Jag har nu skickat mitt peak oil-mail till riksdagspartierna, samt (pp), (sd) och (fi).
Nu är det visserligen lite tidigt i valrörelsen, men att det skall vara så svårt för vissa partier att publicera en e-postadress? Miljöpartiet envisas med ett kontaktformulär, liksom socialdemokraterna. Piratpartiet har gömt sin kontaktmeny i en undermeny.
Chansade iaf på att både (mp) och (s) har en fungerande info@-adress.
Piratpartiet och kristdemokraterna skickade omedelbart en automatiserad bekräftelser på att de mottagit min e-post, vilket är ett stort plus i kanten. Därmed kan man vara någorlunda säker på att det nått fram till en brevlåda som hanteras. Dessutom passar partierna i bekräftelsemailet på att informera om var man kan få mer information generellt, och i fallet (kd) en lång lista med vart man kan vända sig med specifika frågor, och hur snabbt (10 dagar) de försöker svara på generella frågor.
Nu skall man förstås ha realistiska förväntningar på partiernas hantering av mailet, dvs kanske inget svar alls, men det är åtminstone en intressant studie i hur de olika partierna hanterar väljarkontakter.
Jag skickade avsiktligt mailet så här på en helgdag, för att se om något parti råkar vara “aktivt” under helger. Att partikanslierna är igång vardagar skulle ju inte direkt vara förvånande.
Det enda jag kan säga än så länge är att (kd) har bäst kontaktfunktion, med det mest omfattande automatiserade svaret och enklare att hitta kontaktinfo än hos (pp). Betyg än så länge får bli.
**** (kd)
*** (pp)
** (m)
** (fp)
** (c)
** (v)
** (sd)
** (fi)
* (s)
– (mp)
En tvåa för de som angett info@-mail på sin hemsida. Plus två stjärnor för bekräftelsemail, minus en stjärna för kontaktmeny undangömd i undermeny. De som vill styra mot formulär, dessutom utan formatteringsfunktion, fick bara en stjärna. Ett personligt och omgående manuellt svar i stil med “Hej, vi har skickat vidare ditt mail till vår XYZ-ansvarige” hade gett en femma. Men det är förstås inte realistiskt på en helg.
Tillägg: Fick nu en studs från [email protected]. Har dock även fyllt i deras kontaktformulär. Stryker den sista stjärnan för (mp) och ändrar till ett streck. Att inte ha en e-postadress man kan skicka till är som att inte ha ett telefonnummer.
7 kommentarer
Jag tror inte att Piratpartiet kommer att svara, därför att frågorna inte ryms inom partiprogrammet.
Som en mycket lågrankad riksdagskandidat för PP som är mycket medveten om vad som kan ligga framför oss, tror jag att en mycket viktig uppgift för politikerna är att stämma i bäcken inför de starka antidemokratiska och antiliberala krafter som kommer att släppas lös i kölvattnet på oljetoppen.
Det är ett viktigt skäl för mig att kandidera för Piratpartiet, för att vrida övervakningsinstrumentet ur händerna på en framtida auktoritär regim.
Säkerhetsfilosofi för en pirat innebär redundans, förutseende och kommunikation. Den filosofin kommer att vara betydligt bättre för att möta framtida hot, också hotet från energikrisen, än de statiska system, kvickfixar och övervakning som nu är i ropet.
Om piratisk säkerhetsfilosofi:
http://wp.me/pHz2L-dQ
Om robotlagarna och småskalig livsmedelsproduktion:
http://wp.me/pHz2L-2T
Bengt Jonsson
Bengt Jonsson, jag är fullt medveten om att piratpartiet saknar politk utanför sina kärnfrågor, men i demokratins namn så måste jag ju ändå ställa frågan till samtliga partier. Jag vet också att några andra partier har vansinniga åsikter i frågan, men frågar ändå.
Dock är jag ingen uttalad piratpartist, din andra länk ovan, jag är inte medlem i något politiskt parti, även om jag sympatiserar med de tankar om demokrati och frihet som piratpartiet står för.
Man kan föra en helt annan diskussion om (pp) och riksdagsvalet, men jag kan sammanfatta den så här: Ni kommer inte in, eftersom ni saknar politik i allt utom kärnfrågorna. Tag kärnvärderingarna och applicera dem på övriga politiska områden, så landar man ju t ex i småskalig livsmedelsproduktion, distribuerad småskalig privat produktion av energi och el osv. Så det vore möjligt att ha en politik även inom ex jordbruk, energi. Även inom arbetsfrågan, t ex borde ni kunna applicera era värderingar på fackets möjligheter att skriva avtal åt sina medlemmar utan att dessa kan säga nej etc.
För att fortsätta, det finns väl två faktioner inom (pp), dels den friheteliga anarkistiskt liberala, och dels en linje av hårda vänsterideologer som vill ta från de rika och … bränna upp.
Jag tog jag mig friheen att skicka ditt peakoil-mejl när det blogginlägget bara var någon dag gammalt. vet inte hur mycket du skivit om det dock.
Jag skickade till följande "fancy" addresser:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Har bara fått svar från Moderaterna och KD.
Från M lät det så här, "Eftersom ditt e-brev vänder sig till Moderaterna som parti är du välkommen att kontakta dem" och en hänvisning till [email protected]
Från KD fick jag ett långt svar från partisekreteraren Lennart Sjögren, även om det dröjde. "Utifrån vår ansvarsfördelning har Göran Hägglund bett mig besvara ditt brev angående tillgången på olja."
kan skicka svaret till dig om du vill.
Cornucopia
Skulle inte du kunna dra igång ett svenskt "Teparty-parti"? Tycker många av dina tankegångar ligger nära deras. Skulle kunna bli ett slagkraftigt alternativ till de båda rörorna.
Sten
Vad är det för fel på Skattebetalarnas riskförbund?
Jag ber om ursäkt om jag övertolkade dina sympatier för Piratpartiet 🙂
Det med fraktioner stämmer sannolikt.