Cornucopia?-bloggen fyller nu åtta år sedan starten i september 2008. Tack för ert stöd och läsande.
Sedan start har 6 534 311 unika användare gått in på bloggen 33 432 740 gånger och tittat på 62 435 675 sidor. Begreppet unika användare omfattar förstås flera plattformar, där en individ kan synas som flera användare på olika datorer eller mobila enheter om vederbörande inte är inloggad hos Googles tjänster. Ett allt ökande användande av Adblock och liknande gör också siffrorna osäkra, då alla alltså inte loggas av Google Analytics.
T ex säger den JavaScript-fria serversideloggningen hos Blogger att antalet sidvisningar sedan start i skrivande stund är 83 194 023 och på serversidan loggas alla sidnedladdningar oavsett om man kör Adblock eller andra försök att dölja trafiken. Det korrekta antalet sidvisningar är alltså ca 33% högre och det antyds därmed att en fjärdedel kör Adblock eller andra åtgärder för att inte synas på Google Analytics.
Bloggers serversideloggning, med graf över den senaste veckans trafik per timme. |
Det har publicerats 11 329 blogginlägg sedan starten, eller ca 3.9 om dagen, och fällts 301 059 fördömande, problematiserande, utvecklande, invecklande, uppmuntrande eller helt ovidkommande kommentarer.
Tack för att ni läser.
68 kommentarer
Grattis?
Nästan fyra inlägg om dagen. I snitt. I åtta år. Respekt.
Fortsätt!
Imponerande produktivitet och oftast bra kvalitet.
Alla små/egenföretagare är värda respekt.
Det är en imponerande insats. Har du ett eller flera uttalade syften med bloggen? Jag kan tex tänka mig:
– Roligt jobb
– Påverka opinion
– Sälja böcker
– Gynna demokrati
– Folkbildning
Men det hade varit kul att läsa dina drivkrafter.
Ungefär så.
Dock är bara någon procent av min bokförsäljning via bloggen.
… enligt Tradedoublers spårning bör tilläggas.
Med MA-analys så ser det ut som att peak-blogg har passerat. Beklagar.
Men grattis också!
Nja. Peak "ej blockat Google Analytics" snarare. Dessutom finns det ett säsongsmönster med svagare vårar och speciellt somrar. Syns inte så bra dock då tidigare år är så ihoptryckta.
Sedan har svensk debattfokus ändrats på ett sätt jag inte är intresserad av att delta i och då får man leva med att slippa de läsarna.
Dock är det rimligt att nå någon form av topp. Sverige och svenska språket är ett högst begränsat språkområde. Läsare som tilltalas av det jag skriver måste vara begränsat och det måste finnas ett max.
Tidigare erfarenhet är att bloggtrafiken är statisk, men tar trappsteg uppåt vid vissa händelser.
Annan bidragande orsak är att allt mer flyttar in på Facebook, där folk länkar och de flesta sedan bara läser rubriken och diskuterar den istället för att klicka. Det har jag visat med fejkade blogginlägg – folk läser bara rubriken och klickar inte. Allmän fördumning helt enkelt. Finns inget sätt för mig att tjäna pengar inuti Facebook dock.
Annan bidragande orsak är att jag pga Slöseriombudsmannandet har dragit ner antalet blogginlägg från årsskiftet. 1-2 färre inlägg om dagen generellt. Färre inlägg, mindre trafik.
Dinosaurierna dog ut för att de inte hängde med i utvecklingen. Ekonomi är en disciplin som just nu är under en stark metamorfos. Mycket tack vare externa- och decentraliserade krafter som kryptovalutor. Det är tveksam om man kan förvänta sig tillväxt, i dagens hårda konkurrens, med en "ekonomiblogg" som inte hänger med i utvecklingen inom fintech.
Men lycka till!
Dinosaurerna blev fåglarna, en av de mest expansiva djurgrupperna i världen.
Dinosaurierna blev inte fåglar..
Fåglarna var redan långt gångna i utvecklingen mot fåglar när dinosaurierna utrotades.
Dvs, de som överlevde var de som redan hade förutsättningar att överleva.
Dinosaurierna dog inte ut, de anpassade sig och blev så småningom senatorer i det republikanska partiet i USA. Det är väl ingen som tror att G W Bush var en riktig människa?
Jag misstänker att du kanske hittat den felande länken i evolutionen. David Icke är väl inne på samma spår även om hans teser innefattar rymdreptiler eller rymddinosaurier.
AB Tjuvstaten; nu är det ju dock så att merparten utrotningshotade dinosaurer hittas inom just "fintech", speciellt när det går som hashtag. De lägger just nu sina panik-pengar på helt reduntanta lösningar inom områden de inte begriper (de har inte ens nåt fasen där de i panik letar nya problem till sina ogenomtänkta lösningar). Så om du inte alls förstår vad jag menar bör du kanske vara ödmjuk så länge. 😛 Lars hamnar ändå på någon nivå över dem, eftersom han inte bryr sig alls (bortom några troll-inlägg) och därmed åtminstone inte slänger tid och pengar i sjön.
@Linus Joensson
[…]han inte bryr sig alls (…) och därmed åtminstone inte slänger tid och pengar i sjön.
Alternativkostnaden är en förlust av potentiella vinsten från andra alternativ när ett alternativ väljs. Eftersom nätverkseffekten avtar på den här bloggen så kan det vara idé att begrunda dess värdegrunder. De flesta av de problem som tas upp på den här bloggen är problem som lätt skulle kunna lösas av Bitcoin och marknaden. Vi kommer kunna bygga bort politiker, krig och orättvisor och att inte skriva om det är antagligen att slänga tid och pengar i sjön, sett till alternativkostnaden.
[…]utrotningshotade dinosaurer hittas inom just "fintech"[…]
Jag tror att du åtminstone är mindre utrotningshotad om du åtminstone försöker anpassa dig till en skiftande spelplan. Men visst man försöker sig på alla typer av grepp för att behålla sin makt. Något man också såg när Internet hotade det rådande informationsmonopolet. Man byggde intranetlösningar och försökte mura in sina trädgårdar. Vi vet alla hur det slutade. Visst slängde man pengar i sjön, men de flesta anpassade sig tillslut. Det samma sker idag med företag som bygger privata blockkedjor och väljer att satsa på föränderliga blockkedjor som Ethereum.
Jag har från säkra källor hört att företag med privata blockkedjor har botat cancer.
Eftersom du inte förstår värdepropositionen bakom blockkedjor förstår du inte heller varför det uttalandet är aningen komiskt. Du inser inte att en privat blockkedja inte är mycket mer än en intern databas som oftast är underlägsen en SQL-databas. Kan en SQL-databas vara ett värdefullt verktyg för att bota cancer…. troligen. För att inte behöva använda dig av lyteskomik för att argumentera med eller mot mig föreslår jag dig att du bildar dig.
Sen går det att använda blockkedjor för forskning genom att manipulera Proof-of-work algoritmen. Ta Prime Coin, till exempel, som genererar en speciell form om primtal som är av intresse för matematisk forskning. Ett annat exempel är Folding coin som arbetar med proteinveckning. Men det är ett ämne för en djupare diskussion längre fram. Eftersom värdet av dessa avarter troligen inte kommer ha stort värde för mänskligheten än, utan först kommer få värde när de existerar som sidokedjor till Bitcoin.
Du börjar inlägget med att länka en förklaring till ordet alternativkostnad. Ridå.
De överlevande dinosourierna kommer inte att ha anammat tekniken, de kommer att ha kapitulerat mot den. En bråkdel av dem förstår det redan. Det finns en plats för de dinosourier som inte i panik lägger sina resurser i just de områden de antagligen inte kan konkurrera inom längre.
Det där om cancer är förövrigt en meme-trend och poängen är just denna: merparten dinosaurier som hashtagar fintech är panikmongon som vill låtsas hänga med i områden som ligger långt, långt ifrån deras kärnkompetens. De skulle absolut kunna föreslå att blockchain automagiskt botar cancer.
@Linus
Jag tror många ser utvecklingen som en möjlighet. Så det är nog inte alla inom banking som är onda dinosaurier. Det är ju en bransch som betalar hutlösa pengar för väldigt triviala uppgifter. Vilket inneburit att man tagit mycket kompetent folk från andra positioner där de skulle gjort mer nytta i samhället. Så det finns gott om intelligent folk som är extremt uttråkade som vill se förändring.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dels ser jag inte varför folk inom banking skulle vara onda, dels är det heller inte individer utan snarare organisationer som är dinosaurier. Det stämmer att de betalat hutlösa pengar för triviala (idag redundanta) uppgifter, men det har hela tiden gjorts med goda marginaler. Dinosaourie-tendensen är just att vissa organisationer fått för sig att detta är en utveckling som gynnar deras företagsmodeller eftersom blockchain äntligen kan ta bort en massa kostnader. Det stämmer inte, det finns idag ingen blockchain-tillämpning som gynnar deras modeller. Vad blockchain gör är tvärt om att ta bort delar av deras värdeströmmar, och eliminerar även hela kärnkompetenser. Det är lite som att hurra över att ett företag läggs ned för att kostnaderna försvinner.
Vad dinosaourierna bör göra (vilket några få begripit) är att tänka om deras organisationer och försöka förstå vart de platsar i framtiden – vilka av deras kärnkompetenser som överlever framöver, samt eventuellt nya spår (antagligen inte systemutveckling).
Jag är väl illa dolt irriterad över #fintech, men grejen är just att den används synonymt med blockchain-lösningar till nuvarande infrastruktur. Vilket är helt magisk teknisk inkompetens, för det finns mängder med saker dinosaurierna kan och borde göra inom "fintech" – men vad gäller just precis blockchain har de inget att hämta.
Det var också min uppmaning till Cornucopia att tänka över. Varför hör denna bloggen hemma i framtiden? Såhär efter peak-blogg kan det vara idé att göra nödvändiga förändringar inom vissa områden där utvecklingen på bloggen stått stilla, som när det gäller t. ex. Bitcoin, kryptovalutor och blockkedjor. Men ser man till hans svar så verkar han leva i förnekelsefasen ännu, så inte mycket hopp där.
Jag har förstått att du upprörts av en hashtag. Men jag använde ordet i dess betydelse som en förkortning (Financial technology). Jag ser bitcoin som banking och som en finansiell teknologi.
Asgarv.
Jag kan också börja skriva om chemtrails, ödlevarelser och annat konspiratoriskt mumbo-jumbo.
Den promille av befolkningen som öht bryr sig om "blockchain" klarar jag mig lätt utan.
Blir tillräckligt med idioter här ändå.
@Cornucopia
Sanningen är den att du inte kommer ha sista asgarvet. Tiderna förändras och på samma sätt som dinosaurierna troligen kollade upp och roades åt det nya himlafenomen som passerade över deras okloka huvuden så sker nu samma sak med din lilla verklighet.
Det var också en promille av befolkningen som brydde sig om Internet när du satte upp den första servern. Vad säger det om något?
Vilka är idioterna du räds för? Blockkedjeteknologi plockar de smartaste av de smarta just nu. Och jag förstår inte heller kopplingen mellan diverse lösa teorier som du nämner. Bitcoin har med vetenskap att göra och inget annat. Motsätter du vetenskap är det du som är konspirationsteoretiker.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tack för seriöst svar 🙂 Jag ska fortsätta läsa!
Fel rad igen. Jag kan inte det här tydligen.
Grattis bubben! Vi uppskattar det du gör.
Åtta år och inte en enda nakenbild. Skärpning!!!
Jag postade en gång en länk till en bild på en sprillans naken Annie Lööf som trippade över en liten träbro, men den kommentaren strök han…
Fel, Ben Dover. Här har du din nakenbild:
http://cornucopia.cornubot.se/2012/11/fredagsmys-for-mina-kvinnliga-lasare.html
Borde vara i din smak. Eller DIN MAMMAS!
XD
@Kuckeliku Kan du inte skicka ett kodat meddelande? 😉
Kallar du det nakenbild när alla är iklädda basker?
Utbudet och efterfrågan på dickpics är något sned.
Plus alla de år på VCW där jag läste dina inlägg i förhistorisk tid.
Denna dag är värd att fira genom att göra mitt första inlägg.
Jag hoppas att jag kommer på en riktigt bra kommentar till ditt tioårsjubileum, till dess, grattis!
Gratulerar!
Stort grattis från en lång o trogen läsare, digitalt och analogt.
Tack för en bra blogg! Hoppas du fortsätter tills du blir minst 80.
Grattis! Det visar väl bara att de stora drakarnas monopol på "sanningen" är på god väg att brytas, även en enkel bloggare kan nå lika många läsare som aftonslaskan och DN, det dyker upp nya nättidningar och bloggar varje dag.
Jag tror att makthavarna är lite skraja likaså de stora drakarna, nu börjar ordet bli fritt trots motstånd.
Bra jobbat!
Tack för en bra Blogg !!
När du tröttnat på att skriva om lilla inskränkta Swe –> Ryssland anfaller / nytt-kök-är-ett-måste / vill-ha-en-ny-Suv / guldtackor i bankvalvet / korkade censurerade vinklade media / kass polis och försvar — så kan du kanske bredda lite ? Lite Tips:
Expats i Kina / Prepping in Hawaii / Organic farm in Africa / Politik i GB / Hur blir man en Samuraj i Japan eller Astronom / Earthship-building / cykla runt jorden / bygg ett halmhus och odla potatis !!
Hur man blir samuraj:
1. Skaffa tidsmaskin.
2. ????
3. Profit!
Hur man cyklar jorden runt är en spännande artikel men bara om den beskriver knep för hur man undviker att få mer ont i aktern än Gruelses pappa har när han vaknar på Deeps toalett en mulen söndagsmorgon.
Är inte största problemet att undvika att bli blöt när man ska korsa oceanen?
😀
Det finns en enkel lösning på det problemet. Om man bara medför den joystick som Moses hade med sig på 40-årsvandringen så kan den som bekant dela på havet.
@Hen Dover 20:55
Som det framträder i Hen Dovers psykologiska bild, så har hens uppenbarligen psykotiska föräldrar, i motsats till vad som är normalt för andra barns föräldrar, spelat det lilla genderbarnet Hen Dover ett spratt och försett hen med en sadellös cykel, varför hen i vuxen ålder dokumenterat förknippar cykling, eller försök till cykling, med ont i stjärten.
Troligen har hen inte lärt sig cykla eller så kan hen till nöds bara cykla kortare sträckor, dock med tilltagande rövsmärta.
Därför är hen som lyckligast då hen, avskärmad från hens föräldrar, får sitta med sin nakna, voluminösa bak på ett slätt golv på den slutna paviljongen i Legoland med en massa legoklossar runt hen.
Men om man påtalar att Cornu och Hen Dover får betalt av krafter som vill tvinga på Sverige ett Natomedlemskap, så reagerar Hen Dover sinnesjukt med samma neslighet som hen själv har erfarit i sin sadellösa barndom och efter hens misslyckade akademiska karriär utan någon examen.
6 komman i en och samma mening, SFI verkar ha fallerat. 37:e gången är kanske gillt, gå om kursen en gång till, Gruelse.
Tyvärr försvinner ju eventuell humor i soppan av dålig meningsbyggnad och de illa utförda försöken att låta bildad och akademisk. Försök igen.
Förresten så är vi alltså överens om att din pappa ligger med främmande män på bögklubbstoaletter? Jag såg dig nämligen inte bestrida det.
@Hen Dover 10:04
Citera var i kommentar 23:14 som det är en dålig meningsbyggnad och säg varför, din akademiska avfälling!
Jag tror många inom Nato-psyupp väntar på svar från dig.
(I övrigt betackar jag mig för diskussioner om hens projicerade sexuella fantasier och hens uppenbart sexuella övergrepp i barndomen.)
Du kan googla "satsradning". Tvärtom vad man kan tro har det inget att göra med din pappas lördagsaktiviteter.
I övrigt kan jag påpeka att herrn inte bestämmer vad jag skriver.
@Hen Dover 11:17
Du tycker jag ska googla satsradning som är irrelevant i sammanhanget, precis som dina lögnaktiga påståenden om min pappa. Du tycker alltså att jag ska leta fel i det jag har skrivit för att hjälpa dig att framstå intelligentare än vad du är? Vad fan tror du om mig, ditt misslyckade akademiska kräk!
Det är väl snarare så att du är så djävla dum huvudet att du, dels inte lyckas ta en enklare akademisk examen, dels inte kan läsa och förstå meningar som innehåller mer än två bisatser.
Var inte så djävla feg och omanlig Hen Dover! Gör ett försök att citera var i kommentar 23:14 det är satsradning och varför det är det! Din solkiga ära står på spel här.
Det är lugnt, om jag nån gång skulle framstå som feg, omanligt och hederslös kan jag bara jämföra mig med din katamit-farsa, så kommer jag genast i bättre dag.
Grattis
Verkar som antalet användare föll när Cornu bestämde dig för att radera kommentarer av Kapitalisten, dvs december 2015. Säkert en del som tyckte bloggen blev tråkigare då. Färre besökare, mindre reklamintäkter.
Som de säger, marknaden har alltid rätt.
Haha, jag tänkte faktiskt ta upp det. alag försvann då också. Och helt allmänt kändes det som att kommentatorerna blev färre därefter.
För övrigt upphör jag aldrig att fascineras av människor som anser att pengar = moral.
Grattis till 8 år!
Grattis till dig och till oss. Jag har följt dig i 5 år efter min hustru rekommenderade dig ! Men en blogg blir å andra sidan inget utan sina kommentatorer som också lägger tid och bidrar till åsikts och kunskapsutvecklingen.
Fan har det gått 8 år redan.. lol.. =)
Grattis såklart! Utan bloggen (som jag läser ofta) skulle jag inte hittat till dina böcker (som jag köpt – och läst!).
Grattis!
Grattis till 8 år.
Eller ja, grattis låter som nån som fyller år. Det behöver man ju "bara" leva för att lyckas med det. Det finns ju många bloggare som existerat i över 8 år men som bara bloggar meningslöst mode eller i princip lagt ner fast fortsätter existera vidare. Här på bloggen finns ju en väldigt massa aktivt jobb utfört under alla dessa åtta år.
Skulle istället vilja skaka hand och uttala ett: "Förbannat bra jobbat under 8 år!".
Fortsätter du såhär till pensioneringen (vid 72) så ska vi läsare nog kunna skramla ihop till en riktig guldklocka. Om inte SHTF inträffat under tiden då förstås… kanske vi borde preppa en guldklocka redan nu… nåväl…
Vad var det som hände i slutet av 2015 som drog så mycket trafik?
Gratulerar till tålamodet och åtta läsvärda år