Efter att ha uppgraderat till OSX 10.11 El Capitan fungerar nu återigen e-posten tillsammans med Google GMail smärtfritt på Apple OSX efter att ha gått sönder när med OSX 10.09 Mavericks år 2013.
Det har varit två år med varierande strul med e-posten från Apples Mail.app på Macintoshdatorernas OSX, vilket nu verkar vara över. Mail är återigen blixtsnabbt, och anländer inom sekunder, inte timmar (om alls) från det att de landat på servern. Läst-flaggor, flyttade mail och raderade mail från andra enheter, t ex från en iPhone uppdateras också inom några sekunder.
E-post verkar också nu vara korrekt synkroniserat mellan iOS-enheter och OSX. De senaste åren har en vanlig bugg jag råkat ut för vara att ett mail läst och sparat kvar i inboxen på en iOS-enhet, för senare åtgärd från datorn, helt enkelt aldrig syntes på datorn.
Även detta har än så länge fungerat korrekt.
Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL) verkar alltså ha åtgärdat två år gamla buggar, som aldrig riktigt rätats ut. Ska inte applådera tilltaget med till synes buggfri programvara, men det kan innebära en viss produktivitetsvinst åtminstone.
I övrigt verkar OSX 10.11 El Capitan rappt och den eftersträvade prestandaförbättringen, men det kan förstås också bero på nyinstallation och att datorn klarar av operativsystemets hårdvarukrav med god marginal. Givet lite tid kan säkert e-posten sluta att fungera också, men just nu upplever jag lite sinnesfrid på den punkten.
8 kommentarer
Det här är sådant man inte behöver bry sig om när man har en riktig dator och inte en svindyr leksak från Apple.
Har inte apples datorer haft samma typ av hårdvara som resterande PCs rätt länge? Det man betalar för nu för tiden är väl operativsystemet, designen och inkompabiliteten med resterande datorvärlden som inte är Apple-brandad.
I min Mac Book Pro leksak är det Intel processor och grafikkretsar. Och jag betalar gärna lite extra för att slippa den tröga Windows-bloaten och få en problemfri tillvaro med ett riktigt OS. Linux är väl iofs också ok.
Köper man en "PeCe" med samma hårdvaruspec (minne, processor, SSD, retinaskärm etc) som en Mac är det ingen större skillnad på priset. Däremot finns det plastleksaker som inte duger till något för några tusenlappar, men det är som att köpa en moped istället för en bil. Dock säljer Apple bara sportbilar prestandamässigt.
@Unknown
Om man köper en "riktig dator" så är risken att man får med Wirus7 eller Wirus8 från microsoft. Skall man få datorn till att likna något som funkar så får man installera om skiten stup i kvarten.
Köper man grundmodellerna är priset rätt ok men 2 200 kr för 8 GB ram extra är riktigt dyrt.
Kanske värt att uppgradera alltså? Efter senaste Yosemite uppgraderingen är jag lite tveksam dock. Mitt wifi har strulat sen dess.
Installerade just El Capitan på min Macbook pro (från 2014) men märker inte att den är rappare nu än innan. Kanske om man har gammal hårdvara att det märks något.