Erbjudandet om 200:- SEK om du skaffar Revolut gäller inte längre. Kontrollera alltid datum på inlägg.
Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK insatt på ditt konto. Erbjudandet är tidsbegränsat tills och med i morgon fredag.
Fintechbolaget Revoluts betalkort stöds av både Apple & Google Pay. Det ska även gälla virtuella kort, och därmed behöver man inte ha med sig ett fysiskt kort alls så länge man har en iPhone eller Android med NFC-chip och butiken stöder sk blip.
Köp på Tempo och apoteket hemma i byn. |
Apple & Google Pay fungerar som så att NFC-chippet i modernare telefoner används för att kontakta betalenheten i butiken, och agera kort. Pengarna dras sedan från inlagt kort som vanligt, men med extra information och betydligt höjd säkerhet. T ex ansikts- eller fingeravtrycksidentifiering på en iPhone eller motsvarande på en Android-telefon. Man behöver inte ens använda sin PIN-kod, vilket gör att den inte kan läsas av av någon som står bredvid, vilket höjer säkerheten ytterligare ovanpå Revoluts redan omfattande säkerhetsfunktioner.
Alla svenska banker stöder inte Apple Pay eller Google Pay än, vilket kan vara frustrerande.
En väg runt detta är alltså att skaffa Revoluts gratiskort och lägga in det i Apple Pay eller Google Pay. Dessutom går det även på gratisversionen av kortet att lägga upp ett (1) virtuellt kort. Detta kan i sin tur läggas in i Apple Pay, rapporterar läsare. Jag kan bekräfta att det går att lägga till virtuella kort i Apple Pay, men jag har Metal-kortet och kan inte uttala mig om hur det är för det normala gratiskortet.
Att lägga till ett virtuellt kort till Apple Pay kräver bara ett klick i Revolut-appen. |
Därmed kan man ha det fysiska kortet helt i reserv och behöver egentligen aldrig använda det, så länge funktionen att blippa finns i butiken. Har testat det med mitt fysiska kort utan anmärkning.
Så vill du ha Apple Pay eller Google Pay, och tröttnat på att din storbank inte har det, kan du skaffa Revoluts kort, vilket just nu inte bara är gratis, utan även ger dig en slant på kontot.
Vill du skaffa Revolut, så får du 200:- SEK insatt på ditt konto om du är ny kund och använder denna länk. Erbjudandet är tidsbegränsat till och med i morgon fredag.
12 kommentarer
Fixade kort från Klarna som jag lagt in i Apple pay. Gratis. Inga årsavgifter eller kostnader vid uttag utomlands.
Kanon!
https://www.klarna.com/se/kort/
Hur löser de straffavgifterna på det?
Kan tipsa om senaste Börspodden som hade en längre intervju med Nordens Revolut-person Hanna Johansson. Spännande att höra hur de tänkt.
Bra tips, från 36:59 https://borspodden.se/episode/avsnitt-326-jag-mar-illa/
Kan säga efter en Usa-resa väldigt nyligen att blip/chip verkar inte funka på många ställen, stod chip unreadable, swipe instead. Magnetremsan funkade dock så det bör inte bero på 3DSecure eller så. I Sverige funkar kortet utmärkt.
Alltså inte ett Revolutkort utan svenskt Mastercard.
Är Revolut bättre på detta?
Det kan bero på skillnader i vilka radiofrekvenser som används. För att inget får vara enkelt.
"RF regulations typically vary from one country to another or from one region to another, due to the legacy usage of various portions of RF spectrum. In the technology’s early years, various countries or regions assigned different chunks of the RF spectrum for different uses. No worldwide standard was available, and even now none exist for many parts of the spectrum. Finding a worldwide RF range for new RF applications is a problem. For example, in the US, the UHF RFID systems are allocated a frequency range of from 902 to 928 MHz, but in European countries, that range was already assigned to other uses and is therefore not available. In Europe, UHF RFID systems are assigned frequency range of 865 to 868 MHz. As a result, a tag designed for the US will have problems being read in Europe and vice versa."
Men om det å andra sidan följer den nyare standarden 'EPCglobal Gen-2' så borde chippet fungera överallt och problemet ligger annorstädes.
https://rfid4u.com/rfid-basics-resources/basics-rfid-regulations/
Intressant, kanske det är olika i olika delstater. I Kalifornien fungerade samma kort på alla ställen.
Som en side note, Revolut utfärdar både Mastercard och Visa på delvis samma marknader. Kanske skiljer de sig något radiomässigt.
NFC (near field communication) är en standard i sig.
Orsaken att det blir magnetremsa ofta i USA är helt enkelt för att flera företagare inte investerat i modernare NFC/Blip teknik.
Samsung löste detta galant med magnetläsare ihop med blip i sitt Samsung Pay.
I EU och därmed Sverige anses ju inte magnetremsa som säkert och fasas ut. Skall ju vara borta 2020. I och med att betalning via magnetremsa inte anses följa EU-direktiv framåt så har Samsung sänt ut uppdatering till Samsung Pay som stänger magnetremsa-betalningsfunktionen. Kvar finns blip precis som Apple Pay och Google Pay. Dock har Samsung Pay en ganska överlägsen medverkan av banker och kortföretag.
I USA skall dock tydligen Samsung Pay fortsatt fungera med både blip och magnetremsa.
Om detta var en kommentar på min undran, så var det nfc/chipläsare som funkar utmärkt för amerikanare. Kan återkomma med märke/modell om intresse finns.
En 69a på Apoteket. Fredagsmys.