Uppföljaren till min sjätte roman Höstsol, Höstregn, släpps den 27:e augusti. Jag kommer signera boken hos SF-bokhandeln i Stockholm den 31:a augusti 17-19 och i Göteborg den 1:a september 14 – 16. Omslaget hittar ni nedan. Svara gärna på enkäten nedan huruvida du läst mina böcker – även du som inte läser dem.
Höstregn av Lars Wilderäng. |
Återigen är det Anders Timrén på Islington Design som gjort det fantastiska omslaget utifrån idéer från mig. Anders har gjort alla mina omslag sedanStjärnklart, och har alltid tagit med element jag har föreslagit och gjort korrekta omslag, samtidigt som de inte innehåller några spoilers men ändå fångar boken.
Jag säljer rätt få böcker via länkar på bloggen – bara några hundra om året – så det kan vara intressant att se hur få av er bloggläsare som läser mina böcker och vilka av dem ni läst. Frågan är om fördelningen av dem är lika för bloggläsare som när det gäller total försäljning? Svara gärna på enkäten nedan. Om inte inbäddningen fungerar pga ej korrekt https klicka här och svara i separat fönster.
33 kommentarer
Anledningen att jag inte läst en enda av dina böcker är att jag hört/läst någonstans att de innehåller typ zombier och vampyrer. Försöker alltid undvika böcker med element av sådant.
Om det är fel info jag fått så får du gärna rätta mig här och då kommer jag att läsa dem 🙂
Midvintertermörker och midsommargryning, inte en enda zombie el vampyr. Dom andra kan jag inte svara på.
I Stjärnfall och Stjärndamm förekommer en del zombier och även om inte heller jag är ett stort fan av den genren av böcker, så överskuggar dessa inte romanernas egentliga sf-tema. Att låta bli att läsa dessa enkom av anledningen att inte gilla zombier vore som att låta bli det dignande julbordet för att man inte tycker om sill.
Höstsol var också helt zombiefri.
Stjärnklart började bra som hygglig SF men i de två följande romanerna i den trilogin blev det riktigt mycket zombisar och vampyrer. Tycker presonligen det var en tråkig utveckling men författaren hade varnat oss trogna blogfans att det skulle bli så.
Nulli secundus
Ja, Stjärnklart går gott att läsa som en fristående bok, det är den klart bästa boken i den trilogin och innehåller inga såna konstigheter 🙂
Närvarokänslan och de många exakta (lokala) platsbeskrivningarna gör att realismen är kuslig !
Varför har alla dina böcker i stort sett samma titel?
Jag har läst en av dem, oklart vilken (den där elektroniken börjar fallera). Jag tror det skulle vara gynnsamt för försäljningen om böckerna hade lite mer urskiljbara titlar. Åtminstone i mitt fall har det hållit beställningsviljan tillbaka – att köpa en bok man redan visat sig ha läst gör ju ingen glad…
Kan väl iofs vara ett stilistiskt grepp för att få en köpare att förstå att produkten håller samma stil som tidigare. En högst svensk tradition. Märk väl att Tolkiens trilogi inte hade konsenventa titlar, men i Sverige döte vi om samtliga delar till "Sagan om…".
I USA döpte man serien om Chevy Chase som familjen Griswold till "National Lampoon's […] vacation".
Jag tror helt enkelt det är ett bra sätt att säga "gillade du sagan om de två tornen kommer du gilla sagan om konungens årsinkomst också".
Helt OT, Ben, har du hört den här?
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/929456?programid=4418
Ha ha, näe, tack för tipset. Han har väl både varit tjackis och frälst om vartannat på nåt sätt? Känns som en spillra från den man han var på 70-talet men man kan ju inte ta ifrån honom prestationerna i VD, Grötbögen, Autisterna, Nyår (hette den va?) mm, etc.
Varför kommer jag att tänka på TKU:s textrad "har du nagellack och frack, tycker det är gott med tjack, ska du vända dig till Jesus" när jag tänker på hans olika upptåg?
Jag har också läst den om när elektroniken slogs ut och fick googla fram vilken av alla det var..
Varje bokserie har namn som hör ihop. Svårare än så är det inte. Sedan ska en boktitel av mig kunna identifieras som det utan författarnamnet, typ.
Intressant att flera individer inte kommer ihåg boktitlar.
Jo, fast det verkar somom de militära titlarna (på romanerna) har någon sorts årstids-tema.
Liten slamkrypare där vore att döpa en av romanerna efter Våroffer, operan av Stravinskij som hyllar det gamla Ryssland och vårens kraft osv osv.
Fast den är väl skriven I exil?
Ryssland är inget land, det är ett sinnestillstånd. Kan man förbise det faktum att Tjaikovskij var bög kan man säkert förbise en sån liten detalj också.
Sinnestillstånd- vansinnig?
Jag trodde det var Cornus lösenord till datorn…
Utöver att jag inte läser skönlitterära böcker så är det som avhåller mig från Cornus böcker de fula omslagen.
Det är inte helt lätt att förklara vad som är fel men de ser ut ungefär som bloggen. En plattform som inte var så dum när det begav sig men blev kvar. Fulhackad att klara (nåja) nya finesser, med ett klottrigt inkompatibelt slutresultat i olika färger som följd.
Det där gäller ju generellt för thrillers och sånt i pocketutgåva, det ska vara nåt coolt på omslaget samtidigt som man klämmer in titel och författare i nåt "episkt" typsnitt. Ett stilistiskt grepp, antar jag, för att deklarera innehållet.
Kul att snyggare omslag skulle få dig att läsa mina böcker!
Jo, fastän Tom Clancy har lämnat in så har ju jack Ryan-serien fortsatt med hans namn I stor stil på böckerna.
Du kunde lagt in ett påhittat alternativ bara för sakens skull, typ "Nattsol" eller så.
Bra idé.
Midsommarsnö… Eller, hm. Vem vet.
Håller med om titlarna, om jag ska tipsa om en specifik titel eller diskutera böckerna med en kamrat så måste jag googla eller beskriva handlingen. Värst är stjärn-trilogin, det är ju inte klart i vilken kronologisk ordning -klart, -fall och -damm kommer. Midvintermörker och Midsommargryning är bättre, för det ser mörkt och sen blir det ljusare.
Lars: Får vi en tråd om detta idag?
https://www.di.se/nyheter/hemnet-utbudet-pa-bostadsratter-upp-15-procent-i-mars/
Läste Stjärn*-serien fram tills boken där det kom övernaturliga sagovarelse. Då slutade jag läsa. Bra böcker i serien fram dit.
Har inget emot SF/Fantasy men där föll det inte mig i smaken.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stjärnklart gillade jag skarpt! Högt tempo och med realistiska skildringar av skräcken i vardagen när saker slutar fungera, eller som en av scenerna med mobiltelefonen som fattar eld i flygplanet. Mycket igenkänning för alla som har suttit på en flygplats eller i ett flygplan på en mer eller mindre meningsfull tjänsteresa!
Trots att jag har läst mycket Stephen King genom åren gillade jag inte riktigt konceptet med utomjordingar och zombies längre fram i trilogin. Men som helhet är Stjärnserien en spännande berättelse i ett tempo som gör att man inte kan lägga ifrån sig böckerna, utan bara måste läsa ett kapitel till för att se hur det går!
Jag läste den tidiga utgåvan av invasion Gotland-boken (Midvintermörker?). Den hade ett ganska rufft språk och var lite råbarkad.
Sedan läste jag första prepper-boken (Stjärnklart?). Började med del två men det var ny uppläsare och jag gillade inge utvecklingen den verkade ta så gav upp den.
Bäst hittills var Höstsol som jag tyckte höll en väldigt bra nivå och som visade på ett ganska tänkbart scenario och problemen med att förlita sig på småbarnsföräldrar till samhällsberedskap vid en kris / krig.
Håller med om kritiken gällande titlarna. De är inte lätta att komma ihåg vilka som gäller vilka.
Läser sjukt mycket böcker och brukar inte ha det problemet.
Ser fram emot del två i höst.