Dags för lite härligt fredagsmys, denna gång litterärt. Nu finns beskrivningen av min nästa roman Fallet ute tillsammans med releasedatum. Se nedan.
Fallet av Lars Wilderäng |
Den officiella beskrivningen låter som följer:
“Året är 2002. Stockholm har börjat återhämta sig efter 90-talets IT-krasch och ekonomin ser ljusare ut. På krogen träffar Mikael Lotta och strax påbörjar de sin gemensamma bostadskarriär. De följande åren flyttar de från lägenhet till lägenhet, allteftersom lånen ökar. Inga moln finns på den klarblå bostadshimlen, och Mikael börjar spekulera i nybyggda lägenheter som en säker investering.
Men när bostadspriserna slutar stiga och marknaden för nya lägenheter fryser ihop blir Mikaels fall hårt och brutalt. På samhällets botten är det ingen som lyssnar, så när Mikael snappar upp ett rykte att någon i hans närhet hotas, får han inget gehör. Ensam och desperat skaffar han en pistol och sätter sin egen plan i verket, men snart dras han in en våldsspiral som blir allt svårare att stoppa.
Fallet är en thriller om sociala orättvisor och om hur nära gränsen till personlig konkurs vi alla faktiskt ligger. Den är Wilderängs första helt fristående bok.”
Så var det med den saken. Samtliga återkommande testläsare säger att den är riktigt spännande och flera har sträckläst den utan att kunna sluta.
Boken släpps den 31:a juli anges det nu på Bokus med listpriset 209:- SEK och 189:- SEK hos Adlibris. Priset på Bokus lär nog sänkas till motsvarande Adlibris närmare releasedatumet.
Fallet kommer förstås även släppas som e-bok och ljudbok samtidigt som den inbundna utgåvan.
För er som väntar på Höstregn på pocket så anges nu releasedatum den 15:e augusti.
Ha ett fortsatt underbart fredagsmüs!
13 kommentarer
Hallå där, slow down. Jag har inte ens läst klart Höstsol juh.
Om boken är klar nu, varför dröja med releasedatum till 31 juli?
– vad är skälet till denna hårda tålamodsprövning av hungriga "Falletromanspekulanter" -:) ?
Korrläsning
I så fall borde jag vara med, jag har haft, lite, åsikter.
I övrigt så kanske Lars har en bok nu då som jag kan tänka mig läsa.
Här kan vi läsa om en "inredningsbloggare" som bytt bostad 10 ggr på 10 år innan hon fyllt 30… 😉
"..Sedan Johanna Bradford startade sin blogg 2009 har hennes läsare fått följa henne genom tio olika hem och nu är det dags för flytt igen…"
Och köp och sälj, låna och köp och sälj, låna mera och köp och sälj.. 😉
https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/inredningsbloggaren-lamnar-kullavik/repsau!qmtdXvihTinFazbhfDFg/
Känns lite riskabelt att skryta om det i media, då skatteverket har proklamerat att de kommer ganska influerare extra hårt i år. Dessutom klassar skatteverket gärna så många bostadsförsäjningar som näringsverksamhet (vilket det ju i detta fallet uppenbarligen är, hon använder ju bostäderna i sitt yrke).
Varför gör ni dessa människors jobb och kallar det influencers/influerare? Det är ett helt oanvändbart ord vad gäller klassificering av yrke (för tex just skatteverket). Enda anledningen att det existerar är att grupper som säljare, bloggare och så kallade b-kändisar vill ha ett finare ord att använda i marknadsföringssyfte, då detta är yrken med ganska låg status (om än god potential till inkomst).
Tex det gissningsvis helt spontana ordet “intedningsbloggare” är mycket mer användbart här. För alla utom inredningsbloggaren.
Jag har iaf tillräckligt mycket självdistans för att inse att jag är en 40-ish gubbe som tappat kontakten med dagens ungdom. Och kan därmed påstå att "influerare" som skatteverket kallar det är ett yrke precis som "svetsare" eller "takläggare". Och bland ungdomar verkar det vara ett yrke med mycket hög status.
Jag tillhör generationen som fnös ljudligt år "blondinbella" när hon var en ung tjej med (endast) en ganska stor blogg. Det där är bara en fluga, det kommer aldrig bli nåt, vad ska hon försörja sig på när hon blir vuxen etc. Vi kan iaf konstatera att hon verkar klara sin ekonomi nu för tiden.
Tror att det finns ett A lag och ett B lag bland influencers.
B laget är pantade idioter som tror att det är ljuva livet att gå före i kön på stureplan pga "är internetkändis" och få "gratis" varuprover från olika företag.
A laget är unga drivna entreprenörer som förstår att insta/snap/bloggplattformen/etc är ett verktyg för att bygga upp sitt personliga varumärke. Alltså endast ett medel för att uppnå framtida mål (lansera egna produkter / tjänster / kollektioner) och förhoppningsvis bygga upp en betydande personlig förmögenhet. Dit kan vi nog räkna tex Löwengrip och Ingrosso.
Blondinbella hade ALDRIG varit någonting utan pappas pengar och kontakter..
Precis som Greta…
Även om det ursprungliga, i Alexandria, förstördes finnes ju moderna dylika!
Lars W torde få något även på det viset!?
OK, nu greppar jag den märkbara omstyrningen av blogginnehåll från säkerhetspolitisk- försvars- och underrättelsefokus till hur var det att leva då och nu med en fastighetskarriär.
Den som är satt i skuld är inte fri, hur stor etagevilla, Webergasgrill, fjällstuga, 7-sits SUV, pool och andra lånta fjädrar man har.
Har man gjort sig av med lånen men ändå kör racet så är det ju mera hatten av. Brukar dock bli väldigt grumligt när frågan kommer på tal för de flesta. 🙂
Kanske dags med lånefri som ämne på bloggen?
Då menade jag inte att leva som kyrkråtta i hyreslägenhet, utan hur man med strategi och steg skapar sitt oberoende med hus och övrigt från just sina förutsättningar.
IT-kraschen skedde år 2000, åtminstone på börsen. Jag fick först uppleva att vara ekonomiskt oberoende och sedan …
Gick förbi en Tesla idag som hade registreringen BITCOIN.
Vänliga hälsningar
Nanotec