Efter fyra nätter på Clarion Hotel Wisby kan jag konstatera att hotellet får fyra av fem stjärnor enligt bloggens hårda bedömningskriterier. Det som saknades till femstjärnigt var toalettpapper av en kvalitet jag skulle kunna köpa själv till hemmet.

Ett utfall av en mindre men mer högkvalitativ Almedalsvecka är att det faktiskt går att få tag på hotellrum istället för att fulhyra någons lägenhet att bo i, och denna gång fick vi rum på Clarion Hotel Wisby, med bästa adressen i staden. Dock är hotellet … långt och består av ett antal byggnader intill varandra, så det var väl fem minuters ytterligare promenad (inomhus) från adressen vid Donners Plats till själva rummet.
En stor fördel med att inte hyra lägenhet är t ex aircondition, vilket uppskattas i tretitogradig värme utomhus.

Det hördes också i receptionen att det fanns lediga rum och mot slutet kom det rent av turister och checkade in på hotellet. Under Almedalsveckan. Omöjligt för några år sedan.

Sedan höll Stordalens Strawberry sitt årliga Stordalenparty utanför fönstret, vilket var en intressant upplevelse om man ville lägga sig tidigt, och dagen efter höll SBAB (eller möjligen någon bostadsbyggarorganisation, en kolla aldrig en bra story) sin fest inklusive att man spelade “staten och kapitalet” på full volym efter att någon hållit tal om hur förträffligt verksamheten går. Lägger pga GDPR inte ut några foton från den festen tagna från hotellrummet, men om jag skulle behöva ha bostadslån någon gång i framtiden kan de säkert bli användbara.
I ärlighetens namn så slutade dock festerna innan klockan 22:00, så man får väl acceptera detta.
Iaf så är bloggens stjärnor helt godtyckligt baserat på fem kriterier.
- Filmjölk till frukost
- Korrekt löskokta ägg, dvs med lös gula men fast vita
- Minst ett eluttag på varje sida sängen
- En dusch som inte kräver att man är medlem i Mensa för att förstå hur den fungerar
- Toalettpapper som jag själv skulle betala för till eget hem
Clarion Hotel Wisby klarade med galans av filmjölk till frukost, så där blev det en första stjärna. Äggen var korrekt löskokta tre dagar av fyra, men en av dagarna hade någon i köket slarvat med timern och några ägg hade lös vita.
Det fanns också bra eluttag vid sängen på bägge sidor, rent av riktiga eluttag istället för USB. Här har jag ju sänkt mina krav till ett uttag från tidigare två eller helst tre, då jag köpt en egen puck eftersom inga hotell klarar detta och det blivit frustrerande att inte kunna ladda telefon, dator, klocka, powerbank(ar) och systemkamera samtidigt. Men det finns fortfarande hotell utan ens ett enda uttag vid sängen, och som alltså inte vill få en stjärna av bloggen.
Duschen var föredömligt enkel utan takdusch och bara ett vred för värme och ett vred för flöde. Kunde varit bättre med färgmarkering för riktning på kallt och varmt, men det brukar man fatta på spärren. Perfekt hade varit om man likt på Gothia Towers och ett fåtal andra hotell med stor text i svart på vitt eller vitt på svart skriver ut vad som är tvål eller schampoo för oss som är blinda utan glasögon i duschen, men det kanske finns särskilda rum för oss okulärt funktionsvarierade om man anger detta.
I alla fall blev man inte nedsprutad av iskallt eller kokhett vatten från oväntat håll, utan även jag klarade av att förstå hur duschen fungerade.
Toalettpappret var dock under all kritik och var ett membran som man utan problem kunde titta rakt igenom och därmed gick hotellet miste om den sista stjärnan. Lätt åtgärdat. Strawberrys centrala (?) inköpare får straffas med att använda samma toalettpapper i det egna hemmet tills man byter ut det på hotellen, så blir det kanske bättring.
Så fyra av fem i betyg för Clarion Hotel Wisby.
I övrigt så ska jag tillägga att Upper House i Göteborg har blivit uppgraderade från två stjärnor till fyra, efter att de serverade filmjölk specifikt till mig från bordsbeställningen sist jag var där, och jag nu nöjer mig med ett enda eluttag vid sängen. Duscharna är fortfarande på Mensanivå dock, så det blir ingen femma.
25 kommentarer
Hotellet borde kolla in Lidls 4-lagers papper. Raka motsatsen till tunnt membran och gör jobbet galant 🙂
Håller i mångt och mycket med din bedömning men själv skulle jag nog lägga till en halv stjärna till för på Clarion Hotel Wisby kan frukostköket röra ihop havregrynsgröt med lingonsylt, på beställning och fixar man god havregrynsgröt har man per automatik en liten extrapoäng i min bok.
Håller med om filmjölken. Att starta en dag utan filmjölk blir aldrig en bra dag.
Punkt 5 är också viktigt. Ett felaktigt skithuspapper kan antingen resultera i ont i lilla rumpan, eller skit på fingrarna. Inget är önskvärt och kan sabba hela upplevelsen.
Brother from another mother.
Hmm. Var har jag stött på det uttrycket förr, tro?
Näst bästa hotellupplevelsen någonsin; Best Western i Linköping. De hade öppet kök till frukosten, där man beställde omelett efter behag, våfflor och pannkakor. Synd att vi hade avtalat ett möte klockan 9. (Dessutom tyst på natten, svalt, fräscht, begriplig dusch och begripligt lyse/AC-system)
Tekokare är ett av mina betygskriterier. Något med att känna att man får göra lite egna kökssysslor sent på kvällen.
Håller med om duscharna dock. Värst med dusch i taket där man får en iskall dusch hur man än gör för att man inte når reglagen utan att stå under (exempel hotel Monopol Wroclaw, även känt för att Hitler specialbeställt balkongen att ta emot massorna från https://postcardpoland.com/history/the-famous-and-infamous-guests-of-hotel-monopol/ )
Om Hitlers besök är hotellets bästa claim to fame så kanske det borde byta namn till “Hotel Monopol Breslau”?
Du borde besöka och övernatta på Grand Hotel i Sopot, Polen. De har haft otaliga dignitärer på besök där (med porträtt upphängda för beskådning) utöver en specifik person som inte har sitt porträtt upphängt (gissa vem ;))
Aha! Du menar Zoppot. 🙂
Varje gång jag besöker ett hotell som inte har vridreglage på blandaren brukar jag maila hotellet en artikel som pratar om hur många kr/år och rum hotell generellt sparar på att byta från skit till vridreglage. Det handlar om tusenlappar i förslösat varmvatten.
För övrigt ska toapappret vara som sandpapper, då slipper man tala röven.
Tala röven måste vara plågsamt? Sst om man heter VVPrutin?
Eller dess pressis.
Skitreglage i duschen betackar jag mig för. Sånt skiter jag skälv.
Nåja, tror jag fattar.
Upper House är riktigt bra. Frukosten a la carte är helt magisk och deras spa är väldigt fint. Enda negativa är att utomhuspoolen inte är åt solnedgången.
Upper House är i världsklass. Enda hotellet med bättre service jag varit på låg på S:t Barths, dubbla priset dock.
Besökte nyligen anrika Knaust i Sundsvall veckan före midsommar.
Rätt bra betyg trots pågående ombyggnad, studentutspring och flera bröllop i faggorna. Ena brudparet mötte i entrén ett annat, mognat par på väg ut med pinfärsk baby på armen. (Så kan det gå! Troligen inte hotellets snabbleverans 😁 )
Fil? ✔
Lagoma ägg? ✔
Duschkran? ✔ (Men tvåldispensern var ogin, felvänd, och dammtuss i garderoben.)
Eluttag? Ett vid varje sängbord och tre vid skrivbordet. ✔
Das Papier? ✔ u a.
Bra slafar. Balkong mot innergård. Tyst, när övriga gäster drumlat färdigt. Generös frukostbuffé med snabb servis. Bra bar i loungen e m.
Mindre problem i övrigt, men löstes av tillmötesgående ensampersonal.
Oslagbart centralt läge, parkering med billaddare inom 3 min gång, superladdare 5 min med bil vid OKQ8. Massor av serveringar (under sommarsäsong) inom bekvämt gångavstånd. Med eller utan umpa-bumpa. Egna restaurangen stängd vid tillfället.
Törs nog rekommendera! 👍
Antecknar.
Mitt favorithotell i både Sundsvall och Sverige. Rekommenderas.
De fixar vad man behöver, vilket underlättar enormt när man reser mycket i tjänsten.
OT:
Det värsta är väl ändå omklädesrum i simhallar och gym med (trasiga) IQ-duschar.
Ett jobb…
Jag gillar krångliga duschblandare på hotell så länge dom fungerar felfritt.
Blir lite besviken om det sitter en svennebanan fmm 9000e eller något på ett fint/dyrt hotell. så hoppas inte bloggens ressensioner påverkar på just den punkten.
Det hör till på någotvis för mig, man vet att man bor på hotell när man står där och klurar och funderar. Livrädd att få en kall stråle i ländryggen eller bli översköljd av kokhett vatten.
Sen är det fascinationen över idiotin, jag instämmer i olämpligheten i denna typ av blandare igentligen.
Personligen ser det ut så för mig att hotell och alkoholintag ofta hör ihop vilket gör duschupplevelsen ännu klurigare.
Vad jag tycker är värre är alla dessa kreativa el kopplingar och strömbrytare.
Trappkopplingar eller vad det heter åt höger å vänster, 10st brytare i ett rum till 5 lampor osv.
Fy fan. En knapp vid ytterdörren till taket. Sen brytare till sänglampor och ovrig belysning på sladden till berörd apparat. Så ska det vara.
Det borde vara lag, skriv det på din lista lw
Mycket igenkännande på schampo/duschkräm.
Samma hemma – flaskan med duschkräm har firmanamnet i krigsrubrik och kontrastfärg. Smak/lukt i hälften så stora bokstäver, blekorange mot blekgult.
“Shower cream” med ytterligare mindre bokstäver och lika blekt.
Min bättre partner säger “Du får väl titta efter innan”. Men min hjärna funkar inte så ;-(
Framförallt vintertid så är laddbox under tak nära hotellet ett stort plus, allra bäst om det är garage under hotellet men carport funkar, Scandic har åtminstone 2 hotell på Norrland som har carport nära entrén, Umeå syd samt Luleå och det är/var Mer som skötte boxen sist jag var där.
Fanns det Marabou?
https://omni.se/hotellkedjan-strawberry-haver-chokladbojkott/a/pPWOgX
Kan hålla med om alla kriterierna utom filmjölken – jag är en yoghurtavfälling. Och den ska vara naturell.
Övriga kriterier från mig:
– Riktig krämig äggröra, inte något pulvermojs som till såväl utseende som smak mer påminner om brunnet cementbruk.
– Bacon som inte är så hårt kremerat att det duger som takpannor.
– Grönsaker utöver smaklösa tomater och gurka och en och annan slapp & ledsen paprikastrimla, frukt utöver lika smaklös vattenmelon.
Guldstjärna till de hotell där Gustafskorv finns i frukosten, silverstjärna för färsk apelsin och ananas.
Som grund förväntar jag mig nygräddat bröd, kaffe som varken varit varmhållet tre timmar eller från pulvermaskin. Ser man hela bönor och hör en kvarn kan man förhoppningsvis vara lugn.
När jag säger fil menar jag inte nödvändigtvis alla förekommande kulturvariationer. Det föreligger ju en viss språkförbistring på området. Valde den mest naturella.
Knaust hade en kaffemaskin som föreföll okej. Tevattnet var möjligen lite tveksamt hett. Ett par varianter av juice. Gott om grönsaker och frukt, samt diverse chark som skinka, salami, leverpastej. Variation av bröd. Variation av gryner, flingor och müsli till filen. Testade inte melonerna.
I ett halvt avskilt bås fanns en våffelmaskin och (tror jag) bacon&äggröra för sarkofagerna.
Vacker spegelsal till frukostmatsal, tidigare tydligen schweizeri och danshak. (“Därför tittar jag i taket …”) (Bedagad popkulturell ref på en misshandlad frälsarsång.)