ett par hundra hit eller dit gör väl ingen skillnad? Arbetskraftsarbitraget gentemot Indien eller Pakistan räcker säkert till att översätta alla nödvändiga handlingar till hindi eller vad fan de nu pratar där borta.
Vill vi behålla ministerämbeten i Sverige så är det väl bara att leta upp ett gäng via Manpower eller Samhall eller så.
@Ben Dover
Jag tror väl inte att förslaget är på allvar, men det hindrar väl inte att man diskuterar möjligheterna. Just riksdagen väljs ju direkt av folket så det är inte möjligt (och bör inte vara möjligt) att outsourca det, men man kan ju fundera ifall det verkligen är nödvändigt med 349 knapptryckare, isht med partipiskan (som är helt tillåtet att outsourca) vinande så skulle det ju räcka med 8 stycken (med olika röstetal).
För övrigt är det dock inget krav på var riksdagen och regeringen skall vara lokaliserade (väl?) så det enda som hindrar dem (juridiskt) från att vara belägna i kalkutta är då att det skall vara svenska medborgare…
För övrigt att rekrytera ministrar externt har gjorts förr (även om man inte hyrt in dem från manpower) – jag har för mig att det till och med har förekommit att statsministern varit "partipolitiskt obunden". Det kan faktiskt vara en fördel med ministrar som inte är så uppbundna till blockpolitiken i vissa parlamentariska lägen.
Ja hon är en väl bevarad naturbegåvning, Mona. Håll till godo med lite av hennes dåligt sagda citat:" Arbetslösheten drabbar tydligast och hårdast dem som blir utan jobb."
Fler kan hittas på:http://www.bgf.nu/ms/rosa.html
Undra vad Schlingmann håller på med? Använder Mona som ideologisk källa. Jag tror att Schlingmann är smartare för att de flesta skall förstå vad han planerar och han har tänkt flera steg i förväg. Hans traditionella väljare skiter han i för att han vet att de inte har ngt alternativ. Moderaterna triangulerar och närmandet till vänster ökar. De plockar ideologier och förslag från andra och gör om Moderaterna helt. Detta parti är populistiskt. Dock så kommer de aldrig främja socialism för de många utan för sina kompisar.
Om man ska utgå från tidningsupplagan så är Per Schlingman[n] krönikör i SvD med ett inslag ca en gång i veckan, varav det refererade kom igår.
Helt klart är det bara kosmetiska skillnader mellan S och M. Sverige är ju med i EU. Både Freddan i M och svetsar’n i S och även Mona Sahlin har deltagit i Bilderbergmötenas gruppdynamiska indoktrineringsprogram. Håkan Juholt gjorde det inte.
En pikant detalj om f.d. Herrn Spinndoktor Per Schlingmann är att han länge var tysk medborgare när han jobbade för M. Innan den senaste grundlagsändringen som Sjuklövern trumfade igenom hösten 2010, krävdes det svenskt medborgarskap i minst 10 år för att få bli svenskt statsråd. Därför kunde inte Per Schlingmann bli statsråd 2006, eftersom han inte hade varit svensk medborgare tillräckligt länge. Som ett led i nedmonteringen av nationalstaten Sverige och inordningen under EU är numera tioårskravet borttaget.
Grisarna ställer sig på bakbenen.
Spännande hur det gamla konservativa partiet blivit den nya vänstern, medan den gamla vänstern vill ha det som förr och därför blir nya konservativa till skillnad från Nya Moderaterna som (som sagt) är de gamla konservativamen som nu verkar ha mer gemensamt med den gamla vänstern.
DET VAR BÄTTRE PÅ C-H HERMANSSONS TID!!
Var finns Sveriges högerparti?
KD? Fast eftersom de bara precis har näsan ovanför vattenytan och alla vet det, så är deras enda chans att bli kvar taktikröster.
Eftersom alla vet det så kommer de ha exakt 0 inflytande i alliansen om den till äventyrs skulle vinna valet.
Däremot kan de säkert bli en intressant opposition om nu "alla andra" rört sig mot mitten.
Gillar verkligen Hägglund – han var kul i "På minuten".
Lite som en ärlig dammsugarförsäljare.
Det finns gott om plats till höger, att inte missnöjda Moderater startar något nytt är en gåta.
Japp det är väll Sveriges enda högerparti.
Låt oss nu bara se till så att de bli större.
Verkligheten är sveriges enda högerparti.
KD är ett socialliberalt. Det enda liberala i socialliberalismen är ett och annat ord i retoriken, resten är samma gamla socialism. KD är dessutom fega. Ska bli kul att se dem åka ur riksdagen 😀 Inte för att det spelar någon som helst roll vilka som sitter där.
Hahaha… De hade en poäng med verklighetens folk.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
@w
verklighetens folk var tom retorik. Alternativt, KD var för fega. Men det är vad vi ser med KD, de skuttar än hit och än dit, hopp, hopp, hopp. Så fort någon kritiserar dem låter de bli att försvara den tuva de råkar stå på just då. De skuttar vidare. Sillmjölkar. Är min åsikt.
Det kanske låter skojsigt. Men verkligheten röstar inte. Lägger inte fram förslag. Bedriver ingen retorik. Håller inga tal. Förhandlar inte. Glömmer inte. Förlåter inte. Agerar inte preventivt. Verkligheten har bara en makt och det är att lägga in sitt veto. Och gör det inte förrän 50 år för sent. Men när verkligheten väl lägger in sitt veto gör den det synnerligen hårdhänt. Jag tror inte att det blir ett dugg lustigt. När verkligheten väl förlorar tålamodet med decennier av verklighetsflyk blir det inga hepp hepp och hä hä. Vi har hårda tider framför oss.
Vad är hönan eller ägget när det gäller KD då?
Håller de på och "skuttar hit och dit" därför att de desperat försöker göra sig relevanta och hitta en ståndpunkt som ger något gensvar opinionsmässigt?
Eller är det tvärtom, att de knappt är relevanta för att de håller på och hattar hit och dit och kommer med en massa nya förslag?
Jag tror på alternativ 1. Det finns ett rätt litet underlag för ett kristet-konservativt parti i Sverige idag, särskilt när de ingår som en liten del i en stor allians.
Nej, KD skuttar ikring för att de är ynkryggar. Hade de varit något att ha hade de tagit hälften av Ms röster och 75% av SDs röster och mängder av röster från resten. Ms vänstersväng 2002 öppnade fältet fritt för ett högerparti som stod upp för medborgarnas väl och ve snarare än att krypa för media. Men det hade krävt mod och ledarskap. Något som KD helt och hållet saknar.
Dessutom. Att bli det femte socialliberala partiet i riksdagen, tja DÄR kan du snacka om att det inte finns utrymme. Media har lyckats manipulera och hunsa och mobba alla till att bli socialliberaler. Med ryck och stöt, lock och pock, hot och mutor, söndra och härska. Att socialliberal är en förolämpning mot liberalismen säger sig självt. Men det är också en förolämpning mot socialister. De gamla folkmordsocialisterna av myrdals snitt hade i vart fall bemödat sig att skaffa sig en stringent världsbild. Felaktig ja. Läskig, ja. Men på något sätt stringent. Socialliberalismen har ersatt allt sånt med en världsanalys så grund att det är rent skräckinjagande. De har doktorerat i att inte stå för någonting överhuvudtaget. Och deras skydd mot att bli avslöjade som de intellektuellt bankrutta charlataner som de är så skyddar de sig med pk ylande och flodvågor av sentimentalitet. Och naturligtvis, medias enorma oärlighet och medias politiska agenda. Snart är det ett brott att tänka i det här erbarmeliga landet.
Riktigt kul läsning.
Alliansen mellan (S)ocialdemokraterna och social(m)oderaterna förutsåg jag redan i mars 2012.
http://statsmannen.blogspot.be/2012/03/europas-kris-fortsatter-och-sveriges.html
Så det är i praktiken en demokratur eller åsiktsfascism som håller på att införas i Sverige. Ivrigt påhejat av "kulturjournalister", som skriver om sina politiska preferenser inom (mp) och (V)-sfären. (S)ocial(M)oderatDemokraterna kommer att bifalla dessa önskemål genom att återinföra fastighetsskatten och bäst i EU-klassenimplementation av alla miljövansinnigheter som man kommer på i Bryssel. Utöver detta kommer de nya svenskarna att öka, för att bidra till en positiv, icke skattefinansierad tillväxt…. enligt gängse teori.
Ha en fortsatt solig dag
/Statsmannen
(F)a(C)i(S)(M)
Din infografi är genial!
Om du är upphovsmannen bakom den så borde du ägna mer tid åt att skapa sådana.
Tack, ja det är jag som är upphovsmannen.
Kul! Så fröna där de gror.
Du är bra på att blogga, men det är ju mest att predika för kören, och en och annan motvalsare som jag.
"Infografer" når folk bokstavligen i ett ögonblick. De är lika effektiva som karikatyrer. Men väldigt oförutsägbara. Zero Hedge publicerar en hel del infografer, en del av dem finner jag slående, andra inte. Men den specifikt svenska marknaden för sånt verkar vara stor och outnyttjad, så vitt jag märkt. Krävs ingen fancy graphics. Likt karikatyrer gäller det att hitta det väsentliga och betona det genom att skala bort allt annat. Det är inte skapandet utan beskärandet som är utmaningen.
Lysande.
Enpartistat kallas det.
Nu har vi även Sd så vi kan väl titulera Sverige för en och 1/10-partistat.
Men… I England så vinner UKIP mark på överaskande bred front. England har ungefär samma situation som Sverige, med två väldigt snarlika alternativ. I det senaste valet gick dock de liberala EU kramarna framåt, antagligen för att det var det enda alternativet till de snarlika Labour/Tories (ungefär som S och M i Sverige). Men nu kommer alltså UKIP starkt.
Det som är intressant är att när resten av Europa vänder sig mot mer konservativa/nationalistiska alternativ till de styrande rödgrönbrunblåa, så går Storbritannien mot det mer liberal/nationalistiska hållet. Dvs man har insett det uppenbara faktum att demokrati och marknadsekonomi inte går att skala linjärt. Det fungerar bra på ett lokalt nationellt plan, men havererar på det globala planet på grund av kulturella och juridiska skillnader samt givetvis skillnader i statskick. De rödgrönbrunblåa har inte förstått detta ännu, därför misslyckas deras politik.
Problemet för de "liberala" är att man har snöat in på globaliseringen och EU, något som inte alls ger folk i allmänhet mer frihet. I praktiken ersätts det lokala och nationella bestämmandet av en människoföraktande elit, jämför med tex EU.
Hoppas därför på en svensk motsvarighet UKIP snarast. Sd är ett dåligt alternativ till de rödgrönbrunblåa, dock det enda alternativet. Men det har funnits embryon till nya demokratiska partier i Sverige, tex Junilistan och Piratpartiet, och nu senast inte minst vägvalet här i Göteborg, så hoppet är inte ute för en återdemokratisering av Sverige.