Den amerikanska centralbanken Federal Reserve beslöt igår att inte ändra sin styrränta. Börserna hickade till nedåt under några minuter, återhämtade sig, steg, och föll tillbaka. Sammantaget kan reaktionerna ses som marginella även om S&P-500 stängde på -0.26%.
Riktningen nedåt ser dock ut att fortsätta då S&P 500-terminen pekar nedåt jämfört med stängning.
I de asiatiska tidszonerna faller japanska Nikkei 1.56%, medan man i Kina får se Hang Seng gå +0.50% och SSE Composite +0.75%. Australiens All Ordinaries går +0.72%.
Öppningen i Europa är osäker och eftersom det är fredag och dessutom fyrfaldigt häxeri på de amerikanska options- och terminsmarknaderna idag kan väl i stort sett vad som helst hända. Svårt att dra några andra slutsatser än den icke-slutsatsen.
Dagschart S&P-500. 2000 ser fortfarande ut att vara en motståndsnivå. |
10 kommentarer
Icke beslut är vanligaste beslut. Men för Sverige viktigare beslut ekonomiskt närmar sig. HSBs uttalande igår om ränteavdrag visar vad som närmar sig. Fast närmare slingrande hit och dit gissar jag blir obligatorisk amortering med massor av undantag, som start.
Vänliga hälsningar
Nanotec
Undantag….massor med dem visar hur felaktigt man (o)reglerat banksektorn. Hade man gjort reformer samt bibehållit en del äldre begränsningar hade man inte behövt gå in och pilla(detalj-peta) idag. Vilka är dagens skäl till detta. Ger man hunden ett ben så släpper den inte det utan att man riskerar att bli biten. Nu när priserna är bubbelmässiga så tvingas man göra detta. Galenskaper…..
Varför gör varje generation alltid om samma fel? Lär de sig något? NEJ
http://www.armstrongeconomics.com/archives/37240
USD blev mindre värd i SEK-1% lägre. Det glömmer man ofta när räntan kopplas direkt till börsen.
Kopplingen mellan USD och vår börs är tydlig-så vi får väl en 1% sättning i dag om inget annat inträffar vilket det alltid gör!
-1% direkt i öppningen. Nu kan allt annat få inträffa!
Dollar=7,60, 7,25 sedan 9, 11, 15 kronor
Börsen: testa gårdagens högsta sedan bär det av nedåt mot 1380 för ny rekyl upp varefter vi landar kring 1276. Sedan får vi se om dollarn och långräntan bottnar.
Cornucopia: "Marginella reaktioner på Feds icke-beslut om räntan"
Samtidigt i en annan mediekanal: "Börsfallet blir värre. JUST NU. Kalabaliken efter Fed-beskedet har nått Stockholmsbörsen."
Jag tycker du behöver jobba lite mer med klickbete på dina rubriker! (obs! ironi!)
"Sell the news" och testa botten…….1276 efter botten test (med rekyl upp) tror jag
Marknaden ligger alltid före. Nu fick de rätt. Uppgången i t.ex S&P500 igår var trading betingad, dvs upp till motståndet.
Det finns alltid något att oroa sig för. Är det inte glidande medelvärden så är det triple eller quadruple witching, Armstrongs "pi gånger tusen dagar"-cykel, elliot-vågor, kondratieff-cykler, Hindenburg-omen eller någon annan påhittad indikator som fungerat historiskt.
Problemet verkar vara att i förväg bestämma vilken indikator som gäller den här gången och vilken marknad som ska krascha… Med lite data mining kan man nog alltid få fram att signaler triggas eller är på väg att triggas med 70% sannolikhet. Problemet är att man inte gärna diskuterar de gångerna som modellerna misslyckas.
Du lider av en förutfattad mening Joakim. Det handlar om sannolikheter och mönster(människan är sig lik). Sedan använder man fakta som input. Signalsystemen äger giltighet men som vanligt handlar det mer om vem som sitter bakom spakarna. Med tiden skaffar man sig erfarenhet och lär sig hur trading fungerar. Det finns dock ingen helig graal här, bara arbete. Misslyckande är okunskap och feltolkningar men oftast handlar det om att man låter känslorna ta över och då blir det fel. Inte modellens fel.