Dags för lite fredagsmys. Enligt de nya lyfta rekommendationerna fixar Folkhälsomyndigheten festen framöver. Det gäller bara att arrangera det hela som tävling. T ex ölhävning tänker bloggen. Eller orientering med karta mellan vätskekontrollerna. Då kan man man ha upp till 150 deltagare samtidigt. Fixa fram nummerlappar bara och anvisa sportig klädsel på tävlingsinbjudan.
“Baren ligger där borta!” Foto: Braden Collum, Unsplash License |
Från regeringens promemoria:
“Deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställingar höjs […] För arrangemang utomhus får maximalt 100 deltagare delta förutsatt att deltagarna inte anvisas en sittplats. […] En särskild begränsning införs för motionslopp och liknande idrottstävlignar, där högst 150 utövare får delta samtidigt. […] Matcher och tävlingar för vuxna utomhus tillåts.”
Vad gäller tävlingar för vuxna är det inte specificerat vad för tävlingar. Tävling i ölhävning är ett exempel, och det finns också många andra trevliga så kallade dryckestävlingar man kan arrangera.
Men framför allt tror jag man ska sikta på “motionslopp och liknande tävlingar”, så kan man ha 150 gäster tävlande. Orienteringstävling känns både aktuell och relevant. Ange starttid, att man ska ha sportig klädel, tag anmälningsavgifter och dela ut nummerlappar samt en karta över de olika kontrollerna, inklusive vätskekontrollerna, så får sedan de tävlande orientera sig mellan de olika punkterna på kartan.
En fördel är förstås om man har lite större utrymmen, men även en villaträdgård går det att springa vilse i, särskilt efter tillräckligt många vätskekontroller incheckade.
Nä, ni som helt saknar självdistans – inlägget är inte seriöst. Naturligtvis ska man inte gå runt några restriktioner på det här viset. Hem med dig nu och ha ett trevligt fredagsmys!
27 kommentarer
Ensamhet är väl dessutom en slags epidemi och säkert en av anledningar till att ffa män i högre ålder väljer att avsluta sina liv. Den som tror sig kunna samla 150 faktiska vänner kan man därför mest gratulera!
Stod inget om 150 vänner.
Självklart inte. Tänkte dra ihop mina 3-400 närmaste fiender, men får vänta tills de lyfter restriktionerna ytterligare antar jag.
Sarissa-deathmatch?
Bara de närmaste eller har du inte råd att hyra Malmö Arena, BD?
Ben, man behöver inte så många vänner. Du behöver nog omorientera din verklighet. En riktig vän, kanske en pålitlig partner, är mer värd än tio i skogen, typ, eller var du nu håller till.
Tänker på det där min mamma sa. Om ni ska locka fullgubbar till skogen så funkar öl mycket bättre än godis.
Ahem… man kunde ge BenD lite cred för uppslaget… Trevlig helg i vilket fall!
U mad bro?
Coronavirus är i stark säsongsmässig nedgång och hur vi beter oss har lite med saken att göra, samma nedgång som i fjol, inte helt ologiskt släpar Norrbotten efter när det även har varit en ovanligt kall period för Norrbotten.
Det är väl först nu norrbottningarna kryper ur sina iden och börjar para sig?
Nog så tidigt för sommarbrunsten.
Danskarna verkar ha återgått till normalläge i alla fall:
https://nyheder.tv2.dk/2021-05-27-journalist-fra-radio4-havde-sex-for-aaben-mikrofon
På swingerklubb dessutom. Har någon koll på de danska restriktionerna för antal personer som får samlas eller använde de kanske sådana där helkropssskydds som i "Den nakna pistolen"?
Eftersom studie från MIT hävdar att man smittar varandra inomhus lika bra när man står 6 feet som 60 feet från varandra oberoende munskydd så bör rådet vara en gäst per restaurang och då även bara en person åt gången på swingersklubben, en garanterad smittfri sexuell tilldragelse ur flera perspektiv.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ölorientering är ju ingen ny gren, men 150 deltagare… möjligen i Åboparken då?
En av de roligaste fester jag varit på hade nästan fri bar – ölen kostade fem tallkottar styck de första timmarna – det blev en jäkla massa rännande fram och tillbaka mellan festlokalen och skogen därbakom.
Ett tips: om deltagarna får plocka kottarna och lämna in dem en i taget med en skräp-plockare, för att betala för ölen, får de extra motion som förbränner öl-kalorierna.
Jag är inne på min fjärde skräp-plockare, de billiga plastiga varianterna (Biltema) brukar inte hålla länge. Nu köpte jag en med mekanismen i metall (Gardena, JULA). Jag plockar grenar, kottar och små stenar från grävningen av VA-rörgraven med den, mest för motionens skull. Jag tar också vatten från regnvatten-tunnorna och går omkring och vattnar nyplanterade buskar, tills tunnorna är tomma. Jag vill inte betala för årskort på gym. Snart börjar vatten-joggningen/simningen, typ 10 timmar/dag.
Påpizzade tallkottar då . . . eller ?
Men men, det var ju bartenderns problem att få ner dom i bankinkastet
Marjatta, hur mpnga timmar i sträck brukar du ligga i poolen? Hur värmer du vattnet i poolen?
Ett par timmar i sträck, kanske. Poolen är min tränings-anläggning.
Jag går upp och slår en drill ibland i busken bredvid poolen, sköljer med regnvattenkannan. Tvåan gör man inne i badrummet i huset. Äter en banan eller en smörgås, dricker kolsyrat vatten, kaffe, jos, lättmjölk.
Inga trosor eller baddräkter i vattnet, pga att kloret käkar upp Lycran i trosan eller baddräkten, så det blir häng-bak! Inte populärt! Gummi-resåren i trosorna annihileras av kloret.
Lyssnar på musik, sjunger (ingen hör pga avståndet och folk är mestadels inne). Vatten-gång är kanon, man bara lutar sig framåt och lyfter på fötterna. Man går runt runt runt ända till solnedgången. Poolen syns knappt till vägen, det är 50 m dit. Vattendjupet är ynka 1.1 m. Volymen 26 kubik.
Jag känner mig harmonisk och välmående efter nåra timmars vattengång. Orkar man så kan man jogga med vattnet som motstånd. Till sist när det är varmt, kan man simma. Jag använder ett vattengympa-bälte som jag sitter på och simmar framåt sittande. Man kan även klämma bältet mellan benen och simma framåt i den ställningen. Jag har inte gått någon kurs, utan hittar på.
Det svåraste är att vattnet är kallt i början av säsongen. Jag köpte en våtdräkt, men den var lite knepig att ta av och på, så det blev istället två fleece-jackor ovanpå varandra och en gammal T-shirt under. Fleece är inte kapillärsugande, så man blir inte frusen.
Låt inte grannarnas ungar komma och bada FÖRE din träning, eftersom de både spottar, pissar och hoppar i poolen, som inte är avsedd för sådant och kan i värsta fall spricka (av hoppandet alltså).
Poolen har ett svart vintertäcke på så här års. Det sitter fast med en lina typ tvättlina och en spännanordning, billigt kinesiskt skit förmodligen. Nu när björk-pollensäsongen har nästan passerat, kan vinter-täcket tas av. Det måste göras på ett särskilt sätt, så att man inte får förmultnade löv i poolen. Man höjer vattennivån i poolen underifrån med trädgårdsslang. Samtidigt brukar jag använda vattnet ovanpå vinter-täcket till bevattning av trädgården, så jag går omkring och vattnar med kanna för motionens skull.
Reglerna har ju varit "märkliga" om man säger så.
Seglingsförbundet konstaterade förra året att man inte kunde ordna seglingstävling för barn trots att de sitter ensamma i optimistjollar.
Fotbollen har arenor på 30000 sittplatser och får nu ta 8. Samtidigt som restaurangerna på arenorna får ta ett par hundra.
Men generellt så är de regler som FHM och regeringen tillämpat märkliga.
Goda nyheter för orkestrar! Anordna tävling i Minutvalsen. Gällande världsrekord är 58 sekunder. Sen fortsätter programmet utanför tävlingen. Svårare: Chalmers Allianceorchester har oslagbar tid på (lätt redigerad) Sörmlands Reg:s paradmarsch. Hann inte ens klocka tiden.
Det får mig att tänka på Björneborgarnas marsch (Porilaisten marssi på finska), en svensk militärmarsch från 1700-talet av en okänd kompositör. Idag används marschen främst i Finland och är sedan 1918 det finska försvarets paradmarsch. I Finland får den endast framföras i militära och andra högtidliga sammanhang, som exempelvis vid finska presidentens festceremonier och vid utlysandet av julfriden i Åbo.
Enligt gammal finsk (icke-rumsren) humor påstås det att en man kunde prutta Björneborgs marsch, men halvvägs i melodin råkade han skita ner sig och var tvungen att avbryta.