Med år 2009 avslutat kan jag nu sammanfatta besöksstatistiken för 2009. Besöksantalet har stigit ca 60% sedan början av året, och utslaget på hela året ser det enligt Google Analytics ut enligt följande.
24% av besökarna har bara besökt bloggen en enda gång, dvs aldrig återvänt. Ca 47% av besökarna har besökt bloggen fler än 26 gånger, och får väl anses vara återkommande läsare.
Antar man att återkommande läsare i snitt läser bloggen från två platser, t ex hemmet och arbetet, så blir det i så fall ca 114 000 * 0.47 / 2 = 26 790, låt oss säga en stabil läsekrets på ca 26 000 personer. Jag tackar för förtroendet.
Ca 24% av besökarna har bara besökt bloggen en gång.
Annars ser det ut som att de flesta ofta besöker bloggen, rent av flera gånger om dagen. Jag får dock inte riktigt ihop vad Google Analytics egentlige menar med detta.
De flesta besökarna anländer förstås från Sverige.
Det vanligaste sättet att hitta till bloggen är att skriva in adressen direkt, bokmärke etc, följt av Google-sökningar.
Länkhorningarna till SvD och DN har faktiskt inte gett så många besökt. I snitt handlar det om kanske 60 besökare per dag, varav lite drygt hälften har varit nya besökare. Då får jag mer besökare via andra bloggare, främst Flute, 40% 20 år och Winning Trading, totalt ca 36 000. Här kan man också se att 94% av de som läser Flute och klickar över till min blogg är återkommande läsare. Föga överraskande har jag och Flute alltså i stort sett samma läsare.
Hypade tjänster som Twingly Channels dyker inte alls upp i listan av besökskällor, och inte ens utmärkta knuff.se genererar mer än 2600 besök under hela 2009. Så man kan fundera på vad sådana tjänster egentligen ger oss bloggare, eller om någon alls använder dem? Direkt från Twingly.com har det under 2009 kommit 220 besök, och sajten placerar sig alltså på plats 94, långt utanför topp-20 ovan.
Ca 10% av läsarna använder Mac OSX, annars ser det ut som man kan vänta sig.
De 20 mest besökta enskilda sidorna under 2009 har varit enligt följande.
De flesta besöken är alltså direkt till bloggens förstasida. Plats två och fyra är sidor som väldigt ofta ger sökträffar hos Google, och därmed fått rejält med besökare som sökt på guldpriset i SEK per gram.
Jag avslutar med länkar till de 10 mest besökta sidorna om någon undrar vilka de är.
1. Framsidan
2. Guldpriset i SEK per gram vecka 10 2009
3. Dividends don’t lie
4. Varför guldpris i SEK per gram?
5. Strategiskt överfall på Sverige
6. Saudi-Arabien på gränsen
7. Att ta en vinst
8. Börskraschen i 1929 års perspektiv
9. Den sk boendekarriären och inflationsmässiga priser
10. Börsen har inte alls stigit de senaste 100 åren
Tack till er kära läsare för året som gått, inklusive alla 26 000 i den stabila läsekretsen. Nu är det härnäst dags att blicka framåt.
6 kommentarer
Undrar hur mycket webproxies, VPN och Tor påverkar. Jag själv läser din blogg nästan dagligen, sen jag upptäckte den för några månader sedan, och använder Tor hela tiden. Jag kom hit via knuff som jag kan hålla med om verkligen är en bra tjänst. Det var ett inlägg om Peak Oil som jag läste, vet att jag läst något inlägg här tidigare fast började inte läsa bloggen då.
Kör du via Tor eller annan form av proxy eller VPN dyker du fortfarande upp i statistiken, men från andra platser än du faktiskt sitter på.
Du vet om att Tor innebär en säkerhetsrisk, där utgående part kan avlyssna okrypterad trafik, även om den parten inte kan spåra var du sitter.
Tor är dock ändå lämplig för t ex känsliga myndigheter och företag som vill dölja sitt ursprung.
Ja jag förstår skillnaden mellan anonymitet och säkerhet fast förstår att du tar upp det eftersom många verkar blanda ihop dem.
När jag använder Tor gör jag det för att få anonymitet och struntar i om någon avlyssnar trafiken i någon av noderna. Det blir bara problem om man skickar information som man vill hålla hemlig eftersom trafiken från exitnoden inte krypteras. Därför så besöker jag aldrig sidor där jag bryr mig om mitt lösenord med tor, eller genomför bankärenden etc. Det borde iofs vara säkert om det är https som jag förstår det men ser ingen poäng med att ta risken ändå.
Så menade att jag använder Tor hela tiden när jag besöker den här bloggen och även andra bloggar och hemsidor som berör politik, inte att jag surfar med det konstant. Det vore onödiga påfrestningar på nätverket och skulle minska säkerheten för mig.
hej, om jag inte minns fel så får man med mobilt bredband nytt ip vid varje uppkoppling, det borde förklara en del av de enstaka bessöken. sen kopplar man ju vid resor ofta upp sig via hotell, cafe, malls o andra hotspots som oxå borde skapa enskilda besök?
Unika besökare mäts med cookies, så det är inget problem med mobilt bredband eller bärbara datorer. Däremot kan det förstås bli unika besökare på massa ströplatser som du påtalar. Men när jag talar om stabila besökare så är det bara de som tittat in åtminstone 26 ggr.
Jag ser ju ungefär samma sak vad gäller läsekretsen/referrals. Näst efter Google är Cornucopia främsta referrer. Inte så konstigt. De trogna besökarna läser först den ena bloggen, och klickar sig sen vidare till den andra om de ser i högerspalten att det är något nytt. Själv brukar jag göra så. Först läser jag på Cornucopia, sen tittar jag i din bloggroll om några av bloggrannarna skrivit något nytt.
Jag får också förvånansvärt få besökare från dn.se, svd.se och knuff.se. Framförallt är jag förvånad att så få verkar titta på knuff.se, som ger en bra överblick över vad som är aktuellt i den svenska bloggosfären.