736
Med tanke på alla högproduktiva som härmar lågproduktiva och bidrar till ett mindre effektivt användande av resurser genom att gå ner i arbetstid, så får veckans fråga bli hur många timmars arbetstid du har per vecka. Avlönad eller som egen företagare. Gratisarbete i hem, hushåll och föreningsliv och annat härmande av lågproduktiva räknar jag inte.
Svara som vanligt här ute till höger och ditt svar är anonymt då jag som vanligt inte kan se vem du är eller var du sitter just när du svarar på enkäten.
Sedan är begreppet arbetstid väldigt flytande. En relaterad fråga är hur mycket tid du spenderar på att ta dig till och från jobbet, vilket också går att besvara ute till höger.
41 kommentarer
Tja, om man är löntagare på dagarna och egen företagare på kvällar och helger blir det ju rätt många timmar 😉 Tyvärr återspeglas det ju inte riktigt i lönekuvertet p.g.a. marginalskatten.
38.5 h/veckan i avtalet.
Har även kvar helgjobbet sen studietiden, i snitt +4.5 h/veckan.
Jobba idag när du kan, var ledig imorrn när du inte längre kan eller har lust.
Löntagare på dagen med drygt två timmars pendling varje dag. Arbetar i stad och bor på landet.
Aktieportföljen ger vanligtvis ett tillskott men det får väl räknas som fritid då det inte är i bolagsform.
"1 – 5 min" till jobbet.
Då tänker jag, för mig var det knappt 5 min att sätta på mig skorna+jackan, ta nycklarna, genom trappuppgången, ut på trottoaren och sätta sig i bilen.
Så vad jobbar ni då med? Kringresande säljare i egen bil? Säljer er kropp på streetan ni bor på?
Blir löjligt o säga att man har *restid* till jobbet på en minut men inte svarar "jobbar hemma".
Kanske är man bagare och har butiken i bottenplan? DÅ kan jag gå med på svarsalternativet.
Bor centralt, jobbar centralt, promenerar. Hur konstigt är det?
/ingenjör'n
Brandman med jour i hemmet. För mig tar det högst tre minuter från att larmet går till att jag sitter ombytt i bilen nere på stationen. Det oavsett vilken tid på dygnet larmet går.
Poängen var väl att för Svensson (som inte är brandman) tar det två för att komma ut till gatan och sen två minuter från gatan upp till jobbet.
Att folk bor i porten/entrén/gatuadressen intill jobbet torde vara extremt ovanligt annat än i undantagsfall (typ bagare eller brandman).
Så hur sträng ska man vara på definitionen "pendla", var börjar och slutar man? Själv tänker jag dörr till dörr. Nyckeln i vredet hemma till passerkortet i läsaren på avdelningen.
Jobbar som läkare på liten ort i Norge. Kontinuerlig jour 24/7, nu inne på 3e veckan, så långt över 55h/v, dock låg störningsfrekvens så jag är ingen säkerhetsrisk då jag får sova mina timmar. 1km till jobbet som jag kör bil till då jag har kort inställelsetid. Ca 3 min dörr till dörr om jag kör lagligt.
3 minuter med cykel. Nerför hela vägen nästan! Det lämnar 2minuter till skor och jacka om man vill räkna in det.
Aktiehandel håller mig flytande och sysselsatt. Det blir många timmar lågintensivt "arbete".
Räknas promenad eller cykel som "pendling"?
Har spelat poker 1-2 timmar per dag senaste 5 åren.
100% skattefria vinster.
Living the dream baby, living the dream.
Har inte skatteverket kommit fram till att pokervinster skall beskattas? Isf är du ju skattesmitare…
Beror på var man spelar. Finns skattefria siter tex svenska spel.
Vi andra tackar dig för din stora insats för en bättre värld
Normalarbetstid eller faktisk arbetstid med hänsyn tagen till partiell föräldraledighet?
Hur ska jag räkna tjänstledighet för politiska uppdrag?
Skulle hjärtans gärna svara på restidsfrågan, synd bara att just 21-24 minuter inte finns bland alternativen
Du bör ju komplettera med hur hör/låg lön man har också. Sambandet mellan arbetade timmar och lön vore intressant. Min hypotes är, ju lägre lön desto mer arbetade timmar lite grovt generaliserat. Detta stämmer nog framför allt i USA där många behöver två jobb för att försörja sig. Tror det finns ett liknande samband här. Själv tjänar jag ganska bra, alldeles för bra för att vilja anstränga mig då 60% av allt extra direkt försvinner. Bekanta med lägre lön arbetar betydligt mer. Sen är det ju så att "rik" skall man bara kunna bli av att göra bostadskarriär. Eller lotto. Men inte hårt arbete. Hemska tanke.
1-5 minuter. Beror på väder, är man lat och åker buss istället tar det kanske 8 minuter.
OT: NY Times om lägenhetsköp i Malmö
http://www.nytimes.com/2012/05/10/greathomesanddestinations/real-estate-in-sweden.html
Anonym 19:35: "Sambandet mellan arbetade timmar och lön vore intressant. Min hypotes är, ju lägre lön desto mer arbetade timmar lite grovt generaliserat."
Tillåt mig tvivla, åtminstone delvis. Jag har inte någon hård statistik, men jag känner många som tjänar riktigt bra men också jobbar otroligt mycket – olika höga chefer, säljare, jurister och affärskonsulter i karriären. Det är möjligt att det finns en korrelation mellan låg inkomst och hög arbetstid, åtminstone för egenföretagare som t.ex. många taxiåkare. Men i andra änden av inkomstspannet är det tvärt om – de som jobbar hårdast är ofta de som tar sig uppåt i karriärstegen.
Jag håller med. Det är antagligen i en U-formad kurva.
Som sagt "grovt generaliserat"
Det var ett väldigt raljerande över låg inkomst och låg produktivitet. Detta är en grundläggande tes i ekonomisk teori – företagen betalar för produktivitet. Det är ingen kontroversiell tes, den är empiriskt belagd. Kom ihåg att produktivitet här räknas som det du som arbetstagare bidrar med i kronor och ören till företagets resultat, inte hur hårt du jobbar, hur fint jobb du har, osv. Självklart kan man kritisera våra välfärdsmått – produktivitet som inte tar hänsyn till socialt värdeskapande är kanske inte optimalt ur samhällssynpunkt, men kopplingen mellan produktivitet och inkomst är inget konstigt.
Hur fungerar denna modell i offentlig sektor.
Det funkar väl lite sisådär, men det är inget som säger att det är totalt omöjligt att det skulle kunna funka bra (det finns dock ett antal faktorer som sätter käppar i hjulet).
Det är naturligtvis inte bidraget till resultatet som räknas utan bidraget till det värde företaget genererar. Detta kan appliceras på skattefinansierade verksamheter också eftersom de får antas generera värde till samhället.
Såg du denna Cornu? Du kanske inte tillhör de som köper politisk forskning till 100%, dock har du nog många besökare som köper allt från IPCC direkt utan eftertanke. Nåja, Gore blev väl miljardär på kuppen..
http://www.theclimatescam.se/2012/05/13/yamal-skandalen-varre-an-vi-trott/
Jag ägnar mig åt att skriva och pladdrar med tangenterna cirka en timme per dag (även lördag/söndag). Men i bakhuvudet tänker jag hela dagarna på mina manus och nya idéer poppar upp, som jag förhoppningsvis antecknar innan de försvinner bland dagens alla sysslor. Räknas sådan arbetsmöda in? Pendlingsavstånd är från diskbänken till arbetsrummet.
Mjölkbonde med 40 kor. 0 minuter till jobbet, veckoarbetstid i toppen på diagrammet. En årslön man kan leva på, men en timlön man är långt ifrån nöjd med.
Dock ger det en glädje över att tackvare sådana som jag så har Ni mat på bordet och kan äta Er mätta varje dag.
Ha en trevligt söndagkväll!
Tack för att du finns.
Tackar likt Cornu för att du fortsätter!
Mycket jobb, mindre/väldigt lite betalt för det enorma jobbet. Tack än en gång!
http://svtplay.se/t/103472/dokument_utifran spana in denna och kommentera gärna!
/
Det handlar alltså om konstruerad livslängd på konsumentprodukter, och mot slutet handlar det om slutet på den ändliga tillväxten, det hållbara nedväxtsamhället.
/
0 timmar på vintern upp till 450 timmar i månaden på sommaren… så är det att vara företagare med säsongsarbete.
/Alex
Som vanligt med Cornus undersokningar, valdigt snavt i toppen… 55+? Jag ligger ibland mellan 70-75 pa vanligt lonearbete…
Glöm inte att man ofta överskattar sin arbetstid. Går att hitta studier om man "overestimated workweek".
Lever på passiv inkomst, ca 1-1,5MSEK netto per år. Jobbar ändå ca 50-60h en notmal vecka med olika projekt o företag… dock även ganska mycket ledig tid själv o med barnen så i snitt blir det ju färre timmar.
Pensionerad hemmajobbande egenföretagare, så restid = 0. Med mitt röriga intellekt är jag notoriskt usel på att hålla koll på arbetstid, så när jag i undantagsfall jobbar på tid brukar göra en grov uppskattning och fakturera det dubbla. Det fungerar charmant, och är smidigare än att ange ”rätt” tid och höja timdebiteringen.
Arbetstiden beror förstås på om jag har jobb inne. Oftast noll, men om det är ett intressant jobb till en bra kund kopplat jag in OCD och då blir det lätt fler än 12 timmar per dygn några dagar, särskilt om det är väder och säsong för att varva med trädgård så att även kroppen får sitt.
Därmed så klart extremt varierande årsresultat. Under det här millenniet är spannet för företaget från noll till fakturerat ¾ MSEK (och jag har relativt sett inga kostnader).
Jag har äntligen nått den punkten i mitt företag där jag har råd att anställa och jobbar därmed cirka 5h/v med full lön. Äntligen har jag tid för mina barn!
0 timmar pga sjukskriven. Finns inte med som alternativ.
1-9, men det är periodiserat då jag tar nåt uppdrag då och då som kan sträcka sig över varierande tidsrymder (allt från några dagar till ett par månader) och då oftast väldigt intensivt eftersom det i regel brinner hos kunden, däremellan ägnar jag mig åt att vegetera och odla mina intressen.
Någon restid har jag i regel inte då det mesta kan hanteras ifrån soffan, enda undantaget från det är den initiala kontakten med nya uppdragsgivare.