Erbjudandet om 200:- SEK om du skaffar Revolut gäller inte längre. Kontrollera alltid datum på inlägg.
Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut, och ska klassas som reklam.
Cykelsemestern i Champagne förra veckan hanterades helt med mitt Revolutkort, vilket tillsammans med inköpen av champagne, resa och boende innebar en besparing på bankernas växlingsavgifter på över 500:- SEK. Om du skaffar ett gratis Revolutkort via denna länk får du 200:- SEK insatt på ditt Revolutkonto.
Slappnar av på chateau efter drygt tre mils cykling under dagen. |
De svenska bankerna tjänar stora pengar på sina betalkort via flera vägar. Dels avgiften för kortet, dels växlingsavgifter vid köp i andra valutor eller kontantuttag utomlands, och dels genom procent på allt du köper i form av avgiften på butiken, hotellet eller restaurangen, eller vem det nu är du köper en vara eller tjänst av.
Utmanaren Revolut tar inte betalt av dig som kortkund, om du inte ska ha premiumtjänsten eller Metal-tjänsten, och tar inga växlingsavgifter (annat än under helger pga valutarisken när marknaderna är stängda) eller avgifter på uttag (inom uttagsgränsen på kortet). Eftersom man kan ha växlat till sig bland 28 olika valutor i förväg, så är helgerna egentligen inget problem, så länge man vet vilken valuta man ska använda och även då slipper man med planering växlingsavgifter.
Utsikt över Epernay. |
De svenska bankernas växlingsavgifter är mellan 1.50% och 2.00%, oftast 1.75% vad jag har sett, vilket alltså innebär 175:- SEK per 10 000:- SEK.
Vår cykelsemester gick på över 30 000:- SEK, inklusive boende, bättre restauranger, vissa betalprovningar och guidningar, cykelhyra, spa, inköp av champagne med mera, så besparingen med att använda Revolutkortet innebar över 500:- SEK kontra svenskt betalkort. Mer detaljer om att cykelsemestra i Champagne i ett separat inlägg.
Fransk ostbricka som en av sex rätter till middagen. |
Revolut erbjuder just nu bloggens läsare 200:- SEK insatta på ditt Revolut-konto, om du som ny kund skaffar dig ett Revolutkort via denna länk. Det är ett utmärkt sett att spara lite på den där utlandssemestern, om det så bara är till Norge eller Danmark.
Revolut erbjuder också en lång rad överlägsna säkerhetsfunktioner, som kan vara extra bra på semester utomlands. Länken i säkerhetsinlägget har tajmat ut.
Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut, och ska klassas som reklam.
23 kommentarer
Bra! Det här var precis vad du behövde Lars, för att dämpa dina neurotiska apocalypsnerver.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Va? Hade jag ingen aning om. Driver jag en business?
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
M'kay. Tror nog inte jag är på den listan.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Var cykelsemestern i Champagne de nyligen ringmärkta turturduvornas bröllopsresa?
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Finns ytterligare ett värde med Revolutkortet som inte nämns. Man kan knyta det till Google Pay och betala med mobilen. Perfekt rent allmänt och ovärderligt om man glömt plånbok. Man fyller på Revolutkortet via sitt vanliga kort med appen i telefonen, så man får all ev bonus och kredit man redan har där
Apropå det, nån som vet status på Fitbit pay? Det är lite otydligt vad som gäller.För mig är just Fitbit pay det som skulle göra det lönt mödan att skaffa Revolut.
Är det bara begränsat hur mycket man kan växla, eller även hur mycket man kan handla för (bortsett från det belopp man väljer själv)? Går det exempelvis att med Revolut köpa en yacht på semestern i Frankrike, även av lite vräkigare sort?
Gratiskortet har en växlingsgräns på 50000:- SEK per månad. Verkar inte finnas gräns på premium och metal.
Skulle bloggaren rekommendera Revolut även om man inte har några resor planerade den närmsta tiden, utan mer som diversifiering?Eller ska jag köra vidare på räntefonder i andra valutor än SEK,och en mindre mängd fysiska USD,euro och CHF?
Vill du ha likvider utan ränta i andra valutor fungerar Revolut utmärkt. Jag har t ex CHF, DKK, GBP och NOK, samt även EUR och USD, men de senare två har jag främst via räntefonder. Svårare hitta räntefonder i CHF, GBP, DKK och NOK. Dock inga stora belopp hos Revolut förstås, mest uppsäkrade resepengar till jag vet att jag kommer passera de närmaste åren. Ska även växla in till AUD av den anledningen.
Tack för svar. Är det pga avsaknaden av ränta du endast har mindre belopp i utländsk valuta? Jag har förutom räntefonder i utländsk valuta även en (för?) stor del utländsk valuta på valutskonto hos svensk konventionell bank. Revolut ser med det lilla jag vet om tjänsten ut som ett fullgott alternativ till gammel bankernas valuta konton. Eller är det något jag missat?
Går det på nått sätt att få veta vilka lounger man får tillgång till via Premium/Metal kortet?
När man har Metal-kortet går det iaf. Arlanda är det t ex Menzies, Aurora, Norrsken, Stockholm Arlanda. I Köpenhamn är det Aspire,Atelier, Carlsberg, Eventyr och Primeclass. Verkar alltså inte vara flygbolagslounger. I Göteborg är det dock just flygbolag, specifikt Ving och BRA. Om du är intresserad av ngn specifik flygplats, kan jag kolla upp.
I dagsläget har jag ju PriorityPass som ger mig lounge i Göteborg, Paris (beroende på terminal) och Amsterdam (mina vanligaste flygplatser) men även Johannesburg, Luanda och Point Noire är intressant.
I Göteborg så borde det väl vara Menzies lounge man har tillgång till via Revolut, den heter dock Vinga Lounge, kanske det som förvirrar?
På CDG är det Icare och Star Alliance på terminal 1 och YotelAir på terminal 2E. På Lanseria Johannesburg är det Bidvest Premier Lounge. På Luanda Pall Lounge. Point Noire hittar jag inget om.
Sedan huruvida loungpassen är billiga kan jag inte avgöra, är väl mest intressant att det ingår ett gratis pass (i månaden antar jag – skulle väl betala hela Metalkortet i så fall om man använder 1x per månad – jag har dock inte testat så jag vet inte?).
Verkar som det är LoungeKey som man samarbetar med, så du kan kolla där vilka som stöds https://loungefinder.loungekey.com/en/revolut/
Sedär ja, verkar ju helt klart matcha utbudet till PriorityPass.
Vet ej hur priset står sig i förhållande till PriorityPass. Handlar väl mest om bekvämlighet att ha direkt i samma app.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.