I avsaknad av inspiration att faktiskt ha något att skriva om som inte bara är coronapandemin, så uppdaterade jag kolumnerna med mest lästa artiklar längst ner på sidan. Det finns nu top-10 och mest lästa någonsin är ändrade till mest lästa senaste året för att vara lite mer aktuell och intressant.
Mest lästa artiklarna just nu, senaste månaden och senaste året. |
Det är evinnerligt trist att när man saknar inspiration till att skriva något eget så är allting bara coronaonani i media, så det finns extremt lite annat att skriva om på helgerna när inga nya rapporter eller statistik publiceras.
Jag har i alla fall nu gjort om så att ni längst ner (iaf på desktopversionen) nu kan se de tio mest lästa inläggen per veckan, senaste månadeno och framför allt det senaste året. Därmed blir särskilt den sista kolumnen mer aktuell, eftersom mest lästa någonsin innehåller evigt gamla inlägg annars. Dock slinker det fortfarande in ett felaktigt eller förenklat inlägg från 2015 in där, eftersom det då och då poppar upp hos diverse haveristgrupper på Facebook, och ältas än en gång.
Blir en intressant ögonblickbild för vad som väckt uppmärksamhet de senaste tidsintervallen.
De mest lästa artiklarna på årsbasis brukar drivas av delningar i sociala medier.
Intressant att denna artikel från i förra helgen letat sig in som ett av de mest lästa inläggen senaste året. Tydligen väcker det reaktioner att en del bostadsrättsföreningar riskerar få kraftigt höjda medlemsavgifter för klubbmedlemmarna.
Tips emottages om ämnen som inte bara är coronaonani. Det går liksom inte att dra det ämnet fram och tillbaka i all oändlighet.
15 kommentarer
Risken för ett supervulkanutbrott? Kan världen hantera en solstorm som 1859?
Vad händer när datorer kan ta över mycket av det hjärnarbete som människor gör idag? NVIDIA kom med ett nytt AI chip i veckan. Hur många petaflops krävs för att simulera en hjärna?
Resultat från studier där man försökt hindra åldrande. Metformin, senolytics, telomeras mm. Poll, när kommer vi nå longevity escape velocity?
Riksbankens balansräkning sväller. Finns det risk att vi får tillbaka KPI-ökningar som på 70- och 80-taklet?
Uppföljning, vad hände med Andrea Rossis E-cat? Det har nu gått 5-10 år sedan den annonserades
E-cat är väldigt spännande men det finns varken något att bevisa eller motbevisa tills en första produkt eventuellt materialiseras, på riktigt.
https://www.fastighetsnytt.se/samhallsbyggnad/hallbarhet/andrea-rossis-ecat-ska-nu-finnas-pa-marknaden/
Ädelmetaller. Hur länge de stora drakarna kan korta silvret och varför.
Det vore intressant med en genomgång hur dina annonsintäkter utvecklar sig. Där borde du sitta på intressant insiderinfo.
Insiderinfo, som sagt. Inte något jag går ut med på det viset, nej.
Jag skulle gärna se inlägg om den (privat) ekonomiska utvecklingen i Sverige, säg 1950 – nutid.
Till exempel:
Hur mycket disponibel inkomst hade man på 70-talet? Hur stor del av lönen gick till mat, boende, nöjen? Hur klarade man sig ekonomiskt på en lön om man hade tex den hemmafru? Vilka produkter har blivit billigare/dyrare över tid? Vad kostade en bil i förhållande till inkomst vid olika årtionden?
Har du börjat skriva på nästa boken?
Jag skulle gärna läsa en artikel om hur du började skriva böcker.
Skulle vilja läsa om läkaren Jon tallinger, jag förstår inte vad det är som händer.
Är det en lös konspirationsteori eller ligger det något i det han säger? Och vad är det exakt han säger? Skulle vilja se en debatt med honom och en till
Håller med, men detta kan "bloggen" inte ta upp utan att riskera sin existens.
Guldet upp kraftigt. Är priset upp på en ny botten?
Vore det inte läge för dig att i tristessen återgå till preppingen?
För svensk del med nationell självförsörjning inom vissa områden(vilka och hur), eller individuellt för den delen. Växthus, vatten och vapen i all ära. Men det finns ju större frågor även här. Blanda även in hur vi(sverige) behåller spetskompetens i landet som en del i preppingen. I min branch blir många driftiga utan barn globetrotterarbetare åt tex Siemens.(OT. ryssland, usa, Oceanien och Sydamerika- varför fåtaligt i "väst"europa, Afrika, Mellanöstern förresten?) Det finns säkert värre frågor än så – bara som exempel.
Ämnen kring ditt författarskap och skapande:
Hur börjar du ditt författande av en ny bok? Hur väljer du ämne att skriva om och hur går så att säga fördjupningen till?
Har du utkast som du lagt åt sidan eller som du tänker ska mogna fram senare?
Finns det något ämne du skulle vilja skriva om men inte riktigt tror håller? Vad är skälet till det?
Bloggämnen i övrigt:
Morgondagens enhörningar. Nuvarande kris gör ju om landskapet och det bör rimligen finnas ökad acceptans och vilja att kunna jobba mer hemifrån. Nu senast gick ju Twitter ut med att anställda inte behöver vara vid kontoret. Det bör ju rimligen kunna motverka megatrenden att allt fler flyttar till allt större städer.
Pendlingsmönster, om allt fler kan jobba hemifrån ett antal dagar i veckan (eller på annan plats) så minskar behovet av kontor i centrala lägen och belastningen på trafiksystemet bör kunna spridas ut.
I Sverige känns det som om vi nästan helt bör kunna skrota investeringar i nya vägar. Är förbifart Stockholm möjlig att stoppa?
Kort sagt, vilka produkter som finns idag eller i morgon kommer framtidens arbetsgivare att efterfråga i större grad?
Kommer företag att börja hålla större lager än nu? Eller kommer företag att se över sina leverantörskedjor och ha flera leverantörer av samma produkt för att gardera mot totalstopp efter haverier i just-in-time-kedjan.
Du skulle ju kunna göra ett eller serie blogginlägg t.ex. detta bloggade du mest om detta år. Du har ju nu väl ett antal år av bloggande att ta ifrån.
Jag skulle gärna se inlägg om den (privat) ekonomiska utvecklingen i Sverige, säg 1950 – nutid.
Till exempel:
Hur mycket disponibel inkomst hade man på 70-talet? Hur stor del av lönen gick till mat, boende, nöjen? Hur klarade man sig ekonomiskt på en lön om man hade tex den hemmafru? Vilka produkter har blivit billigare/dyrare över tid? Vad kostade en bil i förhållande till inkomst vid olika årtionden?