Mina onoterade portföljbolag Seabased och Energy Potential genomför just nu nyemissioner.
Eftersom det än så länge rör sig om privata aktiebolag (priv) och inte publika (pub), så är nyemissionerna begränsade till 200 deltagare per bolag. Ordningen man anmäler sig avgör inte, däremot måste man betala in emissionslikviden samtidigt som man anmäler sig om beloppet man tecknar är mindre än 70 000:- SEK. Vid överteckning betalas förstås förbetalda pengar tillbaka.
Investeringsmemorandum kan beställas från bolagen nu via e-post till [email protected] respektive [email protected], där det mesta framgår. Seabaseds pengar skall gå till utbyggnad av bolagets fabrik i Lysekil, och åtminstone hälften av Energy Potentials emission går till att teckna i Seabased. Seabased står nu inför ett skarpt genombrott. Tas beslut senare under sommaren om att stödja byggandet av deras första fullskaliga vågkraftpark för 250 MSEK tillsammans med Fortum går bolaget från att vara ett utvecklingsbolag till att vara ett industriföretag. Man har enligt investeringsmemorandumet även projekt på gång i Norge. Klicka på nyckelord nedanför inlägget för att se fler inlägg om respektive bolag.
En investering i investmentbolaget Energy Potential ger förutom delägande i Seabased även ägande i vindkraftbolaget Vertical Wind, som just nu jobbar åt sin första kund, havsströmsbolaget Current Power, samt Electric Line som skall syssla med drivlinor för elbilar. Ett nytillskott är också Electric Generation, som skall tillhandahålla specialösningar, antagligen baserat på systerbolagens teknik.
Rimligtvis har man några större investerare som är intresserade av att gå in i nyemissionerna, men det har jag ingen information om idag. En annan möjlig slutsats är att bland de nya utomstående investerare som tillkommer så kommer man prioritera de större, eftersom emissionerna är begränsade till 200 aktörer. Det kan dock finnas en god chans att komma med ändå, det är knappast så att det kommer stå 200 institutioner på kö här.
Jag har inte fått ett öre för att skriva detta inlägg, men eftersom jag är delägare i bolagen och tror på tekniken och företagen så skriver jag om dem ändå.
Var och en ansvarar som vanligt för sina egna investeringar och sin egna investeringsbeslut.
8 kommentarer
Cornucopia, för ett antal år sedan var du (?) en flitig skribent på VCW om NFO Drives. Har du gett upp alla förhoppningarna om detta bolag ?
Öh, nej, du blandar ihop mig med ngn annan. Via en avancerad sökning på VCW framgår att jag 2001-2009 har nämnt NFO Drives exakt två gånger.
PARE har jag under nio år nämnt 4101 ggr, bara som jämförelse med NFO Drives.
Har du någon uppfattning om vad som är lägsta rimliga belopp att gå in med i denna nyemission?
Jag tror på företaget och tekniken men är en privatperson och har inga stora summor att investera.
Nej, jag har faktiskt ingen uppfattning. Du kan gott ringa respektive bolag och prata med dem. De bits inte.
Joel.
Är intresserad av att få svar på samma fråga, så om du ringer och får ett svar, skriv gärna det här.
Mvh
Anser du att teckningskurserna i respektive nyemission ligger på rimliga nivåer? Är det någon som du bedömer som mer “prisvärd” än den andra?
Vet du förresten till vilka kurser de tidigare nyemissionerna i Energy Potential gjorts?
Tidigare emissionsnivåer framgår väl i investeringsmemorandum. Ja, kurserna är rimliga tycker jag.
Just nu finns det en bättre metod att investera i Seabased än att gå med i nyemissionen. Dvs det gäller fram till den 1 juni, då Seabaseds optionsprogram löper ut. Fram till dess kan man köpa “billiga” optioner från de optionsinnehavare som inte har möjlighet att lösa in dem. Lösenvillkoren är att en option ger rätt att köpa en aktie i Seabased för 50 kr. Så kan man komma över en option för t ex 30 kr så ger det ett aktiepris på 80 kr. Det är en viss skillnad mot emissionskursen 140 kr. Kontakta mig på [email protected] så kan jag förmedla en kontakt.