706
Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har återigen vänt vid stödområdet runt 1300. Tradingkanalen mellan motståndsområdet runt 1400 och stödområdet runt 1300 förblir intakt.
Dagschart OMXS30 |
OMXS30 har sedan årsskiftet nu konstant befunnit sig inom den horisontella kanal som 1300-1400 innebär. Frågan är när vi kommer få se något utbrott?
Det finns inga långsiktiga fundamenta, som talar för att utbrottet kommer bli uppåt, nu när ekonomin successivt tappar fart och tillväxt. Men med ännu en vändning vid kanalbotten så kanske det blir ytterligare en månad med en ointressant börs.
25 kommentarer
Ointressant? För oss som fortfarande har kvar aktier är det intressant om aktierna går upp.
Vänliga hälsningar
Nanotec
Det går upp det går ner-i det långa loppet går det upp!
Därför kan man strunta i dessa svängningar.
Eller leka trader!
På vilka kriterier har du tagit fram undre och övre begränsningarna för den "kanal" du talar om?
Punkter där börsen ofta vänt de senaste åren.
Jag ser i ditt diagram en vändning vid 1400. Två under (ca 1370 och 1390) och två över (ca 1430 och 1425). Varför du då väljer just 1400 förstår jag inte. Valet av 1400 känns väldigt godtyckligt.
Jag ser en vändning vid 1300 (häromdagen). Även valet av 1300 känns väldigt godtyckligt.
Jag kan rita in två raka eller lutande linjer på flera andra platser i diagrammet och de passar lika bra eller dåligt som dina. Därför anser jag att din utsaga att "kanalen" ligger på 1300-1400 enbart är baserat på löst tyckande och inte någon mer eller mindre stringent metod.
Jag säger alltid motståndsområde. Se
"Tradingkanalen mellan motståndsområdet runt 1400 och stödområdet runt 1300 förblir intakt."
De som pratar om linjer pratar snömos.
Lustigt nog har jag pekat ut 1300 och 1400 redan tidigt i år, sedan får du tycka att det är löst tyckande.
Gäller oavsett bara till det inte gäller längre. Det är självklart.
Du behöver också titta tillbaka utanför charten till 2013-2014 för fler vändningar vid dessa områden – det var dessa områden som användes för att hitta områden. Titta också på auktionsteori (?), där stöd och motstånd bildas utifrån hur mkt aktier som omsätts på olika nivåer. Kan dock itne charta det med detta programmet.
Tack! Med den förklaringen börjar allt låta vettigare!
Jag föreslår att du fortsättningsvis ritar in som områden, inte linjer, i diagrammet för att det ska bli tydligare vad du menar.
Har inte stöd för det i programmet. Och detta är till skillnad mot vad kritikerna hävdar inte någon exakt vetenskap enligt mig. Det är ett beslutsstöd, inte en dogm.
Lika lite är fundamental analys något annat än beslutsstöd. Vem kan liksom förutse ett företags framtid utifrån historiska ekonomiska data?
OT:
Cornu, det här kanske skulle vara intressant att lyfta på bloggen:
http://www.di.se/artiklar/2016/5/11/villaagare-varnas-for-avgiftschock/
Sköndal tas upp som exempel där det just nu byggs nyprod för hutlösa priser. Vad sägs om ett vanligt radhus på 117 kvadrat på liten tomt för 7 millar t ex (Veidekke – lilla sköndal). Kan bli en dyr historia för vissa. Det är väl inte helt omöjligt att det händer i andra kommuner när det blir allt mer angeläget att dra in skatter.
Äpplen och päron. Veidekkes tomter är väl inte hyrestomter?
Största delen i huspriser är fastigheten, normalt. Ingår inte marken så bör man ju inte betala för mer än själva huset.
Låter det med veidekke vara lätt, men det intressanta här är att man justerar hyran baserat på vad man har ställt på tomten.
Hur skulle det se ut på andra områden? Betala högre lägenhetshus för att man köpt dyra möbler? Betala högre nätavgift för att man har ny spis? Osv.
Det är ju lite utpressning över det hela då en tom tomt ju lätt kan sägas upp om det inte passar, men har man en dyr byggnad där så är man kanske inte så benägen att lämna tomten för att spara några tusenlappar.
En annan effekt är att man kan tänka sig att priset för att förstora iköpa tomten kan påverkas också.
Låter det med veidekke vara lätt, men det intressanta här är att man justerar hyran baserat på vad man har ställt på tomten.
Hur skulle det se ut på andra områden? Betala högre lägenhetshus för att man köpt dyra möbler? Betala högre nätavgift för att man har ny spis? Osv.
Det är ju lite utpressning över det hela då en tom tomt ju lätt kan sägas upp om det inte passar, men har man en dyr byggnad där så är man kanske inte så benägen att lämna tomten för att spara några tusenlappar.
En annan effekt är att man kan tänka sig att priset för att förstora iköpa tomten kan påverkas också.
Knappast fastigheten som står för merparten i Stockholm. En ny villa kostar runt 3mkr.
Jag har alltid undrat varför i övrigt intelligenta människor "tror" på teknisk analys. Det går inte att spå framtiden (annat än i mycket grova drag och på mycket kort sikt).
Man tror på det för att man VET att om tillräckligt många tror på det så blir det så.
Titta på Klövern B, många säljare (hög volym) runt 9,70 kr. Men det finns köpare till alla aktier. Trots att börsen gått ner på sistone. Nu konsoliderar aktien och ett utbrott är att förvänta, i detta fall uppåt. Nu har det förmodligen bildats ett stöd runt 9,70 kr. Nästa gång kursen går och sen ner igen förväntas detta stöd hålla rätt bra. För att aktien senare ska prova ännu högre kurser. Detta är inget hokus pokus men givetvis inga garantier. Dessutom handlas aktien till ett p/e tal på 5 vilket är osedvanligt lågt, dvs billig aktie. Detta ger också ett extra stöd till aktien. På detta sätt handlar jag i alla fall aktier.
Sen kommer så klart Klövern inte kunna hålla emot ifall börsen fortsätter ner, finns inga säkra kort i en storm. Men en viss krockkudde. Kolla även Telia, direktavkastning på drygt 8%!
Telia kommer ju sänka utdelningen med en tredjedel nästa år (uppskattningsvis) -> direktavkastning på ~5%. Det finns sällan några gratisluncher på börsen…
Det har du rätt i. Utdelningar kan alltid ändras både upp och ner. Men 5% skulle också vara bra.
Tyvärr tyder så höga utdelningar på att tillväxten är noll eller negativ. Till och med ett företag som Ericsson ligger i nulägget på en direktavkastning på >5%.
Jämfört med andra investeringsslag så är dock en direktavkastning på 4-5% ganska bra. Risken är förstås att räntan stiger och vinsterna sjunker.
säsongsmönstret antyder oxå att utbrottet kommer ske söderut.