Artikeln innehåller betallänkar för Adlibris, Bokus, Storytel, Bokus Play, Bookbeat och Nextory.
Dags för lite fredagsmys. Härom veckan passerade min bokförsäljning en miljon exemplar. Lite om mitt skrivande och karriär som författare nedan.

Min mest sålda roman är fortfarande min tredje roman Stjärnklart, när jag började hitta min form efter de överdrivet tekniska Midvintermörker och Midsommargryning. Sedan har Midvintermörker, Höstsol och Drönarhjärta sålt ungefär lika mycket, även om Midvintermörker förstås har flest bokår på sig och med det lite handikapp.
Min författarkarriär började med Midvintermörker (2011), som jag gav ut på egen hand efter att två förlag var intresserade men drog ut på tiden. När jag började skriva på Midvintermörker hade vi värnpliktsförsvar, men försvarspolitiken ändrades hela tiden så när boken var klar hade vi yrkesförsvar, och jag tröttnade på att skriva om den i väntan på att förlagen skulle få tummen ur och gav ut själv.
Sedan nappade nystartade Massolit på romanen och tog in den. JAg sålde på egen hand 1 387 exemplar av Midvintermörker. Massolit sålde 12 470 böcker på ett år, vilket visar på styrkan hos ett förlag. Idag är försäljningen en bit över 100 000 ex av romanen.
Sedan Stjärnklart (2014) har jag gett ut en ny roman om året, vilket även med min försäljning är nödvändigt om man ska kunna leva på författandet, då jag än så länge sålt mindre än 20 000 böcker utomlands, vilka för övrigt inte är inräknade i min miljon sålda som bara avser Sverige.
Personligen tycker jag att varken Midvintermörker eller Midsommargryning står sig. De är bra action men börjar kännas utdaterade, plus att de var mina första romaner och jag hade kunnat skriva dem betydligt bättre idag.
Sedan är jag en kommersiell underhållningsförfattare (=kiosklitteratur, dvs bästsäljande böcker som faktiskt säljer och läses av andra än kultureliten) och inget annat, dvs jag skriver som yrke och som försörjning, inte för några högre värden och har inga illusioner om annat. Men mina böcker drar in nog med pengar för att Norstedts ska ha råd att ge ut ett antal andra smalare och fina författares litteratur.
Tyvärr väljer en del läsare att börja med Midvintermörker och blir därmed avskräckta, eftersom de tror att jag som författare skrivit en enda evighetserie och inte olika oberoende serier eller fristående böcker. Ni som läst hela min utgivning vet att böckerna både skiljer sig åt och förändrats över åren både i form och berättande.
Stjärnklartserien och Höstsolserien fortsatte likt Midvintermörkerserien med att ha många huvudpersoner i manus, som också strök med under berättelsernas gång. Med Fallet (2019) bröt jag sedan med detta och även min i mitt tycke bästa roman Redovisningsavdelning Marviken (2020) fokuserade istället på en huvudperson och ett perspektiv som det heter på litteraturspråk.
Marviken drabbades tyvärr negativt av pandemin, med uteblivna föreläsningar, releasejippon och signeringar, samt ett inställt storseminarium på bokmässan där jag och Peter Englund skulle prata slaget om Poltava. Men den romanen kommer för mig förbli svårslagen. En dag kanske …
Den nuvarande Hjärtaserien är mer en hybrid med en huvudperson som perspektiv, men också flera andra perspektiv som biroller, några återkommande och några för varje roman i serien. Hjärtaserien kommer förmodligen efter 2025 ha sålt mer än Stjärnklartserien för övrigt, men är också fler titlar, men med färre bokår. Idag säljer jag för övrigt ungefär 200% mer (3x) av min senaste roman än jag gjorde med Stjärnklart när den kom.
Jag har under mina snart fjorton år som författare (Midvintermörker kom ut under bokrean i februari 2011) sett stora förändringar i branschen. När jag började höll man på att överge formatet med treårskontrakt – första året inbunden, andra året pocketutgåva och tredje året sålde man slut på pocketen, varpå utgivningens sedan lades ner.
På grund av framför allt strömningstjänsternas ljudböcker så har detta med åren förändrats till att kontrakten blir allt längre, då en boks backlist kan leva väldigt länge via onlinetjänsterna. Jag har författarkollegor som blivit erbjudna 25-årskontrakt, men huruvida de skrivit på är en annan sak. Ett tag fanns det författare vid ett av Sveriges största förlag som bara fick en engångssumma på typ 1500:- SEK för e-bok och sedan noll på försäljningen. Med långa kontrakt har de förstås blivit blåsta, men många författare är glada bara de blir utgivna och som ny författare är det lätt att hamna i dåliga kontrakt på dagens långlivade marknad.
Bokförsäljningen har också förändrats. Idag finns det författare som enbart ges ut som ljudbok för strömningstjänsterna, och de stora svenska författarna på A-listan har kanske gått från att sälja 300 000 inbundna böcker och att bokhandeln tog in hela pallar av deras senaste titel till varje butik, till säg 50 000 sålda inbundna och bara kartonger till butikerna, men istället säljer de 800 000 ljudböcker online. Detta är en grov förenkling men för att förklara principen.
Själv har jag en allt mer ovanlig försäljningssfördelning. Jag har inte tappat 75% av pappersboksförsäljningen, utan fortsätter sälja ungefär som tidigare på papper även om det gått ner något tiotal procent sedan runt Höstsol, men inte dramatiskt. Istället har ljudböcker ökat, men inte så mycket som för många andra författare. Jag säljer helt enkelt fortfarande bra på papper. Jag säljer också extremt bra på ljudbok, drygt 10% mot branschens 0.5-2.0% beroende på genre. Kanske läser technothrillerläsare oftare e-bok?

Något annat som är ovanligt idag är att mina romaner alla fortfarande trycks på papper och faktiskt säljer på i pappersutgåvor, även om de äldre titlarna sällan finns i bokhandeln längre. Det bekräftar dock att jag har pappersboksläsare. För de äldsta titlarna fram till Stjärndamm, som generellt inte finns i bokhandeln (undantaget SF-Bokhandeln som ofta har Stjärnklartserien, som är den mest säljande svenska icke illustrerade vuxenscience-fictionen i modern tid med över 300 000 sålda, och förstås Marviken i egenskap av kontrafaktisk roman, vilket brukar klassas till sf-genren) så är pocketförsäljningen ungefär i linje med e-boksförsäjjningen, men den tuggar på.
I alla fall så börsnoterades Massolit, men köptes via ett omvänt köp av Storytel som tog över börsplaceringen. Storytel i sin tur köpte Damm förlag och slog samman med Massolit som Massolit Förlag, men ganska snart därefter köpte Storytel också Norstedts, i vilket Massolit-Damm absorberades. Detta var 2017, men pga att jag redan hade kontrakt på Höstsolserien så står det Massolit på de böckerna, medan Fallet var min första roman med Norstedts på omslaget.
Min nästa roman Jägarhjärta kommer nu i juli.

Jägarhjärta är nog den av mina romaner som har högst tempo, vilket också mina testläsare sagt, inklusive kollegorna och vännerna Mats Svensson och Chris Berg.
Mina romaner finns förstås i din välsorterade lokala bokhandel, som Akademibokhandeln, SF-Bokhandeln eller Ugglans fristående bokhandlare eller förstås online hos Adlibris, Bokus, och via strömningstjänsterna Storytel, Bokus Play, Bookbeat och Nextory.
Vad gäller frågan jag ofta får vad tjänar du bäst på, så är mitt svar strunta i det och skaffa boken i det format och via den leverantör som fungerar bäst för dig. Annars betalar sig inbundet förstås bäst, följt av köpt ljudbok och e-bok till fullpris första året innan prissänkningen. Strömningstjänsterna och pocket betalar ungefär lika mycket.
Vad är då en miljon sålda böcker eller drygt 100 000 om året numera? Jag brukar säga att jag är ungefär den femtionde mest säljande vuxenskönlitterära författaren i Sverige och en av kanske hundra vuxenskönförfattare som kan leva på skrivandet i Sverige. Tillkommer barnboksförfattare och facklitterära författare.
Att leva på författande innefattar förstås exempelvis en undersköterskelön, vilket hundratusentals personer lever på i Sverige. Även inkluderat många författare. Alla lever inte som A-listans 10 – 20 toppsäljare och majoriteten av författare i Sverige har författandet som bisyssla och kan inte leva med en heltidslön på det hela, utan skriver vid sidan om ett yrke som betalar räkningarna.
Sverige och svenska är en liten språkgrupp och med det blir det också färre som kan leva på skrivandet än i exempelvis engelska språket. Men där finns det också fler människor.
Sedan går det knappast att lyckas som författare utan hårt jobb – där skiljer sig inte författande från något annat företagande. Författande är ett jobb. Böcker skriver inte sig själva och det är ingen räkmacka man glider runt på, antagligen inte ens A-listan.
Det brukar sägas att det krävs tre storsäljande romaner för att kunna leva på författandet, och för mig stämde det rätt väl då det först var efter min tredje roman Stjärnklart som jag kunde ta ut en heltidslön. Det var året 2014 och då åtta år efter jag slutade jobba som IT-konsult. De åtta åren syns på min statliga- och tjänstepension och kommer kosta fram tills jag dör i form av lägre pension. Först 2016 tjänade jag tillräckligt för att kunna börja sätta av tjänstepension igen, så där saknas tio års pensionskapital. Det där är inget unikt som författare, utan många egenföretagare har en sådan historia och verklighet.
När jag började skriva var jag fascinerad av författare som kunde skriva internationella romaner. Idag är jag där själv och har råd att faktiskt göra researchresor sedan efter Stjärnklartserien. Sedan blir det en dags övernattning här, en dags övernattning där. Så många platser jag varit på och blivit idiotförklarad för att jag inte stannat en vecka på. Men är det research så är det. Och vem har tid att ta ledigt? Det finns böcker att skriva.
Med det får jag önska alla ett riktigt trevligt fredagsmys. Och tack för att ni läser, inte bara mig utan all litteratur och alla författare.
För er som undrar vad jag använder när jag skriver så är det en Macbook M1 Pro 14 tum från 2021 med 16 GB arbetsminne, 512 GB SSD-disk och svenskt tangentbord. Så nu vet ni det, eftersom alla undrar vad jag skriver med.

82 kommentarer
Grattis!
Tack.
Grattis till miljonen! Jag är nog en av relativt få som har en signerad första upplaga av Midvintermörker, den mörkblå. Fick den signerad på bokmässan 2011 om jag inte minns fel?
Ett grattis till 🩷🩷🩷 !
Hjärtaserien
Tack.
Ja, stort grattis!
Stort grattis Lars.
Tack.
Stort grattis! Och bra kämpat – kör din grej 💪
Tack. Jodå, jag har alltid kört min grej och skitit i vad andra tycker.
Stort grattis och mycket välförtjänt. Tack för många underhållande böcker (och blogg, såklart)!
Rolig och välförtjänt milstolpe!! ser fram emot många fler böcker ifrån dig!
Tack, ja det blir fler böcker.
Imponerande, mycket stark prestation!👏
Stort tack Lars! Har läst precis allt du skrivit och vissa två gånger. Uppskattar mycket de stunder av spänning du bidrar med. Även kollegorna Berg och Svensson har fått en full genomgång.
Har upptäckt dina böcker genom bloggen. Tror jag har läst ikapp alla nu. Jätte bra, det fanns en lucka i svenskt författarskap som du fyller.
Inväntar med spänning krigarhjärta!
Stort grattis!
1 miljon böcker är riktigt bra och är ett kvitto på att du är en riktigt bra författare. Tackar och bockar för den underhållning dina böcker gett mig. Ser framemot att läsa kommande böcker.
Stort grattis och måste säga att jag inte är förvånad över din framgång utan endast mäkta imponerad.
Och tack för att du berättar om ditt författarskap.
Ja, det är väldigt gentilt att berätta om det professionella livet som författare. Nyttigt för oss löneslavar att få lite perspektiv, inte minst när man tror att man fått nog av vissa tråkiga arbetsuppgifter (men 85% av dem är ju kul!) och kanske önskar man skulle göra något annat.
Verkligen imponerande, det får ni fira! Jag står väl för 10+ av dessa, har läst alla!
Kul och grattis!
Bara att fortsätta mot miljon nummer två 😀
Vi är ju lite Jöttebörjiga här ibland så:
Skriver du inte med händerna (höhö)
Grattis till milstolpen Lars. 🙂
För övrigt förstår jag inte de som gnäller på andras läsande och format.
Om man gillar att läsa så vet man hur gott det gör för själen. En stund verklighetsflykt eller perspektiv kan göra mycket och har nog räddat många människoliv genom åren
Jag lyssnar inte på ljudböcker men om de hjälper mina favoritförlag och författare att släppa fler böcker. Vem är jag att klaga.
Det är väl en naiv önskan att recensenter skulle ge sig ut lite bredare i floran istället för att bara granska det smal. Men det är nog dödfött.
För övrigt är det hårt ocharmigt att media alltid ska recensera sina egna. Tillochmed att man går så långt att man betalar någon från konkurrenten för att recensera den egna anställdes verk. Men man kan inte läsa och ha åsikter om popkultur.
Generellt är det väl bara svensk musikkritik som varit bred och givande.
Jag läser också böcker i pappersformat. Lyssnade mycket på ljudboks-CD i början av seklet med Millenieserien (endast Stieg Larssons originalböcker), lite Strindberg, etc. men insåg snart att jag inte kunde bygga min bildvärld i skallen runt själva texten, som jag kan med pappersböcker, där jag själv kan variera tempo, lätt ta om vissa partier, och verkligen “skapa Petters värld”, utan att behöva höra berättarrösten pådyvla mig ett specifikt modus. Inte det att jag tycker det är dåligt med ljudbok, det är bara inte min grej.
Frugan gör tvärsom och älskar ljudböcker. Lätt dyslexi från hennes sida gör nog att hon får mer ute av ljudböcker än när hon måste traggla om vissa mer komplicerade partier i pappersböcker för att hon tappat tråden..
Midvintermörker är min favorit även om du själv verkar hålla ner den.
Va en uppdaterad version av min en annan favorit, operation Garbo
Jag håller med. Antar att det betyder att man är MÖP.
Är MÖP wannabie…så inte där ännu 😀
Håller med. Läste den för någon sommar sen som första bok och älskade den.
Håller med. Läste den för någon sommar sen som första bok och älskade den.
Marviken är min absoluta favorit. Köpte tom in några och gav bort som presenter till familj och två vänner.
Den hade varit kul på bioduken.
Den är grymt bra 👍
Jag har inte läst alla men av dom jag läst är det den för mig solklart bäst. Svärmor lånade den och gillade den också
Stort grattis! Och visst, Marviken är vassast. Men avslutningen på Midvintermörker – tre, två ett… i mitt tycke det vassaste stycket du fått till. Fortfarande.
Grattis! 🙌 Redovisningsavdelning Marviken Är bäst, ovanligt med svensk sci-fi! 👍👍🙂
Jag har läst de flesta av dina böcker och tycker att din förmåga att ge saker trovärdighet är toppklass. Jag läser sällan baksidan eller recensioner så det tog mig ett bra tag innan jag förstod att Marviken var kontrafaktisk science fiction. Till och med tidshoppet till Poltava kändes trovärdigt även om jag på förhand tänkte att hur ska han få ihop det här.
Senaste Hjärtaboken var tung pga dess sorgliga aktualitet och jag kommer ihåg att jag satt och frös och väntade på ett försenat tåg i Sundbyberg när hennes pappa blev mördad i boken innan, det är nog topp 3 av mina största tappa hakan ögonblick i livet, långt mer chockerande och drabbande än “I see dead people”.
Ser fram emot nya boken!
Hej LW,
Har inte läst alla dina böcker ska jag villigt erkänna men jag jobbar på det.
Ser fram emot den nya boken till sommaren. Ett STORT grattis till den enorma siffran 1 miljon sålda böcker men även ett jätte tack för din fantastiska blog.
Stor grattis till en fin milstolpe! Har blivit en trevlig tradition att köpa din senaste roman varje sommar och klämma på några dagar.
Tänker ibland att det vore kul om det blev TV-serie av någon av dina böcker, men förstår att konkurrensen är hård. Tittar just nu på The Eastern Gate på Max och den har påfallande likheter med dina böcker, skulle kunna vara en bok i Hjerta-serien.
Stort grattis till den bedriften! Jag har bidragit genom att lyssna på all böckerna och sen köpa dom i pocketform, flera av dem signerade. Längtar efter Jägarhjärta!
Ja jäklar över en miljon böcker! Respekt minst sagt. Nu är ju bloggaren som en schweizisk armékniv kombinerat med duracellbatterier. Jag tror att bloggen snart blir primära inkomstkällan om den inte redan är det. Få bloggare orkar uppdatera varje dag (och då menar jag varje dag) med olika ämnen som ekonomi, politik, Ukraina, bilar, teknik, resor m.m. Det blir lite som en drog att varje dag kolla bloggen.
Stort grattis Lars!
Marviken är favoriten, men Stjärnklart-trilogin fick mig att fastna.
Och eftersom jag är storkonsument av musik, slinker böckerna med då de finns på Ginza.
1 000 000! Grattis och bra jobbat!
Jättekul grattis 😀😀🍻
Grattis!!!
För mig som icke-MÖP anser jag att dina böcker är minst lika mycket folkbildning som underhållning.
De utgör också en spaning och tolkning av samtiden såväl som framtitiden – vilket präglar allt sant konstnärskap.
Tack för en intressant artikel!
Stort grattis från en gammal följare. Du är verkligen värd all framgång! Och du har en beundransvärd fru som jag hyser all respekt för!
Grattis!
Uppslag och titel till nästa bästsäljare: “Pissluffaren i Kreml”
1 000 000 imponerande!
Samtidigt är det kul att läsa om resan dit.
Stort välförtjänt grattis! Tycker om allt du skrivit. Stjärnklartserien är mycket bra, sci-fi fan som jag är, gillar preppingstuket i den.
Grattis, alltid lika imponerad (och lite avundsjuk:-) av de som lyckas inom författaryrket. Tar dig på orden och beställer Redovisningsavdelning Marviken för den har jag inte läst.
Jag får sälla mig till alla gratulanter. Jag fastnade för Sjärnklart och hoppades att du skulle fortsätta i den riktningen. Tyckte även om Midvintermörker-serien, trots det störde mig på alla tekniska detaljer som var nere på serinummernivå på ett vapen. Marviken var riktigt bra. Men vad man kan tycka olika. Fallet var ett bottennapp för mig men inte för dig. Hjärtaserien var bra i de första böckerna men nu tycker jag det börjat spåra ur. En kvinnlig stålmannen är väl aldrig fel men det hon utsätts för och överlever är inte trovärdigt. Hur som helst tycker jag ditt bloggande har ett större värde. Det finns väl snart ingen svensk journalist som inte läser Ukraina-bloggen fast de aldrig skulle erkänna detta. Där gör du ett enormt arbete som både berör och påverkar som dessutom är trovärdigt inklusive järnkoll på dina källor. Stor guldmedalj till ditt arbete och att du orkar. Det är större än ditt författande även om jag tycker om flera av dina böcker.
Bra jobbat Lars! Har läst alla dina böcker. Mina favoriter är stjärn-serien och höst-serien. De är värda att läsas minst två gånger för att snappa upp alla detaljer.
Stort grattis!
Förvånad att majoriteten är ljudböcker… klarar inte av det, måste läsa platta eller papper 🙂
En rund miljon, det är stort. Grattis!
Och tack för inblick i den skönlitterära författarvärlden, intressant
Gratulerar!
En miljon sålda böcker är en imponerande mängd. Var kul läsa fredagsmysartikeln.
Grattis till försäljningssiffrorna!
Vore kul att få veta lite mer kring hantverket, hur du jobbar, hur mycket du skriver per dag, skrivplats, osv.
Otroligt välförtjänt! Vi måste ändå vara mer än en handfull som lurkat runt på bloggen sen begynnelsen (länkdelningen med Nisse i torpet, endast sverige svenska preppers har osv måste ha utgjort en bra bas med folk med liknande intresse). Även nivån på bloggen har ju gått från en hög nivå till en jämn superhäftigt nivå med en lyckad bredd och ett fokus som verkligen tilltalar många.
Instämmer i hyllningskören och ditt egna konstaterande av Marviken som din bästa – håller den som en av de mest medryckande böckerna jag läst, oavsett författare.
Stort grattis Lars! Köpt och läst det mesta du skrivit och gillar det skarpt. Tyvärr hamnat lite efter i hjärtaserien då jag råkade fastna i Brandon Sandersons Stormlight Archive ganska nyligen och bara hunnit igenom ungefär hälften av de 5 massiva böckerna. Men har i alla fall något att se fram emot efteråt!
Stort grattis – grymt jobbat med både böcker och blogg! Stjärnklart var den första sci-fiserien jag läste (bortsett från Liftarens guide till galaxen som jag stoppar i humorfacket). Lite tekniktungt ibland för en icke-MÖP, men jag kämpar på. Ser fram emot att få veta hur det går för Hanna Hjerta!
Stort grattis!
Har alla inbundna, samtliga utom två signerade, och de senare även som pocket då de hunnit komma ut innan jag betat av backloggen och pocket ju är smidigare att ta med på semestrar etc. Har version 1 av Midvintermörker och även om den stundtals var lite långsammare håller jag nog den ändå högst av alla. OG! Sen kanske Marviken och resten på delad tredje plats.
Riktigt bra jobbat och hoppas skrivandet fortsätter länge till. Plattan i mattan!
Bra jobbat! Upptäckte ditt författarskap via Stjärnklart.
Grattis Lars.
Läst alla dina böcker.
Jag har uppskattat samtliga av dom.
Grattis! Stärnklart fångade mig. Tyckte första boken var genialisk. Marviken var grym och den senaste serien är god underhållning.
Grattis, och tack för allt du gör 🙂
Ja, Marviken är den jag uppskattar mest hittills, med lite sf.
Stort grattis till miljonen!!
Grattis till milstolpen! Jag läste Midvintermörker för kanske 10 år sedan och fastnade direkt. Stjärnklart är nog min favorit. Fantasieggande och rasande spännande!
Läste en av dina böcker för bra länge sedan, kanske en av dina första böcker som jag då hade lite svårt att fastna för,blev för mycket teknik i den….sedan kriget drog igång fullt ut 2022 så provade jag igen med Drönarhjärta… nu blev det så mycket bättre och passar mig riktigt bra, kanske jag vuxit till mig, blivit mer insatt tack vare bloggen som jag hittade 2022 eller vad det kan vara… bra är det hur som helst och stort grattis till framgången.
Bra jobbat och lycka till med även den andra miljonen!
Själv blev jag indragen i ditt författarskap av brorsan som lånade ut Stjärnklart till mig, vilket såklart ledde till att jag blev tvungen att fortsätta med Stjärnfall och Stjärndamm, och sen hittade även dina övriga böcker. Stjärnklart är faktiskt den enda jag inte har i bokyllan så jag får väl skaffa den och läsa om den serien.
Finns det en plan för hur många böcker det ska bli i Hjertaserien eller är det inte klart? Jag undrar mycket hur Hannas nemesis Roma slutligen ska möta sitt öde, vilket jag gissar kan komma att ske i en eventuell sista bok i serien 😉
Upptäckte bloggen i och med Rysslands invasion, som många andra gissar jag, men har kommit att uppskatta de mesta du skriver om här och är nog en daglig besökare. Börjat snegla lite mot dina böcker men jag vet inte om det är nått för mig, läser i stort sett bara fantasy då jag uppskattar att det är ett rent avbrott från, och helt orelaterat till, verkligheten. Men en bok ska jag i alla fall ge mig på tänkte jag, kan ju vara nått för mig. Frågan är vilken som är bäst att börja med?
Stjärnklartserien borde vara för dig isf.
Har inte läst Falllet eller prepperböckerna. . Annars har jag nog klämt det mesta. Så grattis.
Synd att branschen bestämt att pocket är lågbudget. Jag föredrar alltid det formatet som läsare. Om man fick väja format när böckerna var nya så skulle jag aldrig köpa inbundet (intresseklubben antecknar febrilt).
Marviken är den enda av dina böcker jag har läst två gånger. Den är i mitt tycka det bästa du gjort, skulle verkligen vilja ha en uppföljning.
@Lars: Vet du vilka av dina böcker som kommer vara tillgängliga för köp samt signering när du snart kommer upp till Stockholm (Gamla stans bokhandel)?
Kul! Mycket imponerande med en miljon böcker o extra kul när alla klagar över att ingen läser böcker längre. Verkligen glad över att höra detta. Men fler borde ju kunna gå på export, tyskar o många andra gillar ju litteratur i svenska miljöer? Lars, vad säger redaktörer o agenter, det borde ju gå att nå fler läsare utomlands?
Grattis! Jag har tyvärr inte läst en enda LW-bok ännu. Tiden och energin har gått till annat.
Hösten 2021 fick jag några av dina böcker från en kompis som läst ut dem. Jag började med Höst-serien som jag tyckte var fantastiskt bra. Sen kom ju invasionen av Ukraina några månader senare och då fick du något av profetstatus hos mig. Det var också då jag upptäckte denna blogg som den bästa källan till information om kriget. Sedan dess har jag läst nästan alla dina böcker, nu senast midsommarserien. Svårt att säga vilka jag gillar bäst. Höstserien är mycket bra. Stjärnklart helt klart mest skrämmande. Även utan rymdvarelser så var den en påminnelse om hur skört vårt bekväma liv är. Marviken gillade jag också. Romaner med tidsresor är inte lätta att få ihop på ett trovärdigt sätt, men jag tycker du lyckas hålla ihop det väldigt bra. Härnäst ska jag fortsätta med Hjärta- serien, Kungshjärta nästa. Keep up the good work!
Jag har nästan läst alla dina böcker. Jag gillar underbyggda dystopier. Sedan är jag obekväm med långa bokserier (eftersom man vet att huvudpersonen alltid klarar sig – vilket skulle vara spännande om en jag-romanserie byter huvudperson mellan/mitti böcker).
Men det jag skulle fråga var om din bibliotekssyn? Jag har bara läst via biblioteket ska jag erkänna.
Kul att det fortsätter gå bra och kul med en ny milstolpe. Jag fortsätter köpa inbundna utgåvor. För mig finns inget bättre sätt att läsa än en inbunden bok med hårda pärmar, bra papper och skarpt tryck, men alla blir saliga på sitt sätt.
Det enda jag kan önska är att det fanns (och jag orkade vänta på) en andra-upplaga med färre småfel. Du har beskrivit korrektur -processen tidigare och den är imponerande ambitiös, men ändå är det dussintals småfel kvar som skaver, hos dig liksom hos andra författare.
Marviken är absolut bästa LW-boken för mig hittills, tätt följd av Stjärnklart-serien och sen Hjärta-serien. Ser fram emot nästa installation!
Jag rankar dina böcker.
1:a Fallet
2:a Marviken
3:a Stjärnklart
Fallet svajar lite tidvis, men gillade den ändå skarpt. Lite snarlik ”falling down”
“Macbook M1 Pro 14 tum från 2021 med 16 GB arbetsminne, 512 GB SSD-disk och svenskt tangentbord”.
Inte konstigt att det blir bra då! 🙂
Ett klassiskt skämt.
Ernest Hemingway to Irving Penn:
“Your photos are really good. What camera do you use?”
Irving Penn to Ernest Hemingway:
“Your novels are excellent. What typewriter do you use?”
Diggar bloggen och gillade verkligen stjärnklart (samt även de efterföljande två). Dock var de två efterföljande mer som trevlig avvänjning pga behov att läsa vidare efter första. Dock bra.
För en som är sugen att läsa något mer av dig. Vart borde jag börja? Jag hinner med cirka en bok om året med småbarn så känns viktigt att träffa rätt.
Grattis och bra jobbat!
Jag har läst istort sett alla böckerna utom Marviken och fallet.
Dina böcker (och blogg) har blivit en ögonöppnare för många och skapat ett intresse för försvar och prepping.
Vilket progra använder du när du skriver, eller skriver du i Word?
Hurra! Stort grattis till imponerande milstolpe!
Hur är det utlån på bibliotek?
Och vad jag förmodar är en miss: ”Jag säljer också extremt bra på ljudbok, drygt 10% mot branschens 0.5-2.0% beroende på genre.” där ”ljudbok” väl ska vara ”e-bok”?