Detta inlägg är inte reklam för Revolut, utan jag skriver detta inlägg för att jag gillar tjänsten. Med det sagt har jag fått ett testa ett abonnemang och kort hos Revolut, men bloggen har i övrigt inte fått några ersättningar för detta inlägg.
Uppstickarbanktjänsten Revolut erbjuder kanske de smartaste betalkortlösningarna jag sett, kombinerat med attraktiva erbjudanden för den som reser mycket internationellt och därtill helt gratis valutaväxling till sekundspotpriset på interbankmarknaden för den som vill sätta sin kassa i andra valutor än den svenska skvalpvalutan. Absolut värt att titta på för den intresserade, i synnerhet gratisabonnemanget Standard,
![]() |
Revolut. |
Den så kallade fintech-uppstickaren Revolut är fortfarande ett företag med en app och korttjänst och inte att betrakta som en formell bank, men har i december fått en banklicens hos ECB. För stunden sitter insättningar hos en annan brittisk storbank. Detta inlägg kommer inte handla om företaget Revolut och aktuella nyheter kring bolaget, utan om tjänsteerbjudandet, som jag gissar kommer tilltala en och annan bloggläsare.
Revolut erbjuder i praktiken räntefria kontoinsättningar och betalkort, samt en del kringtjänster och växling mellan valutor utan spread och utan avgifter. Pengar du sätter in kan sekundsnabbt och gratis växlas mellan olika valutor till sekundens spotpris på interbankmarknaden. Beroende på om man har standard-, premium eller metalabonnemang finns det dock ett tak på hur mycket man kan växla per månad. På samma sätt finns inga växlingsavgifter vid användning av kortet, inklusive vid kontantuttag, även om det finns tak på kontantuttag beroende på abonnemangsform. Undantaget är 0.5% i växlingsavgift på helger, rimligtvis på grund av att interbankmarknaden är stängd och denna spread är för att kompensera för valutarisken över helgen.
Jag har testat och verifierat att valutaväxlingen verkligen sker utan spread till spotpris.
Tjänsten har också en funktion motsvarande Swish, som gör att du på sekunden globalt kan överföra pengar mellan olika Revolutanvändare i valfri valuta. Det går också att handla flera större kryptovalutor via Revolut som ombud.
Istället för växlingskurser tar man ut en månadskostnad, beroende på val av abonnemang. Standardabonnemanget är rent av gratis.
![]() |
Växling. Ja, jag har bara provat små belopp. Även dessa helt utan spread eller avgifter. |
Tjänsten har över fyra miljoner privatkunder globalt, varav drygt 28 000 i Sverige än så länge. 70 000 företag är anslutna och man har 700 anställda med planer att expandera med ytterligare 300 enbart i Europa. Man har än så länge genomfört transaktioner på 46 miljarder dollar och ambitionen är att bygga en bank, ett kort, hela världen.
Företagstjänsten Revolut for Business har än så länge sparat kunderna cirka en halv miljard kronor i växlingsavgifter och för företag är växlingen obegränsad. Det finns absolut pengar att tjäna för företag och kunder som tillsammans kan välja Revolut för internationella transaktioner, som alltså blir gratis utan växlingsavgifter.
Som privatperson ligger allt i en rätt smidig app. Det är bara att sätta in pengar via banköverföring eller via ditt ordinarie betalkort. Sedan kan man använda sitt kort som vanligt, även om man sätter pengarna i en annan valuta än den svenska.
![]() |
Revolut Metal. Ja, kortuppgifterna står på baksidan, så jag kan lägga ut en bild på kortet omaskat. Metalkortet är mycket riktigt i metall. |
Och korthanteringen är överlägsen. Det är så här kort borde hanteras av alla banker.
I synnerhet tänker jag på säkerheten.
![]() |
Grundinställningar kort. |
Du kan slå av och på kortet direkt ifrån appen. Kort sagt med ett enkelt knapptryck omöjliggöra att du blir utsatt för bedrägerier. Du kan själv när som helst byta pin direkt från appen. Och har du angett fel pin kan du själv återställa omgående. Du kan också enkelt sätta en kortlimit.
![]() |
Ytterligare säkerhet. |
Därtill finns ytterligare säkerhetsfunktioner. Du kan spärra magnetremsan. Du kan stänga av trådlösa betalningar. Du kan stänga av kontantuttag. Du kan stänga av onlinehandel. Och du kan, om du vill ge Revolut din geoposition, slå på GPS-baserad säkerhet. Används kortet i ett annat land eller stad än där du är, så nekas helt enkelt transaktionen i så fall. Naturligtvis är det upp till dig som användare att begränsa appens tillgång till din telefon och t ex inte tillåta GPS. Enda kravet på tillgång är kameran under registreringsprocessen, då du måste legitimera dig med foto, som kontrolleras mot din uppladdade legitimation. Kameratillgången stänger man som säkerhetsmedveten användare förstås av efter registreringen.
Dessutom kan du beställa extra kort. Är du på resa kan du alltså ha med dig reservkort, om du skulle tappa ditt ordinarie kort. Reservkorten kan du förstås ha inaktiva tills de behövs, så om de stjäls är det ingen extra risk för dig. Annars utlovar Revolut expressleverans på tre dagar globalt om du beställer ett nytt kort, t ex till ditt hotell om du är på resa. Man höll tre dagars leverans med DHL till mig, om än i civiliserade Sverige.
![]() |
Naturligtvis får du notifikationer när du handlar. Här en testmilkshake på Donken. |
Därtill kan du förstås skapa virtuella kort för att använda online. Obegränsat antal i praktiken, så du kan ha separata kort för separata leverantörer. Och säkerheten för dessa kan du förstås hantera separat. För övrigt behöver du inte ha ditt Revolutkort på dig för att kunna handla online – även fysiska kort har sina uppgifter i appen. Man kan också skapa virtuella engångskort med en enkel knapptryckning om du inte litar på en onlinetjänst.
![]() |
Notifikation i appen att tjänsten skulle vara nere i trettio minuter senaste natten. |
![]() |
Ajdå, tjänsten kommer inte fungera i upp till femton minuter. Bra att veta. |
Har man Metal-abonnemanget får man även en liten cashback. 0.1% inom EU kan nog kvitta (10 kronor per 10 000 kronor), men 1% på alla köp utanför EU är okej.
Kortet är väldigt smidigt och har så många möjliga säkerhetsfunktioner att jag inte sett någon svensk bank som erbjuder detta. Detta gör att man med lätthet kan överföra hela eller delar av månadskassan när räkningarna är betalda och flytta alla sina köp till Revolut, om man så önskar.
Pengarna kan sedan alltså fritt flyttas mellan valutor om man oroar sig över att svenska kronan ska fortsätta krascha.
Med gratis valutaväxling är kortet utmärkt för den som reser mycket utomlands. Det märks också på kringtjänster, som global rese- och/eller sjukvårdsförsäkring, vilket ingår i Metal- och Premiumabonnemanget. Man kan också lägga till medresenärer. Förlorat bagage eller försenat flyg faller ut försäkringsmässigt redan efter fyra timmar. För 9:- SEK per dygn går dessa försäkringar att lägga till även i standardtjänsten för den som reser mer sällan, och det finns till skillnad mot normala hemförsäkringar ingen tidsbegränsning på reseförsäkringen.
Man erbjuder också att direkt i appen kunna köpa loungeplats på i princip alla flygplatser i världen, som erbjuder detta. Metalt- eller Premiumjänsten kostar en slant om året, men ger bland annat obegränsad valutaväxling, även om bankomatuttagen begränsas till 6000 SEK i månaden för Metal Priset kan dock göra att den främst intresserar den som reser väldigt mycket. Skillnaden mot det billigare premiumabonnemanget är att man får ett metalkort istället för plats, conciergetjänst och cashback.
Det går också att köpa en global telefonförsäkring, som gör att du kan reparera din skadade smartphone på resan.
Revolut är absolut en lösning för den som vill, förvisso räntefritt, enkelt flytta pengar bort från svenska kronan, i synnerhet mindre belopp.
Tjänsten planeras att byggas ut ytterligare under våren, t ex med kopplade ungdomskonton, som kommer fungera för köp och abonnemang online, vilket inte alla svenska banker erbjuder. Om man nu inte bara som förälder lånar ut ett virtuellt Revolut-kort åt ungdomarnas onlineköp och onlineprenumerationer. Ett kort du som förälder när du vill kan spärra redan idag.
Det ska också komma courtagefri aktiehandel under våren. Dock får man förmoda att det i så fall blir utan de svenska skattemässiga konstruktionerna kapitalförsäkring eller investeringssparkonto.
Är du intresserad av Revolut kan du teckna dig för tjänsten via denna länk, vilket ger dig gratis frakt på ditt första beställda kort (värde 60:- SEK). Jag får ingen kick-back eller annan ersättning på denna länk (eller inlägget förutom att testa tjänsten), utan detta är ett rent erbjudande till bloggläsarna från Revolut.
Standardabonnemanget, inklusive kortet, kostar 0:- SEK per månad, fria bankomat-uttag globalt (ATM) om 2 000:- SEK per månad och möjligheten att växla upp till 50 000:- SEK per månad i 24 olika fiatvalutor. Det är med kortlänken ovan en gratis möjlighet att diversifiera bort från svenska kronan, samtidigt som du höjer säkerheten på det kort du använder. Premiumabonnemanget kostar 77:- SEK per månad och Metalabonnemanget 140:- SEK per månad. Prisdetaljer och vad som erbjuds hittar du här. Är man inte intresserad av cashback, metalkort och conciergetjänsten är premiumabonnemanget antagligen mer prisvärt om man inte nöjer sig med standard.
Om inte annat får man hoppas att Revolut sätter en blåslampa under gammelbankernas erbjudanden. Tjänsten ska förstås i mycket tilltala yngre, som ännu inte cementerats in i det ordinarie bankväsendet. På Irland ska man t ex ha 200 000 kunder, främst millennials.
Valutor som i skrivande stund går att växla till med Revolut är AED, AUD, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HUF, ILS, JPY, MAD, NOK, PLN, QAR, SGD, SEK, THB, TRY, USD och ZAR. Min fetstil på några av de mest relevanta världsvalutorna och nordiska valutorna. Vet du inte vad valutaförkortningen står för behöver du antagligen inte växla till den valutan.
78 kommentarer
Är man kund eller produkt hos det här företaget?
Kund skulle jag vilja hävda. De får förstås procent på din kortanvändning om du kör gratis Standard. Vill du vara produkt slår du på rättigheter för GPS, tillgång till kontakter mm för appen i telefonen.
Jag har läst deras privacy-regelverk.
Gott. Låter sundare än att bara tjäna pengar på att sälja "kundernas" köpmönster till djävulen.
Man följer GDPR, allt står i villkoren och privacy policy. Information kan delas för erbjudanden från tredje part. Man kan förstås i appen stänga av mailerbjudanden och pusherbjudanden. Har det på för tillfället för att se hur det används.
Perfekt läge nu att växla bort sina kronor på botten.
O SEK skvalpar i förhållande till dina kostnader ska du absolut förvara dina pengar i den valuta du har kostnader i.
Bara för att du betalar din nya iPhone i SEK betyder det inte att det är en kostnad i SEK när det gäller importerade produkter. Som jag skrev, när man betalt räkningarna kan man flytta delar eller hela sin kassa till Revolut om man vill diversifiera valutan.
Hur vet du att vi nått botten? Landar inflationen på under 2% kommer inte Riksbanken vara nöjd.
@Cornucopia?: Du har delvis en poäng, men importerade varor är bara en del (ibland liten) av hushållens kostnader, och det är inte hela kostnaden för en importerad vara som är beroende av valuta (om du inte importerar själv förstås), eftersom svensk handel ska ha sitt.
@Goofy: Därför att kvällstidningarna skriver om kronans värde.
Därför jag skriver att "man med lätthet kan överföra hela eller delar av månadskassan när räkningarna är betalda och flytta alla sina köp till Revolut, om man så önskar". Vad du eller någon annan önskar lägger jag mig inte i. Jag uppmärksammade möjligheten att göra detta gratis. Sedan är det upp till var och en vad man gör.
T ex flyttar jag en del av min onlinehandel till Revolut eftersom mina banker inte erbjuder virtuella kort, och jag har råkat ut för ungefär ett bedrägeri om året, främst relaterat till hotellbokningar gissar jag. Flyttar antagligen också alla mina abonnemang till ett virtuellt revolut-kort, så om Netflix etc blir hackade får inte hackaren mina riktiga kortuppgifter, utan bara tillgång till ett virtuellt kort med 99:- SEK i månadslimit. Eller vad nu Netflix kostar.
Nu har jag gått skadefri från alla bedrägerierna, men jag förlorar runt en arbetsdag om året på att hantera skiten. Tid jag kan blogga eller skriva böcker på istället.
@iblandekonomi: Vad kvällstidningarna skriver om ger jag inte mkt för. Lyssnade på Riksbankens senaste konferens men även Ingves uttalande till Bloomberg om kronan. Av det framkom följande:
1) Ingves är inte alls orolig över kronans "låga värdering". Han håller t.ex inte ens med om att den är lågt värderad.
2) Ingves medger att låg kronkurs inte är problematiskt men att stärkning av kronan skulle få Riksbanken att reagera.
3) Ingves medger att valutainterventioner kan vara ett sätt att hantera nästkommande kris på.
Baserat på dessa variabler tror jag inte kronan nått botten. Vad en säljande DI-artikel journalist skriver är för mig rätt irrelevant då hen inte kan påverka utfallet på samma sätt som Ingves.
@Cornu: Var hamnar pengarna vid överföring i olika valutor (via Revolut)? Brittisk bank sa du. Insättningsgaranti där? Hur kontrollerar man detta? Har UK någon motsvarighet till FI där man kan kontrollera ifall banken är ansluten och hur säkerställer man att det är där pengarna hamnar mer än att förlita sig på vad Revolut skriver. Vad händer när/om UK lämnar EU? Gäller fortfarande insättningsgarantin? Antar att den är framförhandlad på EU-nivå?
Fråga Revolut. Jag jobbar inte för Revolut och får inte betalt för att sälja deras tjänster. Det de sagt till mig är att de nu när de lägger över till att bli formell EU-bank så blir det insättningsgaranti, och tills dess är pengarna skyddade i extern bank.
UK kommer förstås ha egen insättningsgaranti utanför EU, eller tror du att de vill krascha sitt bankväsende om två veckor eller vad det nu är?
Fast jag tror att Revolut som EU-bank ligger i Litauen eller ngt sådant. Men fråga Revolut, jag är inte deras säljare.
@Cornu: Sorry för att jag ställde frågan. Tänkte att du visste och ville dela med dig. I will.
@Cornucopia? Om man väljer att följa ditt förslag att "överföra hela" bara för det är lätt, kan det vara bra att även ha läst min kommentar.
@Goofy: Vad säger Riksbanken om den ökade svenska exportens påverkan på kronan då?
@iblandekonomi: Att sambandet lågt värderad krona bör öka exporten.
@iblandekonomi Prova istället att dra något som helst argument för att man ska ha kapital exponerat för SEK med flit, dvs utöver som effekt av att man bor och är aktiv här. Borde normännen diversifiera till lite svenska kronor? Amerikanerna?
USD/EUR är väl världens största reservvalutor och så har vi GULD på det. Har inte hört att Tyskarna köpt upp SEK för att säkra upp mot en kommande kris.
@Linus Joensson: Det är alltid en ökad risk att ha pengarna i en annan valuta än den man tänker använda när pengarna spenderas, oavsett var man bor. Många som bor i Sverige kommer använda sina pengar för att handla i SEK.
Ökad risk för vad? Vad för typ av risk? Vanligast beskrivs “risk” som kostnad för volatilitet. Rimligen har SEK markant ökad kostnad för volatilitet ställt mot USD och EUR eftersom risken för hyperinflation är så mycket högre, helt oavsett om du lokalt kan köpa saker för SEK och därmed eventuellt minskar kortsiktig volatilitet en liten gnutta mellan tillgång och vardagskonsumption.
Den andra varianten av “risk” behandlar kvalitativa scenarion snarare än EMV av den enkla anledningen att kostnaden approximeras som oändlig (eller åtminstone så stor att den inte gör sig bra i en kalkyl). Exempelvis att du inte har råd att betala för ditt boende och hamnar i personlig konkurs. Visst, jag skulle inte rekommendera någon att riskera sådant, men tycker det blir lite malplacerat/låg nivå när vi pratar om kapitalplacering.
Så nä, jag har svårt att se det som rimligt argument.
Enda anledningen till att ha kapital exponerat mot SEK (=svenska börsen etc) är att vi som svenskar har ett informationsövertag gällande svenska bolag, svensk makro och svenska nyheter. Lite svårare att t ex investera i Frankrike, om man inte kan franska osv. Men ska man välja fonder, bör man förstås välja utlandsbaserade investeringar, att välja svensk gäller främst aktier där man vill ha fullt nyhetsflöde.
Det räcker gott med exponeringen mot SEK som de som äger en bostad eller klubbmedlemskap i en BRF har. Övrigt kapital mot andra länder och valutor, lämpligen.
Dock kan svenska exportbolag ses som exponering mot utlandet.
En anledning till att överexponera mot t.ex. SEK är att Sverige trots alla våra problem är ett av världens bästa länder: Plats 3 i The Economists demokratiindex. Plats 6 i BNP/capita om vi räknar bort statsstater och oljeländer i Mellanöstern som inte kan fördela sina rikedomar. Plats 1 i The Economists ranking över vart det är bäst att vara arbetande kvinna. O.s.v.
Tror man att vi har fått den platsen av någon anledning (stabil demokrati, naturtillgångar o.s.v.) och att vi även fortsatt kommer att kunna förvalta detta så bör Sverige även fortsatt vara ett land där börsen bör kunna leverera avkastning.
Vi har en massa problem, men trots det skulle jag ingen dag i veckan byta mitt pass mot ett belgiskt, spanskt, grekiskt, kinesiskt eller indiskt.
@nagrom: Svenska börsen kan överprestera hur mkt som helst i SEK. Sky is the limit.
@goofy: Du missar min poäng. Sverige har historiskt levererat en jäkla massa fantastiska företag, allt från LM Ericsson via Asea till Spotify. Det är inte av en slump och varken Stefan Ingves eller Annie Lööf kommer ändra på det. Tror man att en av världens bästa demokratier har förutsättningar att även fortsatt vara ett av världens bästa länder så finns det rational att investera i SEK, alldeles oavsett att SEK/USD pendlat mellan 6 och 10,7 senaste 20 åren.
@nagrom, om du studerar undersökningarna (bortom just bnp/capita) ser du att det handlar om den minsta gemensamma nämnaren. Det är helt enkelt väldigt trevligt (ovanligt otrevligt) att vara jättefattig i Sverige, och jag har väl aldrig hört någon argumentera mot det heller. I synnerhet den del av befolkningen som under sitt liv inte bidrar (av oförmåga eller annat, det är inte poängen) gör att generellt mer attraktiva länder droppar som en sten i mätningarna, för de riktigt fattiga har det inte speciellt bra alls i så många andra länder.
Och vad gäller bnp/capita, sure, Sverige ligger helt okej till, men jag ser inte riktigt varför det skulle göra att kostnad för risk (volatilitet) skulle minska för en liten valuta i en liten ekonomi som har diverse väldigt tydliga sårbarheter.
Sen vill man ju gärna lägga en kommentar om det där med demokratiindex också… nåja? För att formulera mig trevligt är jag tveksam till att de mäter detta som jag skulle mäta det. Det låter lite som när man internationellt tror att Sverige har låg nivå av korrumption, när det i själva verket är så att vi inte reglerar korrumption så det finns liksom inget som bryter mot reglerna.
@Linus: Hur tänker du dig att man ska mäta korruption, då i kontrast till hur Transparency International (där Sverige hamnar på delad tredjeplats tillsammans med Finland, Singapore och Schweiz) gör det?
"Det spelar ingen roll om det är sant, det är för jävligt i alla fall."
Vi har så låg korruption i Sverige att Linus nog inte ens förstår vad korruption är och blandar ihop detta med inkompetens. Hade Competence International funnits och mätt ett inkompetensindex(t ex faktorn effektivitet i offentliga investeringar, pang per krona) hade nog Sverige hamnat lite lägre ner
Cornu: Du måste också ha rätt jämförelser. Vi kanske är riktigt värdelösa i Sverige, men spontant är det kanske inte så att t.ex. Sydeuropa är så mycket bättre?
Kan också rekommendera Ferratum. Också gratis kort (MasterCard) fritt från påslag, erbjuder också konton i flera valutor, däremot MED insättningsgaranti och obegränsade bankomatuttag (dock max fyra stycken per månad). Nackdelen är att man bara kan sätta in pengar via banköverföring (exempelvis från revolut).
Klarna, P.F.C. och Curve har heller inte valutapåslag. Klarna tillåter inte bankomattuttag, men man kan däremot koppla Klarnakortet till Curve-plånboken (liksom alla sina andra stela bankkort) och på så sätt ta ut upp till £200 per månad utan påslag och avgifter. P.F.C. fylls på via Swish och tillåter 3000 kr uttag per månad utan påslag och avgifter.
Curve är helt klart mest intressant. Du kopplar alla dina dåliga kort till Curve-kortet och väljer från appen vilket ursprungskort som ska belastas vid givet tillfälle. Så oavsett var i världen du befinner dig så debiteras ursprungskortet av Curve i SEK och de står för valutaväxlingen, utan påslag.
Finns en del kul grejer med Revoluts säkerhet. Eftersom man kan frysa kortet helt efter eget huvud, kan man t ex ha med det till gymmet utan att låsa in det i säkerhetsskåp. Bara att frysa kortet under tiden. Total förlustrisk är 60:- SEK i porto om man behöver beställa ett nytt. Och har man onlinehandel och magnetremsa avstängd kan inte heller någon få nytta av om de skriver av , om eller fotar av kortuppgifterna, om man själv bara använder det virtuella kortet för onlineköp.
Revolut uppgav till bloggen att enbart GPS-säkerheten reducerade kortbedrägerierna med 75% när den infördes.
Går tydligen att koppla andra kort till Revolut, likt Curve. Så kan man lämna gammelbankkortet hemma och få Revoluts säkerhetslager ovanpå istället.
Jag tror att du tänker på funktionen "Link a card". Det gäller alltså bara fysiska Revolutkort som de tydligen har gått runt och delat ut på stan och på tunnelbanan som en promotion.
https://www.revolut.com/help/getting-started/getting-a-card/linking-an-existing-revolut-card
@Linus om du tror på hyperinflation i SEK borde du nog inte ens vara kvar i landet, med tanke på hur allvarligt det är.
Vi som inte tror på det kan ta det lugnare.
@iblandekonomi, du bör nog lära dig värdera procentsatser. Väldigt sällan kommer folk prata om binär sannolikhet, så du kommer annars fortsätta missförstå sånt här.
@Linus: Allvarlighet * sannolikhet. Det var det jag menade.
Jag misstänker att du har bättre koll än vad det verkar som med tanke på dina kommentarer. Du undrade varför det spelar roll att ha sina tillgångar i annan valuta än den man spenderar i. Ett ganska sentida exempel är balterna som lånade i Euro som fick se sina lån öka väldigt snabbt jämfört med sina löner under finanskrisen. På liknande sätt kan dina tillgångar minska i förhållande till tex din hyra. Borde vara elementärt.
Och jag inser att vi fortsätter detta under fel inlägg, men du hittade ju mitt svar så det är lika bra att fortsätta…
Jag skulle vilja få en avisering för varje transaktion som görs på kortet. Det är vid köpögonblicket som man har möjlighet att se om transaktionen är korrekt, inte 45 dagar senare.
Fick avisering direkt när jag köpte en milkshake på McDonalds som testköp. Enda köpet än så länge dock. Skönt att slippa vänta 3-7 dagar på att få se vad det är för transaktioner på kontot, som hos gammelbankerna.
Se skärmdump i inlägget.
Dricker du milkshake???
Och Rs CEO är son till GD för Gazprom… vad kan gå fel liksom?
Finns en del om intern företagskultur, som inte direkt är svensk dito. Tänkte ta allt sånt i ett separat inlägg.
https://digital.di.se/artikel/test-sa-bra-ar-bankutmanaren-revolut
Ser ut som man kan koppla andra kort till Revolut, likt Curve.
Jag tror att du tänker på funktionen "Link a card". Det gäller alltså bara fysiska Revolutkort som de tydligen har gått runt och delat ut på stan och på tunnelbanan som en promotion.
https://www.revolut.com/help/getting-started/getting-a-card/linking-an-existing-revolut-card
Tack för en bra recension och produktinfo, gillar framförallt virtuella kort för att öka säkerheten. En önskan hade varit att kunna skriva en kommentar vid notifiering så vid månadssummeringen hade det varit lättare kommer ihåg enskilda inköp. Måste idag gå tillbaka och kolla kvittot, (hade varit kul att få kvittot från banken! dock inte lika kul med övervakningen.)
Skulle gärna se en detaljerad jämförelse mellan de "fintech-kort" som är tillgängliga för svenskar. Revolut, Glint, Ferratum, PFC, Curve, N26, Klarna… Finns det fler? Varför skulle jag välja ett framför ett annat?
Använder idag Amex Cashback för 90% av betalningarna men släpar också omkring på ett Preem Mastercard (när någon inte tar Amex och det inte finns någon lämplig konkurrent att välja istället) och Santander MittKort (för andra valutor än SEK). Samtliga med automatiskt betalda e-fakturor på hela månadsbeloppet.
Absolut. Åtminstone Klarna är väl etablerade i Sverige. Bara att ovanstående bolag kontaktar mig, så kan jag testa dem. Dock inget jag kommer på egen hand springa på, har tillräckligt att skriva om ändå.
Hmm, hur får man Santander att fakturera hela beloppet? Borde kanske ta ett samtal med deras support 😉 är ju något jag stör mig på att man måste ändra själv om man vill betala mer än 5% eller vad nu deras förval är.
@Dan registrera dig på Kivra och aktivera betaltjänsten så får du totalbeloppet utan att ens behöva öppna fakturan.
Jag ringde till Santanders kundsupport så fixade de så att hela beloppet är förifyllt i efakturan, som jag sedan har valt "godkänn automatiskt" på hos Handelsbanken. Samma sak med Amex, som också hade "lägsta belopp att betala" förifyllt per default.
Finns Monzo i Sverige än? Har så långt legat steget före Revolut här i UK och förefaller dessutom ha en mer hållbar företagskultur, om än "growth först profit sen".
Som anställd hos Revolut kan jag dela med mig av mina egna erfarenheter gällande detta. Den senaste veckan har jag fått läsa artiklar som beskriver just företagskulturen på ett så främmande och orättvist sätt för mig. Jag älskar att jobba på Revolut. Jag har ett team som alltid stöttar mig, frågar hur jag mår och tror på mig till hundra procent. Ett team med en omättad passion för det vi bygger. Ett team som vill skapa en mer transparent & rättvis bankupplevelse där makten förflyttas till kunden, alltså mig, dig, oss.., istället för att stanna hos bankerna. Vi kämpar för något vi tror på, och jag har aldrig känt mig så inspirerad. Hoppas mina ord kan ge mer transparens kring detta.
Bra tips, men att hålla kapital borta från SEK är inte svårt. Problemet är den nationella ekonomin; vi som producerar mer än vi konsumerar nationellt kan inte fly slakten av ekonomin på andra sätt än att flytta vår verksamhet från landet. Tristast är det för “genomsnittliga” lönearbetare, som väl sällan ens har den möjligheten.
Vad är ditt förslag på att hålla kapital borta från SEK? Räntefonder?
Räntefonder, aktier, andra valutor… Det är ju bara SEK-intäkten som sådan som är svår att påverka. Personligen ser jag ingen som helst anledning till varför SEK ska tillhöra diversifieringen – bor man i Sverige är man snarare för överexponerad oavsett hur man gör pga att det blir huvudsaklig intäkt. Även vid scenarion där fallande SEK faktiskt direkt *bör* ge högre lön så är effekten släpande och har mycket friktion (kräver mycket stark individuell förhandling).
@Linus: Jag upplever det som rätt svårt att bli kompenserad lönemässigt p.g.a. kronans låga värdering. Har inte hört att någon annan lyckas heller utan arbetsgivarna styr stenhårt mot den där oupplevda inflationssiffran på 1,5-2% och då i SEK.
Räntefonder är ju också en risk numera. Aktier vet jag inte hur man ska tänka med. Världens största ekonomier har ju en rekordlåg arbetslöshet, räntorna är rekordlåga och vi har haft en uppåtmarknad i 10 år. Att förvänta sig tillväxt och stigande börsvärden i ett sånt scenario vet jag inte. Vi kanske hamnar i ett Japanscenario men mätt i USD. Mätt i SEK kanske man ändå klarar sig som en "vinnare" i aktier. Annars kan ju köpt bostad vara ett sätt att åtminstone få något för sina sparade kronor. Det är för mkt som står på spel för att höja räntorna. Västvärlden hade kollapsat p.g.a. skuldnivåerna. Tyvärr så tror jag att man helt enkelt kommer tillåta en högre inflation framöver till förmån för dom skuldsatta. Detta drabbar den icke riskbenägne spararen som kan glömma sina 2% i inflation som utlovat.
Nöjd Revolutanvändare sedan 1.5 år sedan. Som boende i annat land än Sverige har det visat sig vara ett bra sätt att slussa hem mindre summor på vid behov. Mest har jag dock en bekväm mindre summa sittande på kortet, som kan användas vid besök i Sverige eller annat land.
De senaste nyheterna om pengatvätt och internkultur har dock gjort mig lite mindre angelägen att rekommendera dem till vänner och familj, åtminstone för stunden, och åtminstone tills jag ser hur de sköter utfallet av den dåliga pressen.
Att ledningen förväntar sig att de anställda ska jobba sjudagarsveckor som regel snarare än undantag tyder i övrigt på någon slags misskötsel och/eller inkompetens.
En annan bra funktion med Revolution är att man kan skicka en insättningarna till någon även om denna inte har Revolut. Den som får länken kommer till en sida där man kan betala med sitt Visa/MasterCard.
Bra tips! Beställde ett Metal förstås, bara för att.. Någon som vet hur det fungerar med minderåriga? Tänkte skaffa ett kort till min dotter på 12år, där hon kan spendera månadspengen fritt på vad hon anser bäst.
Ska komma en separat tjänst. Så länge får du väl beställa ett separat kort i ditt namn och sätta lämpliga restriktioner på det.
Jag fattar inte det här. De säger att man får ett konto i EUR och ett i GBP, och att man ska sätta in pengar i respektive valuta. Då åker man ju ändå på huvudbankens valutaväxling när man för första gången för över svenska kronor från sin svenska huvudbank till Revolut. Eller har jag missförstått?
Du får ett konto i SEK också. EUR och GBP nämns nog bara pga deras största målgrupper. Jag satte in 200 kronor SEK-SEK, inga växlingsavgifter. Drogs 200 från min bank, hamnade 200 hos Revolut.
Sedan växlade jag hos Revolut SEK-USD.
Det gick fint att sätta över 200 SEK från kreditkortet och få in 200 SEK på Revolut-kontot.
Däremot från banken (Skandiabanken) finns inte SEK att välja vid utlandsbetalning, det går bara att välja mellan EUR, GPB och USD. Det medför troligen en extra avgift som Skandiabanken tar för växling.
Så behöver man ett annat kreditkort ändå (eller annan bank?) för att sätta in på Revolut utan extra kostnad? Eller kan man göra på annat sätt?
Tja syrran har försökt övertyga mig om revolut i ett par månader. Och nu du också. Kanske dags undersöka?
Eftersom jag har saldo i olika valutor på mitt PayPal-konto så borde det väl rimligen vara möjligt att överföra dessa direkt till Revolut utan att underkasta sig PayPals dåliga växlingskurser. Man kan ju ha flera olika bankkonton kopplade till sitt PayPal-konto.
Jag tror att Revolut använder sig av Lloyds Bank. Men, nu har Revolut fått banklicens i Litauen. Vi kan nog förvänta oss lite förändringar p.g.a. detta.
N26 är ett bra komplement till Revoluts gratis-tjänst inom euro-området.
För ännu högre säkerhet anser jag att man bör använda ett annat telefon-nr, än det man har i telefonen där appen är. Förslagsvis ett telefon-nr till en enklare s.k. 'feature phone'. Verifierings-sms vid överföringar sänds då till en annan telefon, än där appen är installerad.
'Testet' i DI var minst sagt komiskt.
Testaren testar något han säger att inte har behov av! För att se hur det fungerar, typ…
oj oj oj.
Revolut skall användas för att undvika valutapåslag. Man kan befinna sig utrikes, e-handla eller göra en överföring till ett konto med annan valuta en svenska kronor.
2-3% av beloppet kan ju försvinna i avgift med andra sätt att genomföra detta.
Revolut var inte först. De som var först lanserade liknande tjänster till inflyttad arbetskraft från utanför EU, för att de skulle kunna få ett bankkonto och ett debet-kort.
Revolut m.fl. insåg att fler kanske har nytta av liknande tjänster.
Äntligen en bank som börjar använda GPS för att öka säkerheten. Nu väntar jag bara på att dom dessutom använder fingeravtryck, skandal att inte telefonens fingeravtrycksläsare används. Bank Id skulle behöva detta, gärna med att man får avge flera fingeravtryck i följd. Men det är väl synd om bedragarna då, dom kan bli kränkta.
Sedan vore det trevligt om Revolut Metal faktiskt tillät dig att växla mellan valuta och just metall. Dock blir ju fysiska leveranser lite jobbigt om dom inte har kontor.
Den används. Iaf ansiktsigenkänningen om jag vill in i appen och aktivera mina frysta kort. Antar fingeravtryck för de som har dt istället.
BankID har det. Kan aktivera FaceId iaf.
I övrigt sade Revolut t mig att GPS minskade bedrägerierna m 75%.
God dag, jag heter Jeremy Carlos, jag är swendens medborgare
. Jag vill berätta om den goda långivaren som
visade mig ljuset efter att ha blivit scammed av 4 falska företag
Internet långivare, de lovar mig alla ett lån. efter att jag fick betala många
avgifter som inte producerar något och inte gav några positiva resultat
resultat. Jag förlorade mina pengar för att tjäna pengar och det var totalt 8 000 kr. En dag medan du surfar på internet verkade det …
jag använde dem på Email: ([email protected]) Jag trodde aldrig men jag försökte och till min största överraskning fick jag lånet inom 24 timmar, jag kunde inte tro,
Jag är glad och rik igen och jag tackar Gud att sådant lån
Företag som det här finns fortfarande på dessa bedrägerier över alla ställen,
snälla jag råda alla där ute som har behov av lån besök de de kommer aldrig att misslyckas dig, och
ditt liv ska förändras som mitt gjorde. Kontakta [email protected]) idag och få ditt lån från dem, Gud välsigne jose luis låneföretag för deras genuina lån erbjudande.
Se till att du kontaktar JOSE LUIS LÅN för ditt lån eftersom jag fick mitt lån framgångsrikt från detta företag utan stress. e-post
([email protected])
Jag blev nyfiken och testade registrera ett konto hos Revolut. Jag kände dock att detta inte var något för mig och ville därför avregistrera mig, något som visade sig vara allt annat än lätt.
Kräven kontakt med "live agent" som har över 2 timmars väntetid. Svar på frågor och e-mail hit och dit. Har fortfarande inte lyckats avregistrera mig och det fortsätter att drälla in e-post och sms (!) om att jag ska slutföra registrering och överföra pengar.
Varningsflaggor för aggressivt företag!