De senaste dagarna har det framkommit att man i bland annat Irland matar gris och nötdjur med restprodukter från petroleum- och plastindustrin, och med det giftgruppen dioxin. Vilket inte är hälsosamt. Slaktdjur lever dock inte tillräckligt länge för att de skall drabbas så hårt, men du och dina barn har förhoppningsvis ett långt liv framför dig.
Du får vad du betalar för. Köper du billigt irländsk kött så får du dioxin på köpet.
Nej, köp ekologiskt svenskt närproducerat kött, från djur som går ute och betar, och ibland går ute året runt, och inte ens äter besprutat foder. Med fördel åker man till en lokal ekologisk närbutik och köper köttet, och eliminerar därmed de flesta mellanhänder. Det går utmärkt att frysa kött, så det räcker gott med att åka och storhandla på gårdsbutiken en gång i kvartalet, eller ännu mer sällan.
Tycker du att ekologiskt kött är dyrt? Ät lite mindre kött. Låt en middag i veckan bli vegetarisk, så har du sparat in merkostnaden för ekoköttet, och på köpet varit ännu mer miljövänlig.
Även om du skiter i miljön och djuren, så borde du inte skita i din egen hälsa, och speciellt inte dina barns.
Tyvärr kan man inte styra över vad som används i skolmat eller på restauranger. Räkna med att ditt lunchställe köpt det billigaste köttet de kan hitta. Samma sak gäller färdigmat och halvfabrikat.
Läs gärna Dettners bloginlägg i ämnet.