Hem Köpa guld och silver

Köpa guld och silver

av admin

Denna artikel är sponsrad av Liberty Silver.

Två öre hade 1918 samma köpkraft som en krona 2018. Den svenska kronan har tappat 98% av sitt värde och sin köpkraft på 100 år. 

1 gram guld har däremot stärkt sin köpkraft sedan 1918. 1 gram guld är således värt mera idag än vad det var för 100 år sedan. 

Detta visar på att guld behåller eller ökar sitt värde över tid. 

Guld är det tillgångsslag som under tusentals år varit stabilast. Varken aktier, obligationer eller fastigheter kan mäta sig med guld i stabilitet. Guld är värdebevarande och säkert. Med guld behöver du inte jaga avkastning utan kan sova tryggt förvissat om att guldet kommer bevara sitt värde i form av köpkraft över tid. 

Papperspengar kommer och går medan guld består. Ingen pappersvaluta har överlevt mer än några decennier medan guld har använts som pengar under tusentals år. 

Stabiliteten och guldets förmåga att bevara värde är också anledningen till att världens centralbanker äger stora guldreserver. 

I en tid där tillgångar som aktier, obligationer eller fastigheter framstår som förenade med hög risk eller osäkerhet framstår guld som det bästa alternativet från ett potentiellt havererande finans-, bank- och penningsystem.

De främsta anledningarna till att köpa guld och silver är:

1) Guld bevarar köpkraft och har gjort så under 6000 år – Längre än något annat tillgångsslag.

2) Guld fungerar som en försäkring mot det sköra bank-, finans- och penningsystemet i osäkra eller instabila tider.

3) Guld skyddar mot inflation och mot urholkningen av pengars värde.

4) Guld mäts i vikt och inte genom en siffra bestämd av en politiker eller centralbank.

5) Guld är svårt att kontrollera för stater och banker. 

6) Guld kan inte gå i konkurs, bli insolvent eller göras värdelöst av en stat, centralbank eller bank.

7) Guld är värdefullt p.g.a. sina inneboende metalliska egenskaper. 

8) Guld har ingen motpartsrisk. Med guld behöver du inte förlita dig på någon bank, fondkommissionär, råvarubörs eller certifikatsutgivare.

9) Fysiskt guld har ingen hävstångsrisk och kan inte annuleras eller bli värdelöst.

10) Det finns mångdubbelt mer pappersguld i form av allokerat guld, terminer och certifikat än vad det finns uppbackning i form av fysiskt guld.

11) Guld kan ägas och förvaras anyonymt.

12) Guld fungerar väl som hedge i en investeringsportfölj och leder till bättre riskjusterad avkastning.

Sammanfattingsvis – Guld är pengar!

De globala aktie- och finansmarknaderna är extremt övervärderade i ett skört system som är beroende av en allt högre skuldsättning. Riskerna är högre än någonsin.

Det är därför viktigt att du placerar åtminstone en del av dina tillgångar i guld som en försäkring mot sämre tider. 

Lars Wilderäng rekommenderar sina läsare att köpa guld och silver hos den svenska handlaren Liberty Silver AB. Liberty Silver är Sveriges ledande ädelmetallhandlare och saluför ett brett utbud av guld och silver i form av tackor och mynt till ett konkurrenskraftigt pris. 

Några av anledningarna till att köpa guld och silver från Liberty Silver är:

– Brett utbud med olika storlekar på guldtackor, guldmynt, silvertackor och silvermynt. 

– Konkurrenskraftiga priser med låga prispremier och låg spread mellan köp- och säljpris.

– Snabb leverans där kunden kan följa orderflödet i alla steg och informeras i alla steg från det att ordern läggs, till att betalning mottas, produkterna skickas och produkterna finns tillgängliga för uthämtning på kundens utlämningsställe eller postkontor.

– Tydliga köp- och leveransvillkor utan dolda kostnader. Som kund betalar du exakt den kostnad som specificeras. Liberty Silver står risken för leverans tills dess att du som kund hämtat ut produkterna.

– Informativ hemsida med diagram, information, kunskapscentral och forum behandlandes ekonomi i allmänhet och monetär ekonomi och ädelmetall i synnerhet.

– Solitt svenskt företag, etablerat 2008, med gott renommé och med ägare och anställda som står bakom guld och silver ideologiskt som tillgång och som pengar.

Vid frågor eller funderingar kring guld eller silver kan ni vända er till Liberty Silver på telefon 040-611 01 00 eller e-post [email protected]

Denna artikel är sponsrad av Liberty Silver.

Denna websajt använder cookies för att förbättra din användarupplevelse och aktivera alla funktioner. Godkänn Läs mer ...