756
Detta inlägg är ett betalt samarbete med Stugsommar.se.
I väntan på att reserestriktioner ska lyftas och råd för att hantera coronapandemin lättas, så är det fortsatt svemester som gäller för många. En variant istället för att drömma om ett eget sommarhus med allt vad det innebär i form av arbete och fasta kostnader är att hyra en stuga via Stugsommar.se.
Detta är ofta mycket prisvärda boende, särskilt för familjer, och erbjuder också lägen utanför tätorter. Via en stuga minskar man också risken för trängsel och med det smittorisk.
Detta inlägg är ett betalt samarbete med Stugsommar.se. Bloggen erhåller provision vid bokning via denna annons.
6 kommentarer
Glöm inte padda och mobil, ni kommer mestadels sitta i stugan och titta ut på regnet och längta hem.
Böcker och fiskespö.
Stugsemester, vad är det för svenska egentligen? Vad är det för fel på infanterikanonvagn-semester?
Matchar det klassiska "tältsemester" bra tycker jag.
Jag tältade mycket i min barndom och ungdom, mindre som vuxen. Vi är fortfarande ett väl sammansvetsat gäng, fast några har tyvärr gått bort på sistone, mest pga cancer. Jag tältar inte nu längre, utan låser alla dörrar och fönster även på sommaren och sätter på spisfläkten varje natt. Jag sover istället i ett inglasat uterum på sommaren, det minskar bullret från vägen bättre än ett tält gör. Plus att varje fönster i uterummet och huset är spärrat på insidan, så att ingen okänd kan ta sig in utifrån. Vädringsfönstren är också öppna nattetid, för att släppa in sval luft utifrån.
På dagarna tillhör trädgården mig, men på nätterna letar öststats-gängen efter vinterdäck, båtmotorer, vedklyvar och vattenskotrar från alla förråd på tomten. De verkar besöka trädgårdsredskaps-förrådet ganska ofta, fast spadarna verkar inte intressera dem. Jag hör ofta att någon går in där och rotar omkring och på morgonen är dörrarna öppna.
Trädgården är mitt gym, nu är det omplantering av vit syren, häggmispel ("de fågel-utskitna" som jag brukar säga), rhododendron och några till. "Rhodisarna" ska bilda grupper med ekarna, som ska skydda dem mot solljuset. De är köpta för länge sedan på rea. Jorden kommer från Byggmax, plus lite barr och eklöv till. Lite täckbark till de flesta växterna, för att slippa ogräs närmast växten.
Sedan är det bevattning med kanna, mestadels från regnvatten-tunnorna och bara i nödfall från det kommunala vattnet. Efter några år är rötterna långa nog och växterna behöver inte vattnas utom under långa torrperioder.
Blir nog både hemester och utlandssemester.