892
“Margot har varit naiv. Det är inte okej.” – sade inte Löfven, för han har munkavle till hans mediakonsulter sagt åt honom vad han ska säga
“Kön är en social konstruktion” – @mikaelgrev
Dags för lite äkta fredagsmys. På förekommen anledning har popcornen tagit slut här hemma under eftermiddagen, vilket får mig att undra vad och hur ni föredrar er popcorn?
Vilka märken?
Färdigpoppade på påse?
Poppade i mikro eller i kastrull?
Mängd salt?
Smör?
Annan sås?
Det verkar inte som att #kommunalgate och #margotgate tar slut i första taget, så popcornförrådet behöver fyllas på känner jag. Tacksam för tips.
Så riktigt trevligt fredagsmys på er!
60 kommentarer
Äntligen mitt favoritämne! 🙂
Poppa i kastrull med kokosfett. Kernel Seasons krydda och lite salt till. Grymt gott!
Låter mkt attraktivt. Har ju ingen mikro själv.
Ska tillägga att jag inte märkt någon större skillnad när det gäller sort på själva kornen. Fettet och kryddningen gör mest enligt min smak.
Smakar de kokos då? Eller ger kokosfettet en annan smak? Poppar själv i smör för att få den härliga smaken av brynt smör, med lite olja i för att det inte ska sota för mycket. Vill inte dränka de i smält smör i efterhand för man blir så jävla flottig.
Det doftar lite kokos. Finns flera olika märken varav några är helt utan smak. De jag använt heter kokosolja och är på glasburk. Det finns kokosfett i margarinförpackning också. Har dock inte testat det. Det blir ingen kokossmak på de färdiga popcornen alls. Sikta på en kryddning du gillar så märks det inte alls.
OLW utan salt. Sen lägger jag på rikligt med havssalt för det är lyxigare. Får skämma bort sig själv en dag som denna!
Chilikryddade nötter.
Beroendeframkallande!
Stor humor när kommunals ordförande förklarar att de har hyresrätter som de kan dela ut lite hur de vill. Det är inget att anmärka på när de går till anställda-deras tjänster äger de via lönekuveret!
Men när det går till politiker så är det mer tveksamt-det bör väl vara allom bekant. Fast EU kanske har förblindat fru Wallström!
Estrella micropop med smör. Lämna dock inte micron, då popandet kräver uppsikt.
Vilka märken?
Ica.
Färdigpoppade på påse?
Nej.
Poppade i mikro eller i kastrull?
Kastrull.
Mängd salt?
1krm.
Smör?
Nej.
Annan sås?
Kolasås med extra socker.
Favorit popcorn är Svenska Lantchips, lättsaltade, Fresh Island dipsås.
Margot Wallström, vilken stjärna. Dags att väcka Björn von Sydow och skicka honom som emmisarie till Sveavägen.
Man undrar ju onekligen om bladet eller nån annan sitter med lite dynga om fackpamparnas fackpamp, hur bodde han innan Sagersta egentligen?
På Bilderbergmötena är det tryffelsmak,men hos Mossad kryddar vi dem givetvis endast med det finaste spädbarnsblod som den internationella organhandeln kan erbjuda.
vad mosste jag göra för att få vara med på de där mossadfesterna?
Utan att gå in på detaljer så bör du nog öva att kunna sova på mage
Börja med att förgifta några brunnar så kan vi börja fundera.
Någon ytterligare vandringssägen kan ni nog!
Kom igen…
Syftar du på Ahasverus nu?
Självklart!
Den evige vandraren.
Som skodd(!) för den rollen.
För de som är intresserade så har den store skalden Peter Nilsson redan uttömt ämnet i Arken. Lite som Aniara, fast bättre.
Finns bara som begagnade nuförtiden, exempelvis på bokbörsen.se
Ska be min fru plocka fram lite gott popcorn eller annat. Väntar med vinet tills börsen stängt. Vad passar till popcorn? Deppig börsutveckling – måste bero på el- eller möjligen oljepriset. 101€ i alla nordiska huvudstäder fast billigare på Jylland, större delen av Norge och billigast i SE1 och SE2. Under 30$ igen för oljan.
Vänliga hälsningar
Nanotec
En annan popcorn-topic är ju detta:
https://medium.com/@octskyward/the-resolution-of-the-bitcoin-experiment-dabb30201f7
Som lett till:
http://www.coindesk.com/price/
Vill man dra ner på kalorierna kan jag rekommendera grönkålschips. Det är otroligt gott att göra själv hemma, föredrar det själv framför vanliga chips även fast jag sällan snålar på kalorierna i övrigt.
Popcorn? Detta förtjänaren wiskey. Schadenfreude, hahahahhaaha.
För övrigt säger Erik Olsson att bostadspriserna i storstäderna kommer falla under 2016. Värmen du känner? Det är friktionen när priset på brf:en du köpte faller fritt från troposfären. Ungefär som stridspetsen på en Topol-M.
På tal om stridspetsar, dags att agera Peacekeeper, det är krig om Legot och andra strategiska tillgångar hör jag.
Gött mos, hoppas vi har en kompetentare utrikesminister på måndag. Löven kan ju alltid ringa Bildt 🙂
Wepopop!
Popcorn är inte min hej. Föredrar en cigarr. En normal tar 30-180 minuter att röka. Lämpligtvis avnjutes en god dryck samtidigt.
Hej? Grej!
Hej? Grej!
Bäst till cigarren är portvin
Popcorn är inte min hej. Föredrar en cigarr. En normal tar 30-180 minuter att röka. Lämpligtvis avnjutes en god dryck samtidigt.
Märkte när jag Googlade att popcorn skall vara "den nyttigaste skräpmaten"!
Glöm nu bara inte att inmundiga de bruna skalbitarna ävenledes.
De säges innehålla de nyttigaste substanserna.
Fast – det är klart – det visste ni redan innan.
Fasligt vad duktigt folk det finnes.
Käkar bara popcorn på bio i stort sett. Så, varma och med en bra film, så vill jag ha mina..
…den sorten som ungarna inte skräpar ned hela soffan med. Tyvärrså verkan den ha slutat tillverkas
Vet inte märket, men poppar mina popcorn i en 5-7 liters aluminium kastrull som jag ENBART använder till popcorn poppning, blir en underbar patina på kastrullen då.
Poppar i rappsolja, och saltar sedan rikligt.
Käkar lätt 1-2 kastuller med popcorn i veckan. dvs 2-3 "paket" med opoppade popcorn i månaden.
Vilka märken?
Bonnie lee
Färdigpoppade på påse?
Nej
Poppade i mikro eller i kastrull?
Rostfri hackmans kastrull
Mängd salt?
"lagom"
Smör?
Ibland
Annan sås?
nej
/Martin
Jag brukade av bekvämlighetsskäl föredra mikropopcorn tills det visade sig att de var giftiga. Nu äter jag inte popcorn alls.
Kung Markattas ekologiska popcorn. De är manuella, eller vad man kallar det för. Krydda och smör efter behag.
Märke?
Spelar ingen roll
Färdigpoppade?
Absolut inte!
Mikro eller kastrull?
Kastrull
Mängd salt?
Lagom
Smör?
Självklart! Groteska mängder, dessutom. Det skall helst vara nån sorts popcorn/smör-gröt i botten av skålen. Om det inte finns flytande smör allra längst ned har du inte använt tillräckligt med smör!
Annan sås?
Aldrig i livet, det kan inte bli bättre än med smör.
Estrella cheddar popcorn, grymt goda!
Strax innan det börjar smälla i grytan, släng ner lite riven vitlök, en tesked Sambal oelek och rör om. Mums!
Det är klart att en folklig svetsare inte kan ha akademiska åsikter om Margots ordkväde. Således är det bäst för honom att låta saken ha sin gång och som vanligt hålla sig i bakgrunden och sufflera, precis som vilken statsminister i Sverige som helst alltid gör
Var det inte någon som frågade "lasse" om han hade får?
Lyssna på Radio Bonde.
Där medverkar vår Bloggare verbalt.
Antalet av får säges helt öppet vara nio stycken.
Kul med Internet, Lars…
… snart pensionär
Popcorn vette fasen, däremot ska det inmundigas Modus Hoperandi och Lagunitas Maximus Double IPA med grillchips och egengjord vitlöksdip ikväll.
Nu gäller det att bunkra popcorn ordentligt, + givetvis vatten, mat och stearinljus osv. Den här allvarliga krisen kommer nog att fortsätta under lång tid, tur att det var Aftonbladet och inte Putin som orsakade det hela ….
Popcorn är undermåligt som mänsklig föda. Smaklöst och fastnar i tänderna. Jordnötter är det som gäller för mig. Och ett par gånger per år chips.
Rapsolja i tjockbottnad gryta, örtsalt. Popcorn är för övrigt utmärkt människoföda, fastnar i tänderna – ja – men det finns plackers.
Mer intressant fråga – vilka "popcorn times" är att förvänta? Några bubblare, glöm inte plackers:
-Margots lägenhet. "Kommunal lurade mig, jag förstod inte att en lyxlägenhet i Stockholms innerstad inte skulle finnas tillgänglig utan att jag skulle behöva nyttja en gräddfil. Köpa bostadsrätt för miljoner, tror ni jag är galen?"
-Stefan Löfven när Kommunals hantering av medlemmarnas pengar fått pressen att särskåda Metall under Löfvens tid som ordförande: "Det är inte ok.. .. ohörbart.. ..vi ska.. ohörbart.. ..inte acceptabelt.. ..vi ska tillsammans. ..kan jag inte uttala mig om.."
-Åsa Romsons nya tårar efter att vårvärmen kommit och de nya flyktingvågorna tvingat regeringen till nya drakoniska gränskontroller: Jag tycker detta är en hemsk politik "hulk" som jag inte står bakom "hulk" det är fruktansvärt "hulk" att behandla utsatta människor "hulk" på detta sätt. Det är förkastligt att regeringen "hulk" som jag är vice statsminister i har genomfört dessa åtgärder.
Olja, lite salt och inte så lite Tabasco.
Blir det Tabasco över säljer jag den till ett språkrör som ekologisk hemmoroidsalva.
En, två, tre stavfel i ett ord.
Det ska givetvis vara äckologisk och inget annat, beklagar.
Varför inte häckologisk?
Givet att varje undersökning av bloggens läsare ger få truckförare så tolkar jag frågan metaforiskt: en fin bit lagrad manchego och en europeisk pinot noir på dä'(ärligt talat är inte popcorn litet som att tugga ren cellulosa?)
gällande vår UM's korståg mot jerusalem tipsar jag om följande formella invändning mht hennes ref till internationell rätt: http://www.bloombergview.com/articles/2016-01-14/sweden-s-foreign-minister-misunderstands-international-law
Inga nyheter, med andra ord…
Men vad är det hon behärskar?
Jo, att sno åt sig maximalt ur alla upptänkliga syltburkar!
Orville Redenbachers, poppade i 192graders värme i en T3000 Plus… Finns inget bättre…
Priset för att ha kritiserat Israel. Stå på dig Margot. Svenska folket , S och Löfven måste stå bakom henne.
Poppar kärnor i micro (glasskål)och häller över en röra med bl.a. smör, socker, salt och sriracha.
Det finns tre stora producenter av micropopcorn i Europa. Där ICA, Coop, Estrella och OLW till och från har samma producent.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sist ut kanske och det är lördag.. Icke förty:
Börjar med en flaggning för faran med micropop med smörsmak. Risk finns för att det innehåller det ohälsosamma ämnet diacetyl, syntetisk smörsmak. Diacetyl (E472E) är känt för att orsaka obliterativ bronkiolit, även kallat "popcornlunga", vilket är ett obotligt tillstånd som leder till döden. Tja.. Googla och döm själva.
Jag föredrar kastrullpoppade majskorn. Jag gör på följande sätt: Den tjockbottnade favoritkastrullen sätts på spisen. Botten täcks med rapsolja. Bordssalt efter smak slängs i redan nu i oljan. Vill jag ha smörsmak, lägger jag i en klick rumstempererat smör i oljan. Lagom mängd torkade majskorn läggs i. Ett grytunderlägg av metallgaller läggs över kastrullen och på detta läggs ett lock som oljestänkskydd i början av poppningen (tas sedan bort), eftersom det är ytterst viktigt att fukt så fort som möjligt kan ånga bort från poppningsprocessen. Plattan sätts på högsta effekt. När poppningen börjar, sänks värmen till "nivå 2 av 6". Poppningen övervakas tills den slutar. Ingen skakning behövs. Poppningen rör om tillräckligt av sig självt. Genom den noga reglerade värmen, det luftiga gallret, det redan tillsatta saltet och att poppningen får sköta sig själv, så blir resultatet stora, kritvita och perfekta salta popcorn.
Har aldrig provat med kokosfett, men ska göra det.
Den dedikerade tjockbottnade flottiga aldrig diskade popcorngrytan som är helt svart 10 centimeter upp från bottnen utvändigt och kolsvart invändigt.
En halv deciliter palmolja raffinerad av djävulen själv i grytan plus tre "förpop".
När alla tre förpop har gått av hälles resten av popcornen i grytan och locket på. Handtaget saknas på locket och två extra små ventilationshål har borrats för att ventilera ut ångan. Detta är viktigt för knapriga popcorn.
När locket lyfts av en pelare popcorn är det färdigt.
Poppa i mikro? Borde man inte då säkerställa att man har reservkraft?
För det vore ju trist ifall man fick sitta där med opoppade popcorn med lång hålbarhet mitt i strömavbrottet…