792
Ligger lite efter med arbetet idag pga bland annat gympass och hinner inte skriva ett riktigt blogginlägg nu, utan redovisning av läsarnas landränta kommer någon gång runt 15-tiden. Så länge får det bli ett foto på en mestadels hemodlad lunch här på torpet.
![]() |
Hemodlad vegetarisk lunch, förutom mozarellan, olivoljan och kronärtsskockorna (som vi dock även har egenodlade, men det fanns på burk vilket var snabbare att fixa). Maten sammanställdes av adrenalena.se |
Det är ju en hel del grönsaker att trycka i sig från odlingarna så här års. I alla fall så ska jag redovisa läsarnas räntor och bolån senare i eftermiddag, kanske runt 15-tiden. Ni som ännu inte svarat kan göra det här.
3 kommentarer
Ett kulinarisk tips för en hemmarbetare som du är att nörda ner sig i så kallad low and slow barbecue.
Vi åt en fantastisk rostbiff i går kväll.
Tre timmar på en webergrill, indirekt grillning, runt 120-150 grader.
Sikta på 55-60 grader inne i rostbiffen.
Till helgen ska jag prova bringa i min weber.
Även i vår villaträdgård är det väldigt mycket skördetid nu. Potatis, morötter, broccoli, selleri, hallon, lite jordgubbar och björnbär, krasse (det är det ni har på tallriken va? blommorna alltså) och en del annat. Tomaterna har vi nyss skördat de sista, tyvärr. Melonen likaså. Vi behöver växthus tror jag…
Stämmer, blommorna är krasse. Brukar använda dem till dekoration, ätmiga och rätt goda. Igår var det fänkålens tur. Imorgon kanske sista paprikor och aubergine.