Telia låter meddela att besökssiffrorna för ekonomisajter första veckan av augusti ökade med 47% när börsen kraschade första veckan av augusti. Själv slog jag ju besöksrekord vecka 31, rejält. Men den här veckan ser än så länge ut att toppa det rekordet även om trafiken avtagit fredag till söndag. Börsen slutade ju positivt och då började trafiken gå tillbaka till mer normala nivåer.
Ändå ser besökssiffrorna ut att vara 20% högre den här veckan än förra veckans rekordsiffror. Mer om det i morgon när siffrorna är definitiva.
Efter eventuell rekyl kommer börsen krascha vidare det närmsta månaderna, året eller åren. Det känns ju positivt att jag inger ett sådant förtroende att man vänder sig hit när börsen kraschar. Men förhoppningsvis är jag bara en del av eventuellt insamlande av beslutsunderlag.
Rekommendationen kvarstår för alla som söker vägledning: Bankkonto. Är du i det här läget vilsen om hur du skall göra och måste förlita dig på vad andra tycker så är bankkontot helt rätt för stunden. Till börsen bottnar på allvar och börjar återhämta sig igen. Men dit är det långt kvar. 2-3% i ränta på banken före skatt är bättre än -50% på börsdepån.
21 kommentarer
"Det känns ju positivt att jag inger ett sådant förtroende att man vänder sig hit när börsen kraschar"
Själv kommer jag hit för att se vad som kommer att hända ifall börserna inte kraschar utan börjar gå mot nya höjder.
Att inte sitta med en aktieportfölj i dagsläget är nog ett måste för att få behålla pengarna. Men även att vara likvidt är lite bekymmersamt. Sätt pengarna på bankkontot, ja, men vilken/vilka banker vågar man lita på? Visst, bankgarantin backar upp dem med en slant, men pengarna fryser inne en bra stund innan man kan få ut dem igen.
Vi har det nog, trots allt, rätt så hyfsat för närvarande, greker/italienare/irländare mfl kan inte lita på sina banker och inte heller att staten täcker upp dem heller. Hur länge kan vi lita på att staten har råd att garantera bankpengarna?
Så hur ligger man då likvid?
Det är tur att man har varit i Norge och jobbat så att man även har ett bankkonto där. Blir att emigrera pengarna dit om det börjar blåsa rejält bland bankerna.
Börsen kraschar osv…. men det hade varit intressant om du delade med dig hur din portfölj ser ut just nu och vad du funderar på att göra.
Problemet ar inte sa mycket bankkrash som inflation. Men lag ranta pga. "lag tillvaxt" kan inflation fa jobbiga konsekvenser for bankkontot. Och nar nu ALLA riktiga varden kostar for mycket = bostad, guld. Vad fan ska man investera i? Tips ar iaf. Handelsbanken, de ar stabila och krunchar sist av bankerna.
Jag tycker att man ska köpa silver, inte minst för att krascha JP Morgan.
20:23, handelbanken stabila? (googla "sveriges minst rapporterade nyhet") Okej. Deflation borde väl oroa mer i en lågtillväxt/avbelåningsperiod?
20:30, du kommer inte att krascha JP Morgan med silverköp, COMEX kommer inte defaulta, det finns gott om silver att köpa för alla. Har du aldrig funderat på hur det kan vara så otroligt ont om silver i världen så det är på håret att det inte finns något kvar, men när du vill köpa så finns det?
Anonym: 22:01, Jag lägger mig inte i diskussionerna om JP Morgan/COMEX men att silver kan bli en bristvara råder det inget tvivel om. Det visades förra året:
http://mfc.elmberg.net/2010/05/16/en-aldrig-tidigare-skadad-efterfragan-pa-guld-och-silver-ar-under-uppsegling/
50% ner?!
Jag har inget emot att handla på vägen ner, men tror du verkligen att det är risk för så mycket som 50%?
Handelsbanken har 1,65% sparränta som max, det är uselt. Kolla på t.ex. GCC Capital, Hoist eller GE Money Bank istället (inget som hindrar att du sprider ut pengarna, är väl mycket bättre än satsa allt hos en storbank).
Det finns inte alls gott om silver att köpa för alla (om du inte pratar om papperssilver då), det är vanligt att folk som köper större mängder får vänta i månader.
JobbochFirma, Vad som nu utspelar sig är ju bara början på en kollaps av det finansiella systemet. Räcker att se vad som utspelar sig i Europa för att förstå att vi bara är i början av ett härligt jätteras (notera ironin).
23:24, MFC, jag har ägt silver i många år, ganska mycket också. Tro mig, jag har gjort min läxa. "Silverbristen" är fruktansvärt överdriven. Alla tror vi dock vad vi vill.
Jag orkar snart inte höra ordet kollaps i samband med det finansiella systemet mer. Är det 5000 bloggar som handlar om det nu?
HAHA
22:01 Handelsbanken fick pengar av FED, men du glommer helt den viktiga fragan: VARFOR? Det finns ett bra skal, antagligen har Handelsbanken bailat ut nagon amerikansk bank med en "special purpose vehicle" som de sedan fick tillbaka genom CPFF. Sen att hela systemet ar genomruttet och fortjanar att kollapsa e en annan historia. Det viktiga ar att ha pengarna i den bank som _inte_ krashar forst.
MFC, kan inte du bli den första bloggaren att istället för att konstatera vad alla med en halv hjärna redan vet (att vi har nått skuldstopp och därmed tillväxtstopp), komma med någon sorts framåtanda och lösning på allting? Då menar jag inte guldmyntfot för det är ingen seriös lösning och har alltid urartat i FRB igen. Dessutom är det svårt att ta alla inklusive cornucopia som seriösa i frågan när de får provision på sålda varor hos Liberty Silver.
"Efter eventuell rekyl kommer börsen krascha vidare det närmsta månaderna, året eller åren" Missförstår jag eller; det kan bli en rekyl och sen blir det börskrasch inom de närmsta åren.
Det räknar väl det flesta med, att börsen kraschar med några års mellanrum?
Anonym 01:10, Det finns "lösningar" men hur praktiskt genomförbara de är återstår att se. Får väl återkomma i den frågan.
Lösningen är skuldreduktion via konkurser och amorteringar. Men det är en lång process. Det finns inga realistiskt genomförbara snabba lösningar. Finns inga magiska piller i verkligheten, utan enda vägen ut är hårt och långt slit.
Så att ta tillbaka makten över våra egna pengar från bankerna är inget alternativ? Att ge ut skuldfria pengar? No good, no?
När skulderna är reducerade då? Ska vi då återigen skuldsätta oss för att få till en mysig högkonjunktur och bra tillväxt för att sedan hamna i samma sits igen ett tag senare?
Att trycka statliga skuldfria pengar som betalar vår skuld skulle väl fungera, eller? Det skulle möjliggöra att radera skulderna utan inflation, samtidigt som bankernas kapitaltäckningskrav gradvis höjs så att inte samma soppa lagas till igen, ända tills de måste låna ut pengar de faktiskt har.