835
Dags för en liten enkät. Strykningen av skjortor var uppenbarligen ett ämne som engagerar, så vi kör väl en liten enkät på ämnet bland bloggens läsare?
Skjortor hos Holmens Herr, som verkar överlevt rekonstruktionen. Gammal bild dock. |
Skjortor, och huruvida och vem som stryker dessa verkar vara ett ämne som engagerar, så för att skydda läsarnas anonymitet kör vi väl en enkät på hur detta hanteras.
Svara nedan.
26 kommentarer
Köpa nya skjortor istället för att stryka är det nog bara skjortlösa som satsar på.
Är väl inget som är så svårstrukigt som en ny nålad skjorta… rejäla pressveck.
Har väl hänt att det incheckade bagaget inte hängt med till destinationen och man fått panikköpa ny skjorta inför möte. Komplett med jättefina veck från förpackningen. Man lär sig åka i kostym med tiden…
En granne, ett s.k. original, använde vit skjorta på söndagar. Dom tvättades eller ströks aldrig, det köptes ny. Han hade en hel kökssoffa full med beg skjortor.
Jobbar alltid med skjorta, stryker dagens skjorta innan morgondusch. 5 dagar veckan, ibland 6 eller 7 om det krävs för sociala aktiviteter… tar max 3 minuter att få ordning på skjortan.. bra karl reder sig själv 🙂
Inte illa. Du får lägga upp en instruktionsvideo.
Ingår fram- och tillbakaplockning av strykjärn och -bräda i de tre minuterna?
Stryker aldrig skjortor, men så är jag också ingenjör med ett jobb som är på gränsen till att kräva skyddskläder. Kasserar några skjortor och byxor från Dressman om året för att de gått sönder på jobbet.
Förut brukade jag dock stryka skjortor inför sociala aktiviteter, men sådant slipper man ju i Coronatider.
Jag köper strykfria skjortor :), hänger man upp dem på en galge att torka så brukar de se rätt OK ut
Jag låter kroppsvärmen stryka mina skjortor så jag valde därmed att jag stryker själv.
Har en skjorta som stryks av min sambo. Det är det som krävs, annars blir det T-shirt. Uppenbarligen finns det tillfällen då ens bättre hälft anser att man måste ha skjorta, och får då ta konsekvenserna.
Hade i min ungdom en slips. Pinsamt! Den är sedan länge förpassad till soporna.
Sedan några år köper jag enbart strykfria skjortor men det finns fortfarande några gamla kvar som bör strykas efter tvätt.
Jag har f.f.a. strykfria skjortor. Stryker bara inför högtider som bröllop, dop och begravningar. Då stryker jag själv mina kläder.
Som pappaledig är garderoben i malpåse, annars jag själv.
Vore bisarrt för någon 80-talist att be sin kvinnliga partner göra det utan att det föreligger arbetslöshet eller så.
Tar 8-12 minuter. Eton och Stenströms.
Skulle aldrig kunna lämna in och få det gjort, det man sett är att det kommer tillbaka med skamveck på manchetterna. Det är ungefär lika arbetarklass som en krage struken vikt.
Fördelen med tröjhalvåret på vintern är att bara krage + manchettern behöver strykas.
Strykfria skjortor finns inte, men sedan kallas det är iaf lättare att stryka.
Skjortor ska torka över natten på galge efter, att göra det på morgonen är helfel. Prova själv.
Vidare kan Eton sägas vara en billig biljett in i bättre sammanhang. Alla känner igen deras kragar och de har ju t.ex. suttit på DiCaprio i Inception.
…och dessutom är de ofta sydda i Estland, känns bra att stötta Baltikums ekonomi. Annars är det Rumänien vilket ju iaf inte är Kina.
Flera av mina favoritskjortor är Eton. Har inte blivit så många fler på sistone, då de alla är inköpta på Landvetter flygplats.
Man behöver inte mer än typ fem stycken ändå.
Själv kör jag stenströms, tycker det är underbar kvalitet.
Själv köper jag oftast Oscar. Deras slim fit passar mig bäst.
Gick inte att berätta att jag är man. Kanske är något som jag inte vet här?
Det valet tycks ha försvunnit. Det fanns dock när jag röstade igår.
Tycker diskussionen hamnat snett i förra tråden.
Handlar inte om att kunna stryka. Precis lika lite som när man tar take-away, köper städ tjänster eller hantverkare.
Har man 10 skjortor i veckan att stryka är det en no-brainer att lägga 200kr eller låta städpersonal sköta det. Men jag kan stryka dem om jag vill. Att be sin partner håller jag med om är hål i huvudet om man är under 60 år.
De som kör t-shirt under för att ha samma skjorta 2 dagar eller tror att strykfria skjortor faktiskt är strykfria behöver inte bemöda sig med svar 😳
Dom bästa skjortorna jag vet är mina strykfria från shirtfactory. Man tvättar utan centrifug sedan får de hänga på galge dyblöta och torka. Är släta och fina dagen efter.
Strök alltid skjortor själv, verkligen det tråkigaste man kan göra (och då tycker jag ändå hushållsarbete som städning, bakning, osv är en lugnande terapi), tar oändlig tid och blir aldrig riktigt bra.
Har alltid tänkt att kemtvätt är superdyrt, tänkte nog att det bör kosta 100-200kr att tvätta en skjorta).
En dag för kanske 10 år sen gick jag förbi kemtvätten runt hörnet, på dörren stod "skjortor, tvätt och stryk, 20kr/st, 7st 100kr. Gick in och frågade om det verkligen stämde.
Japp, det stämde. Har sen dess knappt strukit en skjorta.
Värdet överstiger kostnaden 10x i min mening. Och då är jag väldigt "frugal" av mig och gör det mesta själv.
Stryker mina egna blusar och makens skjortor. Stressen över den tutande taxin på gatan och maken som förstrött bläddrar bland sina skrynkliga och otvättade skjortor i garderoben vill jag inte uppleva en gång till. (Det var nästan 15 år sedan). Om jag inte tvättar och stryker så blir det inte gjort.
Städis stryker. Om hon inte kommer stryker jag själv. Gillar Iof att stryka. Man lyssnar på ngn trevlig bok av typ Lars Wilderäng, och det blir lite meditativt. Har ett sådant jobb att jag under pre-C19 tiden bar skjorta varje arbetsdag. Då jag är lång och stor och har artilleriarmar behöver jag specialstorlek vilken jag hittar hos Charles Thrywitt.
Nulli secundus
Stryker mina nytvättade jobbskjortor innan dom torkat helt för ett snabbt och perfekt resultat.