587
De senaste sju dagarnas två mest lästa
inlägg var bägge från idag. |
Ja, jag vet. Ni sitter och väntar på bloggens fredagsmys. Eftersom det blev lite väl müsigt tidigare under dagen, som för övrigt för länge sedan slagit trafikrekord för att vara en fredag, så lämnar jag här ett öppet icke-ironiskt fredagsmys.
Kort sagt, inom rimlighetens gräns och i enlighet med kommentarsreglerna kan ni diskutera andra ämnen, eller bara müsa lite extra.
Ta nu väl hand om er och era närmaste, och jag önskar er ett extra müsigt fredagsmys. Icke-ironiskt och alldeles på riktigt.
De senaste sju dygnens trafik än så länge. Dagens inlägg har dragit en del trafik från bland annat sociala medier. |
21 kommentarer
Det kanske är en företagshemlighet, men hur många procent av trafiken står psysopparna för?
Försumbart. De är bara ett tjugotal av senaste sju dygnens 68 002 unika besökare.
Får man fråga vad det var som gjorde att det slogs rekord just idag?
Inte rekord för enskild dag, men för en fredag. NATO-generalinlägget + När kriget kommer-inlägget. NATO-generalinlägget är det femte mest lästa på bloggen någonsin, och det på mindre än en halv dag. De som når så högt brukar dra läsare över flera veckor, så inlägget har potential att gå högre innan det stoppar upp.
Ja då kommer det väl i statsmedia om ca två veckor om det passerar nålsögat. Noterar att din IS-information redan efter några veckor, i går med SVD, och i morse tog fart med en mer än vanligt agiterad och charmerande Alexandra Pascalidou i TV4 (ingen fick en syl i vädret). Alltid lika roligt att se gamla nyheter utspela sig i realtid.
Och tack! Det ger alltid lika animerat roliga lunchkonversationer att spinna på dina blog-inlägg innan de kommit i statsmedia.
Jaha, fotboll? Eller vad är det som kan engagera? Jag tolkar Cornu som att vi kan slappna av en kväll från allvaret runt om oss och bara visa kärlek till våra medmänniskor.
Äh, sen Cornu invaderat min hjärna kan jag inte längre tänka fritt. Nån mer nytilkommen läsare får öppna ett intressant ämne!
Ser just nu Let's Dance och Anna Book påtvingat dansa i ögonvrån. Då är det väldigt lätt att i ren självbevarelsedrift fokusera på en obskyr blog i utkanten av den kända världen, Gotland. Alltså bloggen inte Gotland. Hur svårt ska det vara.
Ingmar Samuelsson buggar! UuuuhHhhuuu!
*sträcker mig efter…*
Muffins, instämmer att Cornu är beroendeframkallande. Har själv försökt avsluta förhållandet flera gånger utan framgång. Men din muffinshjärna kan nog göra ett mjukt och degigt avslut om den verkligen sätter all klutar till.
Själv sitter jag helt patetiskt i TV-soffan och väntar på att alla idiotprogram ska ta slut så att jag ska få se på min favoritserie på netflix. Orkar inte gå upp på övervåningen och se på den andra TVn, vilket även skulle kunna uppfattas som asocialt. Således är inte bara Cornucopia en mentalt sanitär olägenhet, den är även en räddning för socialt handikappade i TV-soffan. Cornucopia är alltså en riktigt duktig socialarbetare, speciellt för behövande höginkomsttagare med bokstavskombinationer.
Fick för övrigt ett brev om att betala en avgift till Radiotjänst. Trots att jag är en av få (4%?) som inte innehar en dumburk! Kan man sätta in en stödpeng nån gång kanske? Några bra saker gör de ju trots allt på SR men att stödja dem fullt ut, no way….
Stå på dig Muffins! Jag hejar på dig!
Blev ena deppig efter dagens blog-poster. Och så regnade det 8(
Men vill man pigga upp sig kan man ju läsa otaliga historier på det världsomspännande informationsnätverket om hur världen sparades ett flertal gånger, under Kalla Kriget, av människor som behöll lugnet. T.ex. 4. The 1983 Nuclear False Alarm i följande länk: http://www.history.com/news/history-lists/5-cold-war-close-calls. M.a.o, det finns hopp så länge det finns kloka människor på kritiska befattningar, oavsett sida.
Kom även att tänka på ett samtal med mormor från när hon levde. Hon och hennes polare drog till Berlin som 18-åriga brudar sommaren 1939. Hon och hennes jämnåriga kamrater sket fullständigt i alla varningssignaler om krig som figurerat i tidningar ett par år … om de ens hade reflekterat över dem. De skulle spana in killar … och de snyggaste killarna i Berlin den sommaren var enligt mormor SS-männen. Oklart hur det gick med raggandet men efteråt mindes hon resan som lyckad. Poängen är nog att man skall glädja sig, inte bara i sin ungdom, utan när tillfälle ges. Vad som helst kan hända!
@B
Allt är inte lost. Tyvärr är det så att man måste välja, hela tiden. Att välja vad man vill fokusera på. Fokuserar man på elände blir man själv eländig, och fokuserar man på positiva saker så blir man positiv. Det är ett val man gör. Om man sen kommer och gnäller över att man mår dåligt och vill ha hjälp och anklagar hela världen, ja då kanske man borde ha en rejäl spark i baken för att vakna upp.
Jag säger inte att det är det du behöver, men det är min livserfarenhet jag delar här nu. Så take it or leave it. Annars kan jag nog argumentera ner dig om du vill det.
Har Knausgård rätt eller fel?
Knausgård har naturligtvis både rätt och fel. Att han skrivit en bok om något är helt rätt. Att han omyndigförklarat hela svenska folket är nog inte heller fel. Dock måste man se det ur hans synvinkel, på det här stadiet i marknadsföringen gäller allt för att sälja sin bok. Således är all reklam bra reklam, speciellt den som upprör känslor. Själv kommer jag förstås inte att läsa något av en författare som jag inte kommer ihåg namnet på.
För den som orkar läsa finns här förslag på avtal till miljökonferensen i Paris till hösten. Har själv bara ögnat igenom, men hittat en del intressanta saker. Bl.a. vill FN ha 1% av BNP i finansiering. Blir några extra kronor i statsbudgeten 🙁
http://unfccc.int/resource/docs/2015/adp2/eng/01.pdf
Om det stämmer så skulle alla foliehattar få rätt om nu FN kan ta ytterligare ett steg mot att styra världen i någon slags odemokratisk världsregering.
Sverige med Romson och MP längst fram kommer självklart att ta täten "vi måste visa resten av världen hur goda och fina vi är så att de kan följa efter".
Öppet ämne? Då vill jag uppmärksamma lyssnarna(?) på upptäckten av 3 300 000 år gamla tillverkade stenredskap. Det är intressant eftersom släktet "Homo" (så namngivet av Carl von Linné) ännu inte existerade då. Det var en hårig apart som gick på alla fyra som tillverkade dessa stenverktyg. Tillverkning har alltså skapats av sedan länge utdöda icke-mänskliga släkten och förts vidare över evolutionära tidsepoker.
Förvisso använder t.o.m. fåglar redskap, men de tillverkar dem inte. Och när man har vassa stenar så gör man vad man vill med trä, ben, hudar (inget av det är särskilt användbart med bara händerna och tänderna). Men efter årmiljoner är allt sånt organiskt material upplöst, bara stenarna finns kvar. Förmodligen började stenhantverket med att man krossade benpipor i bytesdjur för att komma åt märgen. Vill man något och pular på så når man till slut någon slags lösning, alla som har hund känner till detta.
Vad är 3.3 miljoner år? Tänk 3300 år tillbaka. Det var långt före romarriket och hellenistiska Grekland. Även om pyramiderna redan då var tusen år gamla, så har en hel del hänt sen dess. Ta det gånger tusen. Kanske mellan 1803800 och 1802100 år sedan en tillfällig relativ högkultur uppstod någonstans?
http://www.nature.com/nature/journal/v521/n7552/full/nature14464.html
Går utvecklingen i cykler och faller tillbaka till noll däremellan? Om Egypten var en högkultur för 4600 år sedan borde de ha haft månbaser och tidsresor nu.
Min teori, vilket kan vara helt fel, är att det kollapsade av två skäl.
1: Egypten ligger i ett område där det ytterst sällan blir riktigt kallt. Titta på en karta idag så ser man att så gott som alla demokratier ligger där vädret är en "gemensam fiende" vilket gör att folk håller ihop.
2: Så länge ett samhälle har stora skillnader i befolkningen. Främst är det skillnaden på tillgång till information, att kunna läsa och skriva.
Kombinationen av dessa skapar ett samhälle där folk håller sig för sig själva i sin lilla by och att utveckling "bortom" byns eget behov aldrig sker. "- Visst skulle jag kunna uppfinna hjulet, men ingen i byn bär något tyngre än en säck och aldrig mer är tjugo meter, så varför bry sig."
Alternativt "- Den där ångmaskinen och järnvägarna du funderade på, blev det något med det?", "- Naaah, Farao sade att det skulle kosta pengar att bygga alltihop, men slavar var ju gratis så de kan bära alltihop för hand".
I modern tid "- Dator kommer aldrig att bli någon stor grej, kanske fyra fem stycken",
"- Ingen kommer någonsin behöva mer än 64kb i minnet".
"- Internet, äsch, det är bortglömt om något år". Hon sade väl aldrig "fluga"?
"- Försvar, sånt patrialkalt skit skall vi inte ha, det räcker med en genuscoach".
Jordbruk, och därmed sånt som bostäder och byar, uppkom inte förrän för 0.01 miljoner år sedan. De första människorna lämnade inte Afrika förrän för ungefär 0.2 miljoner år sedan. Vi snackar om nomadiserande jägare och samlare här. Utvecklingen av civilisation verkar ha pågått under så lång tid att evolution lär ha spelat en avgörande roll rent biologiskt när det gäller t.ex. uppkomsten av språk.
Före stenåldern använde människor utmattningsjakt. Man spårade och joggade efter en flock antiloper dag efter dag tills den svagaste i flocken lade sig ned och lät sig dödas med bara händerna. Med stenredskap kan man använda spjut och t.o.m. fälla en elefant.
Ni läser väl Johan Westerholm!
http://ledarsidorna.se/2015/05/gullvivor-och-bensinbomber/