Nä, man ska vara tacksam över julklappar, men ärligt talat Alladinchokladasken från Marabou är vedervärdigt äcklig. Jag i princip gråtäter den till svart kaffe för att hålla hjärnan igång när jag skriver bok, då vi inte har några grisar man kan ge den som mat till.
Blä |
Nej, det här är inte okej, Marabou. Det är riktigt vidrigt.
Det finns väl några bitar som går att äta utan att må illa, men nej. Allt som gjorde Aladdin ätbart – om än tveksamt – en gång i tiden är borta. Trillingnöt, helnöt, körsbär i likör, fransk nougat, romrussin.
Den smaksatta kakaomassa som finns kvar vet jag inte riktigt vad den ska kallas. Misär?
Kexchoklad är åtminstone gott, Aladdin, nej. Bara nej. Om det inte vore för att folk köper detta av gammal vana till jul, så borde skiten varit borta ur sortimentet för länge sedan, död och begraven. Gör mänskligheten en tjänst – sluta köpa Aladdin.
Det värsta är väl att andra färdiga chokladaskar är ännu värre.
Vill du ge bort någon fabrikschoklad med lite kvalitet, köp After Eight, eller kanske något som det står Anton Berg på, fast även Anton har väl degenererat i tävlingen mot botten.
59 kommentarer
Samhällets dekadens breder ut sig och syns överallt. Aladdinasken är symptomen på västvärldens sönderfall.
Domedagen är nära, rädde sig den som kan det finns ingenstans att fly till!
Det här är sant, åt tre bitar förra julen och är nu en hbtq-certifierad transkvinna.
Glömde nämna att min fru också tog några bitar, hon har nu konverterat till islam, delar ut socialdemokratisk propaganda och vi har åtta barn.
Hur är åsikten för ryssen? Oförändrad?
Ett nytt medel mot fertilitetsproblem, synbarligen …
Innan ogillade vi Ryssland pga fascister, nu ogillar vi Ryssland pga otrogna (ex föredömet Tjetjenien förstås)
Hihi, BD sprider sin intelligens. Den är jag glad för. Här finns så många puckade högermänniskor (blå/bruna). Så det är lite extra roligt! Sågade vid fotknälarna som min gamla fysiklärare sade.
Hbtqi är det senaste.
Fick en Lindt ask och duglig med någon liten höjdpunkt som moccachoklad men varför ska det var så svårt att få några bitar som det blir konkurrens om, med lite sting? Mest tämligen utslätade smaker. Har som tur är After Eight som smakar som den alltid har gjort.
Död åt att mint är en smak för efterrätter/godis. Mint är en smak för maträtter. Kombinationen citrus eller hallon med choklad kan också gå och dö. Det skär sig.
Köps av gammal vana att ge bort. Som att köpa tulpaner på ica att ge när man går bort. Det är ju liksom ingen premium produkt, annars kostar de inte 39 spänn på Citygross, dagen efter julafton. Finns bättre askar från exvis Anthon Berg, även om det heller inte är det bästa tycker jag att de är bättre än Allahdinaskarna.
https://shop.niederegger.de/marzipan/praesente/219/marzipan-spezialitaet-travemuende?c=26
'nuff said!
Då var jag där och beställde hem lite. Nätshopping är fantastiskt, synd bara att frakten blev 200 kr
Anton Berg har gått över till väldigt mycket choklad – när jag var liten på 70-80-talen var Anton Berg = marsipan, men ack – inte nu längre.
Tycker det är rätt mycket marsipan kvar i den, men omslutet av choklad.
Att ge ngn Alladin är att betrakta som en förolämpning.
För övrigt glömde jag sticka julkorten så det blir köttsoppa. Får ringa efter en pizza istället så ungarna får mat.
De kan inte leva enbart på hemlagat julgodis, knäcken tar knäcken på tänderna.
Skall sätta en krona på tisdag så jag misstänker att tandläkaren förbjuder konfektyr medan limmet härdar. Eller svetsar de fast den om man heter BD?
Köpte en låda Anton Berg och du har rätt – det finns en del marsipan kvar, men vi blev likväl besvikna när vi tuggade oss genom chokladbitarna.
Amen – istället för att ge en låda Alladin kan man lika gärna hoppa upp på bordet och dra ned brallorna, antagligen lite mer uppskattat eftersom det skulle i alla all vara originellt.
@Rickard:
Inget fel med att svetsa ihop lite löständer om man råkat tappa dem i skärpta förhör, givetvis:
https://www.google.com/amp/s/peashooter85.tumblr.com/post/122468070432/general-rokossovskys-steel-teeth-one-of-the/amp
Kompost Lars, kompost.
Men en hushållsgris skulle iofs generera fler blogginlägg.
Nu är det inte så mycket i en Alladinask, thank God for that, men fett och socker i komposten är inte så lyckat.
. Om inte gris finns rekommenderar jag spisen eller pannan, men inte allt på en gång för det blir kletiga sot rester kvar.
Lite lagom mycket åt gången.
Köper bara kvalitetsprodukter nu för tiden.
Billigt skräp, oavsett om det är korv, "choklad" eller chark göre sig icke besvär.
Jag försöker göra detsamma. Tyvärr brukar även kvalitetsprodukter urvattnas över tid för antingen vill de produktutveckla för att locka en bredare massa eller så sänker de kvaliteten för att lyckas behålla samma pris.
After Eight är gott, men ett år fick jag en julmuta från någon leverantör. Det var en extra stor förpackning – en meter lång!
Efter att ha klämt i mig hela den på en kväll var det lite si och så på ett tag med suget efter After Eight.
I år fick jag av någon annan en låda Anton Berg, och där var en hel del godsaker.
En äkta Connoisseur har givit dig minst två burkar inlagda päron till den lådan.
Fick Lindt Truffes de luxe och Masterpieces. Har inte öppnat än.
Försöker först göra slut på en Paradis och en ask från Chokladfabriken.
Chrisstollen (Bavarian fruit bread) är sedan länge den värdiga ersättaren till Marabous chockladprodukter till jul här i hemmet. Alla som prövar den kan inte sluta äta.
Jag kör specialdieten MK7:7 hela julen (Mozartkulor sju dar i veckan)
Då får du börja bunkra – tillverkaren gick nyss i konkurs.
https://www.sueddeutsche.de/panorama/mozartkugeln-oesterreich-pleite-mirabell-1.5476961
Ingen som kommer sakna den produkten. Är väl tio år sedan jag åt den. Inte god.
Kan bero på att min fru gör egen som är mycket godare.
Va?! Nej! 🙁
Brukar passa på att bjuda de som ger den. Då får de smaka sin egen medicin.
Tror inte jag smakat mer än ett par sorter de senaste 20 åren, så jag ser mig inte som passande att recensera asken i sig.
Föredrar inget godis alls.
Om man inte vet vem hushållsgrisen är, Lars, får du fråga din fru. Hemma hos oss är det jag som är hushållsgrisen.
Mitt i nyllet.
Köpte sponant en låda Paradise för 39 i november. Chokladen i sig smakade annorlunda än tidigare än den gjorde för antar år sen. Kommer inte köpa vare sig Paradise eller Alladin något mer.
Den här chokladasken är riktigt bra: Fazer
Ferrero Rocher kan också rekommenderas.
Jag visste inte att Fazer har en choklad-ask. Jag kan inte äta vanlig choklad, pga soja-lecitin. Men Lidl´s choklad med solros-lecitin går bra, liksom kakao.
Mycket bra bloggpost!!!
I mina ögon är det respektlöst att inte avstå från att ge sådant skräp.
En gåva skall vara personlig.
Aladdin, inte Alladin. Beklagar hjärnskadan å Marabous vägnar. Tur hushållet inte har hushållsgris, skulle väl vara djurplågeri att ge stackarn dylikt skräp!
Jag har inget emot Aladdins askar. Tvärtom. Uppskattas av familjen också så vi får slåss om en del bitar. Höstnougat, pärlnougat och kakaokrisp hamnade högt på familjens favoritlista. Jag har försökt förmå familjen att köpa in Paradis också men det vill de inte vara med om. Så den får jaga bara sukta efter (Jag förmår inte äta en ask på egen hand). Men ni som har en Aladdin-ask över kan gärna skicka den mittåt.
All marabou choklad smakar sötsliskigt, men allladin är inte den värsta av allt, om än inte gott. Chokladkakorna är hemska.
Tackar vet jag fazer.
Jag tar varje dag hellre en Marabou chokladkaka än en ask Aladdin.
Håller med, mycket hellre chokladkakorna. Men det finns en del äckliga även där.
Undviker Fazer som väl inte har något gott alls.
Chokladkakorna fungerar iaf till kaffe utan att man blir illamående.
Apropå choklad så får man inte ge choklad till hundar pga risken för teobromin-förgiftning. Många känner inte till det och en hund kan få för sig att stjäla chokladen på bordet när ingen ser på. Uppskattningsvis brukar man säga att mer än 20 mg teobromin per kilo kroppsvikt kan orsaka förgiftning hos hund. Mörk choklad innehåller ca 5-15 mg teobromin per gram choklad. Ljus choklad innehåller ca 2 mg teobromin per gram choklad.
Jo, vet det… Vår 6 kg Tax lyckades i ett obevakat tillfälle sätta i sig en halv chokladkaka mörk choklad. Ilfart till djursjukhuset, kräkmedel och det mesta kom upp. Tur att det var nära till sjukhuset och att de inte hunnit stänga för natten. Det blev dyr choklad, 3500 kr men för jycken gick det lyckligtvis bra. Lesson learned!
Mitt klagomål är att de är för söta. Dra ner på sockret och öka kakaohalten, är den enkla lösningen. Använd mer nötter och mandel. Undvik att fylla pralinerna med bara sockersötade röror, men se till att de smakar det de avses smaka. Gör förpackningen mindre, få vuxna vill köpa luft.
Allt det där är väl bra men då skulle en ask kosta en hundring mer än idag. Du kan väl bara föreställa dig vilka reaktioner det skulle framkalla hos pöbeln.
"Guinness Tryfflar i Tub" har i år funnits på Dollarstore – det får nog räknas som en överraskning – hög kvalitet mitt på en hylla bland den i övrigt värsta sockerskit som mänskligheten har lyckats uppfinna.
Det är inte bara att de tagit bort goda bitar, de har gjort alla sämre genom att förändra fettslag och öka sockermängden. Lite shrinkflation över det hela.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cloetta = Svenskt och betalar sin skatt i Sverige.
Marabou = Inte svenskt, betalar inte skatt i Sverige.
Slutat köpa alladin sedan länge, tragiskt att skiten fortfarande finns kvar. Består väl bara av tillsatser nuförtiden.
Instämmer. Fick en ask och tryckte i mig halva. Man kan säga att det positiva i det mörka är att sötsuget dämpas kraftigt av bara en pralin. Man blir helt enkelt inte sugen på något efteråt.
Det trillar in en och annan choklad kartong under juletid. Brukar ge dom vidare till de som gjort sig förtjänta av en sådan "belöning".
Den choklad jag får är inte nyttig och inte heller god.
Det är oklart vad jag gjort mig skyldig till för att förtjäna den formen av "alibi-choklad"
Har en i den närmsta kretsen som gör egen praliner av högsta kvalitét sett till ingredienser, smak, utseende och njutning.
Tillverkning sker vid (främst) jul och påsk. Den ger jag bort till de som har gjort något bra, som jag behöver ställa in mig hos eller till någon som jag vill ha förlåtelse av. Det funkar alltid.
Jag gillar både Aladdin och Prosecco plus glass med romrussin. Jävla snobbar…
+ prosecco och glass. God jul på er alla
Vi fick in en Aladdinask på jobbet någon vecka innan jul. Vi är inte en jättestor arbetsplats men inte jätteliten. Var in en sväng efter julghelgen och lade märke till att det fortfatande var flera praliner kvar.
Tror att det delvis handlar om den av bloggaren nämnda icke-inflationen jämfört med den funktion Aladdin har haft. En grej du köper på macken en kvart innan du anländer till julfirandet för att ha nåtog åt svågern. Ett riktigt körsbär i likör? Tre nötter omslutna av choklad? Svårt att förena idag vid det priset…
Glömde så klart God Jul till er alla och Gott Nytt år.
Skönt att någon vågar säga det högt!
Särskilt när dom har petat i en massa syrliga frukt-smaker.
Tacka vet jag mjuka, runda smaker som vanilj, kola, kokos, rom 🙂
Förresten, har en oöppnad ask från julen 2020 och någon är sugen på lagrad Alladin…
Herr Bloggare,
Du har missförstått. Man äter inte Alladin. Man ger bort den. Eller får den.
A: “Tjänare gamle polare (ryggdunk) var längesedan, men föfan grabben, du ser verkligen ut att vara på hugget. Jag har med något fint åt dig.”
B: ÅÅÅ, tack, vad fint, en sådan ynnest, till mig. Den passar verkligen bra nu när frun är bortrest. Jag vet inte hur jag skall kunna tacka dig.”
Ja, B blev glad på riktigt, han kände sig verkligen hedrad. Men han äter den inte. Han lägger den på en hylla. Lagom till nästa jul så tar han ner den från hyllan, dammar av den, slår in och tar med den som present till en sina bästa vänner. Miljövänligt. Vissa Alladin har åkt flera varv runt både Lidingö och Särö. Värre är det med Valrhona, den återanvänds aldrig.
Högaktningsfullt