Bloggrannen Musik @ Centrifugen påtalar om att priset på papperssilver slaktades idag, men enligt sann BTFD så har redan ungefär halva raset återhämtat sig.
Tror dock att det inte är osannolikt att vi kan få se lite fortsatt ångest över ett silverpris runt 50 USD per troy ounce, och att det därför kan vara en del konsolidering ett tag nu. Kanske som i januari eller en lite mindre rörelse som i mars? Den som överlever får se.
Tittar man dock på dagscharten istället för intradag så ser inte direkt någon trend ut att ha rubbats.
Trenden är fortsatt urstark, men det kommer väl röda dagar också någon gång ibland. Man kan nog snarare påtala att dagens uppgång, innan den togs ner igen, var osedvanligt stor, uppenbarligen ohälsosamt stor. Det räcker med normala dagliga uppgångar för att en silverinvestering skall vara lönsam.
13 kommentarer
9,66 kronor per gram!
Skillnaden mot i januari är väl att april, liksom december och februari är stora leveransmånader? Både december och februari steg silvret monstruöst sista två veckorna, med enstaka dippar. Dock har priset skjutit i höjden sista traidingdagarna innan de två månadssluten. Så jag förväntar mig att historien kommer att upprepa sig då många hedgefonder försöker få Comex att betala premium när det inte kan leverera fysiskt silver.
Jag tror på ett silver kring 52 innan 1 maj. Får se om jag har rätt.
Jo, ni ekonomer är duktiga på fiktivekonomi. Har ni kollat den här? Ett litet erkännande att LBMA sysslar med att sälja 100 fiktiva papper på varje Silver, Guld enhet. Dvs de kan bara leverera för vart 100 papper.
http://www.youtube.com/watch?v=JXQ6Yqyjr1M
Så ni fiktivekonomer försöker ta reda på när man ska hoppa av en ploppande fiktiv bubbla till en växande bubbla som alla är uppblåsta av bankernas exponentiellt växande kreditskapande, eller ska man säga "troskapande"? Då kredit betyder "tro på" på latin.
Samtidigt försvarar ni med mystiska liberalreligiösa slagord detta fullständiga vansinne. Banksystemet har ju absolut ingenting med marknad att göra (riktiga företag kan inte skapa "tro på"-"pengar, dvs krediter, från ingenting genom att skuldsätta allt och alla – Riktiga företag måste, såsom alla vi andra, konkurrera om pengarna som redan finns i systemet)
Vad tycker ni? Varför kan inte Saab få samma garanti per ickesåld bil som bankparasiterna har på 900 000 kronor för bankonton (den s.k insättningsgarantin)? Bankerna har ju inga pengar på sina konton – staten måste garantera att de fiktiva pengarna som bankerna inte har (men som de skuldsatt allt och alla med) finns, fastän de inte finns.
Men antagligen tycker ni att Saab ska sänkas då de tillhör den reella ekonomin och inte den fiktiva fina ekonomin som ni är så bra på. Den fiktiva måste räddas och hållas under armarna till varje pris – även om den bara är helt och hållet parasitär. Hur ska ni kunna hoppa från bubbla till bubbla annars? För det är väl det enda ni kan? Eller har jag fel?
http://parasitstopp.wordpress.com/2011/04/25/infor-en-bilgaranti-pa-900-000-kr-per-saab-bil/
Är man konspiratoriskt lagd så kan dagens nedtagning av silverpriset vara en åtgärd av FED för att sänka nivån inför den explosion uppåt i priset som kommer att komma efter Ben Bernankes uttalande på onsdag.
Jag har 100K som väntar på TFD. Sannolikheten att vi får se en hyfsat stor korrektion de närmaste två månaderna är ganska stor, om inte annat så kommer nog priset ner i de skräckfyllda vakuumet mellan QE2 och QE3. Så om inte silverpriset har tappat 30% i juni så kommer det ner under resten av sommaren när the Bernank stänger kranen. När han sen öppnar den sticker det igen.
En pappersdipp (eller rättare sagt "digital dipp") ska ses som en gåva av oss som investerar i fysiskt guld/silver. Den riktiga metallen går liksom inte att trolla fram genom lite knapptryckningar på en skärm.
//j
Dock så påverkas inte det fysiska silvret så mycket av en dipp i papperssilver. Fysiska priset ligger ändå en bit över $50. FED/JPM kan bolla hur de vill med SLV men inte över det fysiska silvret. Papperssilver kommer också fortsätta uppåt men $50 är ju såklart en psykologisk nivå på många sätt.
Var handlar ni silver ? Jag kikade faktiskt pâ silvret idag och sâg att priset pâ alla börser i världen inte var enhetligt utan det fanns bâde up and down, warrant eller certifikat. Vilket är lönsammast ???
Gammelmor i Paris
I det långa loppet är det fysiskt silver som är lönsammast och säkrast. Papperssilver kan försvinna eller bli omöjligt att omsätta till riktiga pengar, varor eller mat när som helst.
Om jag förstått detta rätt så handlas det med guld och silver som inte ens finns. Det är ju i så fall ett rent bedrägeri och borde förbjudas omgående och de som ägnar sig åt sådant borde skaka galler.
Sedan så förstår jag inte detta med aktiehandel. Om någon köper aktier i ett bolag så borde denne ju göra detta för att han tror på och stöder bolaget. Inte för att handla med "detta stöd".
Om man vill "spela med aktier" så kan man väl starta ett spelbolag istället som är helt avskilt ifrån de verkliga aktierna. Där kan spelarna satsa en pott av sina egna pengar(som i en pokerturnering ungefär) och spela om dessa pengar istället.
När det gäller bankerna som Lincoln skriver om så hade det väl varit bäst att bankerna helt förstatligades. Att tro att privata banker skall kunna sköta kreditskapande på ett ansvarsfullt sätt är ju lika dumt som att tro att en grupp dagisbarn skulle kunna sköta och driva en godisbutik på ett "ansvarsfullt" sätt.
Sigvard, det var mycket bra sagt. Tron att man kan tjäna pengar på pengar måste komma sitt slut och den tiden kommer nu.
/Farfar
Sigvard, alla kronor, dollar och andra valutor är idag pengar som inte finns… Det är alla fiat-pengar och systemet fungerar så länge som alla tillåter det att fungera.
Visst är den största delen av papperssilver handel med silver som inte finns mer än på papperet och våra valutor är handel över pengar som inte finns. Det finns inte mycket inneboende värde för en papperslapp som redan är fullklottrad men text och bilder men eftersom de flesta accepterar dessa som om det vore pengar så fungerar systemet. Det blir dock inte så roligt när förtroendet för valutorna minskar vilket kan ske genom t.ex. inflation (dvs pengatryckeri).
Merlin
För att citera ekonomiprofessor Steve Keen (en av ett handfull av alla ekonomer som faktiskt förutsåg finanskrisen):
"We are therefore not in a “fractional reserve banking system”, but in a credit-money one, where the dynamics of money and debt are vastly different to those assumed by Bernanke and neoclassical economics in general.[10]
Calling our current financial system a “fiat money” or “fractional reserve banking system” is akin to the blind man who classified an elephant as a snake, because he felt its trunk. We live in a credit money system with a fiat money subsystem that has some independence, but certainly doesn’t rule the monetary roost—far from it."
http://www.debtdeflation.com/blogs/2009/01/31/therovingcavaliersofcredit/
Du kanske skulle läsa den för att få lite kunskaper om att vi INTE har ett fiat system utan ett kredit/skuld system och skillnaden mellan systemen. Där kan du också lära dig varför "tryckandet" av fiat-valuta i ett utpräglat kreditsystem som undergår deleverage bara minskar deflation vid "pengatrycande" (QE) – såsom skett i Japan som haft enorma QE efter att delas kredit/skuldbubbla ploppade i början av 90-talet – de har trots det haft deflation.
Verkligen sorgligt låg kunskapsnivå ni har!