Det är nu mindre än en timme kvar på auktionerna av mina tio av mig signerade författarex av den tillväxtrealistiska antologin och debattboken Att svära i kyrkan – tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet.
Jag lägger ut en sista påminnelse för er som är intresserade av att den här vägen köpa boken via auktion på Tradera och därmed stödja mig och bloggen. Den första auktionen löper ut klockan 10:22.
Aktuella priser på auktionerna, exklusive frakt nedan. Frakt om 34:- SEK tillkommer.
Signerat ex 1/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 76:- SEK
Signerat ex 2/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 57:- SEK
Signerat ex 3/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 54:- SEK
Signerat ex 4/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 54:- SEK
Signerat ex 5/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 56:- SEK
Signerat ex 6/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 54:- SEK
Signerat ex 7/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 68:- SEK
Signerat ex 8/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 51:- SEK
Signerat ex 9/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 53:- SEK
Signerat ex 10/10 (Lars Wilderäng) Att svära i kyrkan 54:- SEK
Auktionerna löper ut i morgon mellan klockan 10:22 och 10:37, samtidigt som boken lanseras på ett event av Steg 3 i Almedalen.
Övriga sätt att köpa boken är för 50:- SEK + 30:- SEK direkt från Pärspektiv Förlag eller från Bokus för 53:- SEK och Adlibris för 49:-.
Officiellt boksläpp sker nu på Rosévinsveckan i Visby, specifikt på onsdag klockan 10:00 – 11:30, för de läsare som mot förmodan befinner sig där.
3 kommentarer
Jag fick just boken i brevlådan, från Pär Holmgrens förlag. Inget index tyvärr. På baksidan har man klämt in ett påstående om att "Vårt utrymme på planeten är begränsat och måste fördelas rättvist bland de drygt 9 miljarder människor som vi förväntas vara 2050".
Det är inte förvånande att en del av skribenterna talar om rättvisa. Problemet är dels att det är väldigt svårt att avgöra vad som är rättvist och dels att man lätt ses som långt åt vänster om man pratar för mycket om rättvisa.
En sådan som Schlaug är väl ganska säker på att vi inte hittar några hållbara lösningar utan den där svårpreciserade rättvisan. Vi kan dock säkert ha svårt att fixa någon rättvisa eller ens precisera innebörden i den och då är det väl kört.
Jag värjer mig för socialistisk retorik. Det hade varit bättre om man pratat om medborgarlön, men utan index kan jag inte ens snabbt avgöra om det är någon enda av skribenterna som tar upp den lösningen.
Eller är det kanske arbetstidsförkortning på nio miljarder människor som skall frälsa oss? Om läkarna bara får jobba tio timmar i veckan för att arbetena skall räcka åt alla så kommer det krävas väldigt många läkare. Lång tid att utbilda sig kommer de också behöva om de bara får plugga tio timmar i veckan.
Nu har jag läst kapitlet av en viss Wilderäng. Jag märker att jag läser honom på ett ganska annorlunda sätt när jag får en bok i min hand. Det känns lite lättviktigare utan grafer, länkar och källhänvisningar. Jag är också mer benägen att ifrågasätta varje mening när jag får informationen från en bok. Det är mer som om jag skulle läsa en akademisk artikel med kritiskt sinne.
Sex och en halv sida är ganska lite, men jag är glad att du också hinner nämna medborgarlön. Jag hade nog tyckt att det var ett prima inlägg om det var på din blogg. Det var väl bra som bokkapitel också, men påståendena hänger lite mer i luften utan grafer, länkar, referenser och en dialog med läsarna.
Nu har jag läst hela boken. Den var ganska intressant, men för allmänt hållen. Det finns hur många som helst extremt angelägna ämnen man inte berör. Den kanske är bra för att få folk att inse att vi behöver byta spår, men diskussionen skulle behöva bli mycket mer avancerad. Jag skulle vilja se ett gäng Nobelpristagarsmarta människor fortsätta diskussionen och det utan skygglappar.