Förra veckan gav nytt trafikrekord på bloggen med 37 739 helt unika besökare, 108 286 besök och 195 796 sidnedladdningar enligt Google Analytics, vilket också kan verifieras av oberoende SIS-Index. Det gör att bloggen nu definitivt är större än Bonniers Newsmill – inte bara i besök och sidvisningar, utan också i antalet unika besökare per vecka.
SIS-Index |
Naturligtvis var det Schibsted/SvD:s artikel som drog upp trafiken till en ny rekordnivå och trafiken steg med drygt 10% mot föregående vecka. Samtidigt var det bara en marginell ökning av andelen nya besökare – från normala 17.60% till 20.89%. Många som kom in via Schibsteds artikel hade alltså besökt bloggen tidigare.
För lite andra proportioner så har jag alltså mer trafik än en mellanstor svensk stads lokaltidning, exemplifierat med Sundsvalls dagbladet.se i SIS-Index. Inom ekonomisektorn har fortfarande Realtid.se mer trafik än vad jag klarar av att ordna på egen hand.
Men att bräcka Realtid.se får bli nästa mål. Antalet besök var förra veckan större än hos Realtid.se. Återstår unika besökare och sidvisningar. Även normala veckor ligger besöken ungefär på samma nivå som hos Realtid, men det återstår en del att arbeta med när det gäller unika besökare och sidvisningar.
Newsmill lever oavsett en tynande tillvaro och frågan blir när sajten läggs ner av Bonnier.
Apropå Newsmill och att det är valår nästa år, så tar jag gärna emot gästinlägg från politiker till hörande etablerade seriösa partier (riksdagspartierna plus några till, som (pp)) som driver personvalskampanjer. Detta är en gratistjänst och möjlighet för unika individer att nå ut i valrörelsen inför riksdagsvalet 2014. Den här vägen når ni ut till fler än hos Newsmill, även om jag antagligen har betydligt kräsnare och intelligentare läsare, som dessutom kommer såga er med fotknölarna i kommentarsfälten.
Gästinläggen ska fokusera på personvalskandidatens inriktning och inte vara partipropaganda och jag förbehåller mig förstås rätten att helt godtyckligt refusera publicering.
Jag kommer också ta emot gästinlägg från seriösa partier utanför riksdagen.
Ni vet vilka dessa inte är, så höger- eller vänsterextrema partier gör sig ej besvär. Naturligtvis refuserar jag helt godtyckligt även här.
Det hela handlar om att bredda demokratin och låta något annat än riksdagspartiernas propaganda komma fram – riksdagspartierna får partistöd, samt monopol på utrymme i Public Service och kan gott betala för politisk reklam, även om förstås personvalskandidaterna kommer rösta som partipiskan. Däremot kan personvalskandidater med egna agendor vara värdefulla i utskott och annat riksdagsarbete och på marginalen påverka något, till de blir allt för sönderpiskade.
Det är som bekant ett år kvar till riksdagsvalet och det är knappast någon brådska. Innan dess är det EU-parlamentsval och det samma gäller där – jag tar emot gästinlägg från personvalskandidater till EU-frälseposter. Och refuserar förstås helt godtyckligt även där.
32 kommentarer
GRATTIS Lars och välförtjänt. Det skall löna sig att gå mot strömmen och provocera på ett intelligent och respektlöst sätt. Carry on!
Grattis!
Mycket roligt och välförtjänt!
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Det var kul både för dig och för oss som brukar kommentera. Newsmill är till för att kunna positionera sig. I den här bloggen kan man tala direkt från hjärtat och pröva sina åsikter mot ibland rejält motstånd.
Sen undrar jag: Räknar du vänsterpartiet som vänsterextremt?
Moventia
(v) är vänsterextremt och (sd) är högerextremt. Dock är de riksdagspartier, och får därmed frikort om någon personvalskampanjare från dessa kan hålla sig i skinnet formuleringsmässigt. Det handlar ju om att avvika från partilinjen, så kanske är personvalsprofileringen mindre extrem?
(v):s och (sd):s motsvarigheter utanför riksdagen göre sig dock inte besvär.
Kan du inte redan nu säga att även SD får publicera något så man slipper läsa 30 långa kommentarer om diskriminering
(sd) är ett riksdagsparti. Om någon bedriver personvalskampanj för (sd) till riksdagen så bör de omfattas. Jag kan dock helt godtyckligt refusera om de bara för fram partiets partilinje heller hetsar mot folkgrupp.
Den alltid lika spännande frågan för mig är om musikgruppen DrKosmos visa "Kapitalist nu skall du dö" är hets mot folkgrupp?
Här här: http://www.youtube.com/watch?v=Py8H3Rg1Y0E
Etablissemangets och lagstiftarnas dubbelmoral.
En nyckelstrategi i att öka besökssiffrorna på bloggen är helt klart att djuprecensera Oswald Spenglers "Untergang des Abendlandes". Jag räknar med att du är klar med båda volymerna nu.
Ah, det var du alltså. Trevligt.
Den recensionen ser jag fram emot.
Men behöver inte recensera allt från Spengler och Cornu gör lämpligen annat för bloggens bästa.
Spenglers sociala cykler är väldigt träffande och han såg långt in i framtiden. Utvecklingen har aldrig gått linjärt framåt med allt bättre och bättre som fårskocken tror och det kommer den heller aldrig att göra.
För hundra år sedan kunde Spengler inte förutse de sinande naturresurserna, som på liknande sätt som att solen slocknar är ett linjärt fenomen. Han satte matematiken högt och om han hade analyserat utvecklingen idag så hade han nog kommit fram till att väst inte är på nedgång tillfällig utan kollapsar fullständigt till i bästa fall stenåldern. Kanske hade han också som jag upptäckt att alla håller på att få ADHC. Spengler låg utan tvekan långt framme i sina empiriska studier.
<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/The_Decline_of_the_West
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Decline_of_the_West
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Decline_of_the_West
Nej, det kan väl räcka med att wikipedia ger en bra bild av Spenglers idéer. Men han är väl värd att fördjupa sig i.
Kan bli intressant, kanske kan man till och med hitta någon värdig en röst nästa år. Å andra sidan spelar det väl ingen roll vad enskilda kandidater tycker när parti- och media-piskorna börjar vina.
Newsmill (liksom övrig press) har ju tappat det mesta av sin attraktionskraft pga borttagna kommentarsmöjligheter och överdriven censur av de kommentarer som trots allt tillåts.
Minns inte när jag senast orkade läsa nåt på newsmill. Och även om jag besöker alla svenska nyhetssidor dagligen, läser jag allt mindre vad som skrivs, skummar mest igenom rubrikerna. Att jag inte märkt av SVDs betalvägg säger väl allt.
Det låter ju utmärkt. Genom att riksdagspartiernas kandidater får tillfälle att profilera sig från partilinjen, så kan det ju bidra till att man vet vem man inte ska rösta på.
För övrigt så heter det; "såga jäms med fotknölarna", såvida du inte tänkt använda fotknölarna som såg, vill säga.
Sagt av Doktor Syn, från huvudstaden, där Sveriges vackraste och intelligentaste människor bor.
Mer besök än alla samlade skribenter på Newsmill? Inte dåligt.
Finns det inga bra alternativ till google analytics? Man kanske blir spårad på andra sätt så man sitter i NSAs databas ändå?
Då får man väl gratulera då 🙂
Grattis! Och ett utmärkt Demokratiskt initiativ.
Japp, lyfter på hatten. Grattis!
Jag tycker att det är synd att främlingsfientliga partier kallas högerextrema, för i ekonomisk politik och många andra frågor är de inte så höger (I mina ögon ligger Sverigedemokraterna till vänster om Moderaterna). Om vi sätter klassisk marxism som vänsterextremen så är det väl snarare till exempel Liberala partiet http://www.liberalapartiet.se/ som ska ses som högerextremt. Högerextrema partier i den här meningen är väl också ofta för fri invandring om man kan försörja sig själv, men vill inte ge någon form av bidrag.
Så sluta använda en ren höger-vänster skala och inse att främlingsfientlighet inte är motsatsen till kommunism (Sovjet var till exempel ganska rasistiskt).
Svårt med skalor och begrepp. Nationalsocialisterna brukar ju per definition kallas högerextrema men är alltså samtidigt socialister vilket är på skalans vänstersida Förvirrande..
Kanske kan man se det som att höger och vänsterextremisterna möts där cirkeln sluts och blir ett stort elakt människofientligt ett. Ser man cirkeln från sidan kan det då verka som att t.ex extremhögern står till vänster om t.ex Moderaterna. Men det betyder bara att de passerat högermax och befinner sig långt ut i den andra dimensionen, för maximera sin fientlighet mot allt och alla.
För mig betyder vänster att alla ska få lika utfall, till exempel samma inkomst oavsett prestation, och att gruppen går före individen. Höger betyder för mig att samma regler ska gälla för alla, men att staten sedan inte ska lägga sig i utfallet och att rättigheter gäller individer, inte grupper. Min definition av vänster anser jag att stämmer ganska väl med kommunismen (även om kommunismen har fler aspekter). Min definition av höger anser jag att fångar in många aspekter av klassisk liberalism, men kallas idag ofta också nyliberalism för att skilja den från socialliberalismen. Eftersom höger-vänsterskalan är så dålig på att beskriva det politiska landskapet och benämningarna efter vad jag har för mig kommer från placeringen i någon parlamentskammare så kanske vi borde gå ifrån de namnen.
De partier som i media kallas högerextrema är oftast nationalister och vill sätta gruppen av infödda i landet över individer. Man är alltså kollektivister precis som de klassiska vänsterpartierna i Sverige. Däremot har den svenska vänstern länge (alltid?) varit emot nationalstaten och hävdat att gemenskapen ska räknas efter samhällsklass och inte nationalitet.
Jag tror alltså att en tvådimensionell skala där den ena axeln är kollektiv-individ och den andra är världsgemenskap-nationalstat är en mycket bättre beskrivning än en höger-vänsterskala som dras ihop till en cirkel. Det främsta sätt som det som kallas höger- och vänsterextremister i media möts på är att båda är beredda att använda våld för att förtrycka dem som inte delar deras åsikt. Detta beteende anser jag är en följd av att båda är kollektivistiska rörelser som anser att gruppens åsikter är viktigare än någon annans frihet.
Istället för höger-vänster bör man tänka på det som en triangel med liberalism, konservatism och socialism i respektive hörn. Då möts t ex konservatism och socialism i kollektivism som saknas i liberalismen. Liberalism och socialism möts i internationalism (icke-nationalism och tolerans) som saknas i konservatism. Liberalism och konservatism möts i betoning av äganderätten vilket saknas i socialismen.
Ja, det upplägget är bra mycket bättre. Även om socialister anser att de respekterar äganderätten, fast på ett annat sätt – var och en får behålla avkastningen på sitt arbete, men att kapitalet kan konfiskeras. Tvärtemot den klassiska kapitalismen, där kapitalägaren konfiskerar en del av värdet från ditt arbete.
@Ben Dover
Tack! Ja, socialister har ju någon slags äganderättssyn också men den skiljer sig från liberalers och konservativas vilka mer liknar varandra där.
Att skriva gästinlägg på Cornucopia? inför personvalet låter som ett särdeles bra sätt att driva personvalskampanj.
För övrigt så gillar jag starkt att bloggägaren har en realistisk analys av hur mycket personvalet påverkar. Även personvalda behöver ta hänsyn till partipiskan i voteringarna om de vill ha något inflytande. Det är i utskottsarbetet och kanske framförallt i de mindre partiernas riksdagsgrupper som de enskilda ledamöterna spelar roll.
Du är förstås välkommen med gästinlägg inför valet.