Börsrekord har en tendens att upprepa sig när trenden är din vän och onsdagen bjöd på nytt rekord på Stockholmbörsens storbolagsindex OMXS30. Samtidigt fortsätter guldpriset att stiga, men i Asien är det blandat på börserna.
Bullen och Bloggaren. OBS! Arkivbild, pga Wuhan-pesten är alltså bloggaren inte i New York just nu. |
Med en uppgång på +0.30% för OMXS30 blev det nytt rekord, men det bredare OMXSPI backade marginellt med -0.05% och noterade alltså inte en ny topp.
I USA steg S&P-500 med +0.12% och Nasdaq 100 med +0.17%, där det senare innebar börsrekord, trots att börsen föll tillbaka från intradagtoppen.
USDSEK ligger på 8:62 och guldpriset fortsätter vidare till 507:- SEK per gram, även det i en kortsiktigt positiv förnyad trend. De amerikanska marknadsräntorna föll under gårdagen, vilket kan ha gett stöd till börserna, men de väldigt små rörelsera visar snarare att visst är det börsrekord, men det är ingen eufori direkt. Vilket iofs brukar vara bra långsiktigt.
I de asiatiska tidszonerna är börserna blandade på torsdagsmorgonen.
ASX 200 -0.30%, Hang Seng +1.12%, Nikkei 225 -1.18% och Straits Times -0.40%.
3 kommentarer
Pesten är största risken för nedgång framåt. Många länder har problem med D-varianten och det går inte att utesluta att nya varianter som är värre kommer. Såg på nyheterna stora demonstrationer i Frankrike. Bristen på halvledare begränsar också. Storbanker växande skulder i många länder också.
På lite sikt ser det ljust ut för ekonomin. Men visst kommer Svarta Svanar landa.
Vänliga hälsningar
Nanotec
Tror inte ex USA:s ekonomi ser ljus ut på lång sikt, men på medellång sikt om det nu är 5-10 år kan jag hålla med dig då jag gissar att stimulanserna kan fortsätta så länge till. Sen tror jag deflationstrycket som byggs upp plockar ned oss på jorden igen.
Har blivit mer tveksam till om Kina förmår gå om USA och skälet är enbarnspolicyn 1976. Världen har blivit bra mycket bättre de senaste 20 åren och det är mest klimathotet som än hanteras för svagt av världens majoritets politiker. Företag har däremot börjat få fart. Förra året var 3% av alla sålda fordon eldrivna, så nu faller investeringskostnaden för nya elbilar hastigt.
Trenden mer för mindre intensifieras vilket betyder att vi verkar få det allt bättre framåt. Vi verkar ha nått toppen på användning av en hel del metaller och andra varor.
Stora skulle det stått i mitt förra inlägg istället för storbanker.
Vänliga hälsningar
Nanotec