I kväll föreläser jag om jordbruket och oljesamhällets slut hos LRF i Höganäs, ungefär samma föreläsning som jag höll förra veckan för LRF i Skene.
Tänkte passa på att uppmärksamma de kära läsarna på att det finns några ytterligare uppdateringar i kalendariumet.
Den 22:e februari håller jag en föreläsning titulerad Evig tillväxt i en ändlig värld? hos Utrikespolitiska föreningen i Linköping, dit allmänheten är välkommen om de tecknar medlemskap i UF Linköping för en billig penning. Det var kanske känt sedan tidigare.
En ny föreläsning om mer sociala aspekter på omställningen samhället kommer uppleva håller jag den 17:e april i Kyrkans hus i Ockelbo norr om Gävle. Detta som en del av Framtidsveckan 2012 i Gävleborgs län, ett samarbete mellan bland annat Länsstyrelsen i Gävleborg, Omställning Gästrikland och Omställning Hälsingland. Allmänheten är välkommen till föreläsningen som är gratis. Jag kommer också om SJ mot förmodan håller tiderna studsa förbi Stockholms central i kanske 30 minuter om någon vill ha sitt ex av Midvintermörker signerat.
Senare samma vecka dyker jag återigen upp i Lund på lördageftermiddagen. Det är Utrikespolitiska föreningen i Lund som tydligen uppskattade min förra föreläsning så pass mycket att jag nu blev inbjuden till föreningens årliga tvådagars konvent. Temat för konventet är passande nog resurser och säkerhet.
Mer detaljer om tider etc finns som vanligt i kalendariumet.
Än så länge har jag alltså fortfarande inte blivit inbjuden till Stockholm, så ni stockholmare som väntar otåligt får fortsätta vänta. Möjligen skulle det gå att i egen regi ordna en inträdesfinansierad föreläsning i huvudstaden om det finns någon billig lokal och man kan få intresse nog för att finansiera resa, lokal, övernattning och min tid.
Jag får en hel del förfrågningar om att lägga ut mitt presentationsmtrl på nätet. Det hade varit en bra idé om det inte vore för att jag säger så mycket mer än det som finns på presentationens bilder. Men visst kan jag göra det, återkommer på den punkten.
Från tidningen Proletären
Oläsbar text, upphovsrätt och sånt |
På annat håll så har glädjande nog tidningen Proletären recenserat min bok Midvintermörker. En liten mikrorecension strategiskt placerad intill ett foto på Jan Guillou…
Det är alltid intressant att få en recension från någon med de politiska glasögonen på. Men det kan vara olika styrka och brytning på politiska glasögon och recensionen i Proletären blev utan ett enda negativt ord. Rubriken blev ett Trovärdigt krigsscenario och jag är tydligen rent av en stilist.
Från muntligt.se
“En hårt stiliserad text som är detaljerad som ett filmmanus med godkänt genusperspektiv och alla tekniska detaljer noggrant återgivna.”
Proletären lutar sig mot sitt NATO-motstånd och pekar här på hur det kan se ut om ett land förlitar sig på hjälp utifrån och nedmonterar sitt egna försvar. Annars hamnar vänsterfolk lätt i försvarsställning när det gäller Ryssland, men proletären tycker inte att jag utmålar Ryssland som en klassisk fiende och inser väl oavsett att det inte finns ett spår av kommunism i rådande fascistiska regim i Ryssland.
… och inte så illa bland “deckare”
på AdLibris heller |
Proletären var den första recensenten som fångade upp genusperspektivet som alltså fick godkänt.
Nu saknas bara någon överpåläst och överintelligent recensent som kan göra en djupare analys av boken och om inte annat plocka upp alla bugningar, inspirationskällor och referenser. För det finns gott om möjligheter att göra, men jag vill inte lämna ledtrådar i onödan.
Härnäst skall jag ta mig i kragen och försöka pitcha in mig och Midvintermörker hos någon litterär agent, även om oddsen är dåliga.
Men trots att det är en debutantbok så har exempelvis enbart Massolits nya utgåva av Midvintermörker (tillkommer 1350 egenpublicerade böcker) sålt avsevärt bättre på kortare tid hos Adlibris än exempelvis Anders de la Mottes andra bok, Buzz, och det närmare sällskapet på Adlibris ser ni ovan, dvs etablerade författare som (TV-aktuelle) Arne Dahl, Mari Jungstedt och Mons Kallentofts senaste böcker. För er som tror att det är bloggen som säljer böcker så har “jag” sålt fler ex av David Jonstads Kollaps än Midvintermörker via länkningar från bloggen. Blogglänkningar står i praktiken för endast ca 2% av Midvintermörkers försäljning i nuvarande utgåva, högt räknat.
Eftersom ni ändå kommer fråga så är total fullprisförsäljning än så länge i det lagom ospecifika intervallet 4000 – 5000 böcker, vilket med tanke på i princip obefintlig mediauppmärksamhet får anses vara godkänt.
Får relativt många spontana utlandsförfrågningar om boken kommer på engelska. Finns ju som bekant ett visst större intresse utomlands för genrén än i Sverige och tydligen finns det engelskspråkiga som hört talas om bokens existens. Men för en översättning krävs att den säljs in till ett utländskt (engelskspråkigt) förlag också.
Förslag på agenturer mottages om nu någon mot förmodan har koll på sådant, mer än vad som går att hitta via Google-Fu (Grand, Nordin, Salomonsson, Stilton etc). Och har ni kontakter, ja …
15 kommentarer
Jag frågade en vän i branschen. Hennes svar var "Han har gjort misstag 1A, self publish. Boken har sålt sitt på den svenska marknaden ur agentens perspektiv". Du får satsa på en översättning eller hitta en agent som svarar tvärtom.
Du får gärna maila mig vilken agentur det var, så sparar jag porto och en bok.
Det finns ett program som heter Camtasia studio, där kan du speaka till bilder om du vill lägga upp på sidan, men det kanske du redan kände till.
Du kan ju inte säga att det är ett dåligt odds om man inte vet vad oddset är.
Om jag får 10000000000000000000000000000000000 gånger pengarna är jag beredd och släng in en tia på att du lyckas pitcha in dig. Det skulle vara ett bra spel i mina ögon. Tror du fortfarande att det är ett dåligt odds har du skrivit en bok på ett hittepå språk som ingen förstår samtidigt som du försöker sälja in boken på samma språk.
Jag har börjat sprida informationen om föreläsning på Framtidsveckan. Ska bli intressant att lyssna 🙂
Merparten av bloggens läsare tycks vara från Stockholm, därför är det underligt att ingen tycks vilja arrangera en föreläsning med dig. Har själv inte möjlighet att administrera detta just nu. Skulle dock gärna få mitt ex. av boken sign. på Sthlm C om du har möjlighet.
Det kan eventuellt bero på att Stockholm har väldigt många som talar om det som denna blogg tar upp, dock vet jag ingen som har samma komposition.
"Kalendariet" i bestämd form, min bäste herre.
Det är bedrövligt att ingen i fossilstaden Göteborg har kontaktat dig för en föreläsning. Du e la inte go´ nog…
Omställning Göteborg borde dra ihop något…
Det är ju inte så att det saknas aktörer. Antagligen är det väl Lars liberala åsikter och hans välvilliga inställning till marknader som gör det. Röda Göteborg o så…
Warrant Buffet, jag har ju faktiskt framträtt två ggr i Göteborg. Först Lokets intervju med mig hos Arena Göteborg, visserligen begränsat antal platser och klubbmedlemskap som krav för att se. Sedan var jag på Aeroseum och föreläste (i två timmar) för volontärerna. Också slutet sällskap där kravet var att man var volontär eller anställd hos Aeroseum.
Egentligen har jag ju även varit i Stockholm en gång, när jag höll en intern dragning för en ledningsgrupp hos en av Sveriges största finansbolag. Men det var väldigt icke tillgängligt för allmänheten.
http://www.nsd.se/ekonomi/artikel.aspx?ArticleID=6706486
Läktips
Kullatips!!
Brunnby Boställe, kött från utegående nöt och gris. Testa deras oxsalami, hårt rökt, väldigt god. Tyvärr är köttet inte ekologiskt men närodlat, välhängt och väldigt lite kraftfoder.
Mölle Fiskrökeri har lokal fisk men tyvärr en massa annan fisk också.
Flera gårdsbutiker med grönsaker.
Kullalamm, ekologiska lamm. Köpt dessutom Rut på Skäret (restaurang).
Flickorna Lundgren, smörbakade kaffebröd. Dyrt men väldigt gott. Kullabygden är ett litet matparadis.
Sen finns det ett antal vingårdar som jag inte fattar överhuvudtaget hur det ekonomiskt funkar. En begick självmord vid midsommar. En annan har byggt 700kvm vinkällare m.m. Vore intressant att veta hur det går ihop eller bara att det är folk med alltför mycket pengar som man inte vet vad man skall göra av.
Inga planer på Göteborg?
Vi får väl kolla upp lokal till dig!